Mavi Göl caddesinin ismi Danişmentgazi olacak - Son Dakika
Güncel

Mavi Göl caddesinin ismi Danişmentgazi olacak

Mavi Göl caddesinin ismi Danişmentgazi olacak

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Barguzu Caddesi ile Altın Kayısı Caddesi'ni birbirine bağlayan Mavi Göl Caddesi'nde incelemelerde bulundu.

07.10.2020 17:33  Güncelleme: 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Barguzu Caddesi ile Altın Kayısı Caddesi'ni birbirine bağlayan Mavi Göl Caddesi'nde incelemelerde bulundu. Çevre yoluna alternatif olacak ve Anayurt Bulvarı'na bağlanacak çalışmanın tamamlanması halinde Danişmentgazi isminin verilmesi planlanıyor.

Barguzu Caddesi ile Altın Kayısı Caddelerini birbirine bağlayan, 25 metre genişliğindeki Mavi Göl Caddesi üzerinde bulunan 9 adet binanın kamulaştırması yapılarak 138 bin TL kamulaştırma bedelinin ödendi. Caddedeki inceleme gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, ilgili şube müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Mavi Göl Caddesi'ndeki çalışmalarla ilgili bilgi veren Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin alternatif yol açma projelerinin devam ettiğini belirtti. Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mert, "Yeni alternatif yol açma çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir. Bu çalışmalarımızın haricinde 25 ve 30 metre genişliğinde iki alternatif yol çalışmamız daha bulunmakta. Açacağımız bu alternatif yollarımızla sürücülerimiz çevre yoluna girmeden Mavi Göl Caddesinde direkt Fahri Kayahan'dan devam edecekler. Böylelikle çevreyolu trafiği de rahat bir nefes almış, trafik yükü azalmış olacaktır. Bu çalışmalarımızın yanında 25 metre genişliğinde 3 ayrı yol çalışmamız daha var. Sayın Başkanımızın talimatları ve uğraşları sonucu bu yıl içerisinde çalışmalarımızı bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

Mahalle Muhtarlarından Gürkan'a teşekkür

Mahallelerine birçok hizmetin yapıldığını belirten Çilesiz Mahalle Muhtarı Veysel Özfındık, Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Murat Dikenli ve Karakavak Mahalle Muhtarı İhsan Güngör yaptıkları açıklamada, "Bulvarların, bağlantı ve ara yolların Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılmakta. Özellikle bağlantı yollarının açılması sırasında mahallemizde bulunan metruk binaların kamulaştırılarak yıkılması ve alternatif yolların açılması bizleri çok mutlu etmiştir. Yapılan kamulaştırmada tüm ödemelerin belediye tarafından gerçekleşmesi de mahalle sakinlerimiz tarafından teşekkürle karşılandı. Yeni açılan alternatif yollar biri 25 metre diğeri ise 22 metre genişliğindeki yollar şehrimize kazandırıldı. Bu çalışmalardan dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Şehrimize mazisine layık hizmet ediyoruz"

Malatya'nın ulaşımda büyük sorunları olduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şehrin mazisine layık, istikbale hazırlama noktasında çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyerek, "Malatya'nın en büyük sorunlarından biri ulaşım sorunuydu. 100 yıl önce açılmış ve tek arter üzerinde kurulmuş yoğunluğu çok fazla olan bir şehirdi. Yapmış olduğumuz çalışmalarla Malatya'yı tek merkezden çıkarıp genişletilmesi ve alternatif yolların açılması için yoğun bir çaba harcadık. Amacımız şehrimizi çok arterli bir yapıya kavuşturmaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak her gün yeni bir açılış, yeni bir temel atma programı gerçekleştirmekteyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak 1600 km asfaltlama çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışmamız Cumhuriyet tarihinde bir rekordur. Büyükşehir Belediyesi olarak alt yapı noktasında, çevre düzenlemesi ve yol açma ve asfaltlama çalışmaları noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Şehrimizi mazisine layık, istikbale hazırlama noktasında çalışmalarımız, açılış ve temel atma törenlerimiz devam etmektedir. Bu çalışmaları gerçekleştiren ilgili personellerimizi kutluyorum" dedi.

Gelincik Tepesinde yeni bir alt merkez kuruluyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Gelincik Tepesi'nde yeni bir alt merkez oluşturulduğunu da belirterek, "Gelincik Tepesi'nin bir alt merkez olması noktasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da çalışmalar yapılmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından şu anda bin 500 konutun inşaatı yapılıyor. 6 bin konutun yapılacağı bir alt merkez olarak planlayacağız" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mavi Göl caddesinin ismi Danişmentgazi olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın
    19:58 Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın

    Tekirdağ Çorlu'da bulunan bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de görüldü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

  • Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
    19:57 Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 mahallede düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve para ele geçirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı
    19:55 Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı

    Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. İşçiler bugün de iş bırakma eylemlerine devam etti ve firma yetkililerinin de olduğu bazı araçları taşladı.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak
    19:51 TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak

    Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun mide ilaçlarına ilişkin kararıyla ilgili, 'Tasarruf amacı ile yapıldığı iddia edilen bu uygulamalar, eşdeğer ilaç uygulamasını, dolayısıyla da eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak yanlış uygulamalardır' dedi.

  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir Esnaf Buluşması'na katıldı
    19:49 CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir Esnaf Buluşması'na katıldı

    CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) tarafından düzenlenen 'Esnaf Buluşması'na katıldı. Tugay, İzmir'in su ihtiyacı ile ilgili projelerini anlattı ve musluktan rahatça içilebilecek, tadı güzel suyun akacağını söyledi.

  • TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu
    19:47 TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) mart ayı Meclis Toplantısı'nda, Trabzon'un gelişimi için talepler ve beklentiler dile getirildi. TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, istihdamı artırıcı projelerin desteklenmesi, turizme yeni destinasyonlar kazandırılması, gastronomi turizmine katkı sunulması gibi konuların önemine vurgu yaptı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise seçim kampanyası süresince belediye başkan adaylarıyla görüşerek taleplerini ilettiklerini ve bu vaatlerin takipçisi olacaklarını belirtti.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti
    19:35 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti. Ayaydın, ziyaretlerinde mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını dinledi ve seçilmesi durumunda yapacağı hizmetleri anlattı. Ayrıca, balıkçılar için modern bir barınak yapılacağı ve yöresel kıyafetli çocukların okul masraflarının karşılanacağı sözü verildi.


Advertisement