Mavi Çocuk" Utku'nun Adı Dernekte Yaşayacak - Son Dakika
Yerel

Mavi Çocuk" Utku'nun Adı Dernekte Yaşayacak

Mavi Çocuk" Utku\'nun Adı Dernekte Yaşayacak

Adana'da, beynindeki tümör nedeniyle hayatını kaybeden ve bağışlanan organlarıyla 4 çocuğun hayata bağlanmasını sağlayan 6 yaşındaki Ali Utku Yücel'in adı, açılışı yapılan dernekte yaşatılacak.

03.06.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beynindeki tümör nedeniyle tedavi gördüğü hastanede geçen yıl hayatını kaybeden ve bağışlanan organları sayesinde 4 çocuğun hayata tutunmasını sağlayan 6 yaşındaki Ali Utku Yücel'in adı, açılışı yapılan Mavi Çocuk Utku Umut Işığı Derneği'nde yaşatılacak.

Ali Utku'nun babası gazeteci Kemal Yücel, kentteki bir alışveriş merkezindeki açılış öncesi yaptığı konuşmada, dernekte sosyal sorumluluk projeleri yürütüleceğini söyledi.

Kimsesiz, güçsüz, barınmasız, aç, cinsel taciz ve şiddet mağduru, yoksul, korunmaya muhtaç çocuklar için araştırma-geliştirme merkezleri kurmayı, bu çocukların ailelerinin sorunlarına çözüm bulmayı amaçladıklarını ifade eden Yücel, şunları kaydetti:

"Eğitim-öğretimden mahrum kalan çocuklarımızın sorunlarıyla ilgilenmek, onları koruma altına almak, hasta ve yoksul çocukların tedavileriyle ilgilenmek, ilerici, aydın gençler yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla derneğimiz kurulmuştur. Dernek, maddi durumu iyi olmayan hasta çocukların gerek tedavilerinde, gerekse hayallerini gerçekleştirmede çalışma yürütecek."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erhan Güngör ise derneğin açılışından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Güngör, bu şekilde kurulan derneklerin sayısının çoğalmasını temenni etti.

Konuşmaların ardında Güngör, Yücel ve alışveriş merkezindeki  iki çocuk derneğin açılış kurdelesini kesti. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mavi Çocuk' Utku'nun Adı Dernekte Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement