Iraklı turistleri PKK'lı zannederek linç edilmesine neden olan vatandaş, videoyla kendisini savundu - Son Dakika
Güncel

Iraklı turistleri PKK'lı zannederek linç edilmesine neden olan vatandaş, videoyla kendisini savundu

Trabzon'da, IKBY'nin renklerini taşıyan atkı ile fotoğraf çektirmek isteyen Iraklı turistlerin elindeki atkıyı PKK atkısı zannederek tepki gösteren Sedat Avcı, kendisini çektiği bir video ile savundu.

22.07.2019 08:39  Güncelleme: 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'un Çaykara ilçesinde bulunan turizm merkezi Uzungöl'de, geçtiğimiz hafta Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin renklerini taşıyan atkı ile fotoğraf çektirmek isteyen Iraklı turistlerin elindeki atkıyı PKK atkısı zannederek tepki gösteren ve 'mavi tişörtlü' olarak tanınan şahsın adının Sedat Avcı olduğu öğrenildi. Avcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile kendini savundu.

Uzungöl'de, geride kalan hafta içerisinde yaşanan ve bir anda ülkenin gündemine oturan, turistik amaçlı Uzungöl'e gelen Kuzey Iraklı kafilenin içerisinde bulunan bir kişinin göl kenarında açarak fotoğraf çektirmek istediği atkının PKK atkısı sanılmasının ardından başlayan olayların tartışılan ismi, sosyal paylaşım siteleri üzerinden paylaştığı videoyla açıklama yaptı.

VİDEOLU SAVUNMA

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinden olduğunu söyleyen Sedat Avcı, Türk bayrağını arkasına alarak çektiği ve aynı anda YouTube, Twitter ve Facebook'ta paylaştığı videoda olay günü yaşananları anlattı ve kendini savundu.

Uzungöl'de yaşanan olaydan sonra hakkında söylenenlere video çekerek cevap verme gereğini hissettiğini belirten Avcı, "Hakkımda asılsız, yalan, iftira ve tehdit yazıldı çizildi. Hatta meclise kadar götürdüler bu işi" diyerek olayın nasıl geliştiğini anlattı.

"BÖYLE BİR ŞEYLE KARŞILAŞTIĞIM İÇİN TİTRİYORDUM"

Uzungöl'e bir tur firmasının 7 günlük programıyla gittiklerini söyleyen Avcı, "Eşimin Uzungöl'de bir resmini çekmek istedim. Resim çekecekken bir bayan el arabasıyla bir çocuk getirdi. Başka bir bayan geldi. Oraya bir paçavra asmaya çalıştı. Ben de eşimi, o paçavrada olmasını istemediğim için oradan aldım, 'resmini çekmem' dedim. Gergindim, sinirliydim, titriyordum. Türkiye Cumhuriyeti'nde böyle bir şeyle karşılaştığım için titriyordum" ifadeleriyle olayın nasıl başladığına dair bilgi verdi.

"GİTTİM O PAÇAVRAYI ALDIM ELİNDEN"

Sakinleşmek için 20-25 dakika dolaştığını ve tekrar aynı yere döndüğünü aktaran Avcı, "Aynı yere döndüğümde, o 'Beyaz turist' denen, bence provokatör kendisi, elinde Kuzey Irak Kürdistan Yönetimi'nin bayrağı dediğiniz bayrak değil; PKK'nın, hani sarı-kırmızı oluyor da, içinde Kürdistan yazıyor ya, işte o paçavrasını açarak resim çektiriyordu. Artık dayanamadım. Koştum, gittim elindeki o paçavrayı aldım elinden" diyerek o anlık duygularıyla ve vatan aşkıyla 9 kişilik gruba konuşma yaptığına değindi.

"BUNU NİÇİN YAPIYORSUN?"

Kendisinin Iraklı grupla konuşurken eşinin de o anları olayı saptırmasınlar diye kayda aldığını belirten Avcı, "Turist dediğiniz insanlar, 'No camera!', 'Çekme!' diyerek eşime müdahale etmeye çalışıyor, elindeki kamerayı kapattırmaya çalışıyordular. Turiste saldırıyorsam işte kayıt. Niçin kapattırmaya çalışıyorsun o zaman? Art niyetin yoksa, provokasyon etmek istemiyorsan, Türkiye'yi karıştırmak istemiyorsan niçin bunu yapıyorsun?" sözleriyle Iraklı turistlerle aralarında yaşanan diyaloğu anlattı.

"KARDEŞLİK" VURGUSU

Avcı, konuşmasının devamında kendini şu sözlerle savundu:

"Ben, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Abazasıyla Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinden, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyen, şu bayrak altında yaşamayı kabul eden herkesle kardeşim. Onlar benim öz kardeşim. Ama bu bayrak altında değil de, başka paçavralar altında yaşamak istiyorsa, benim Erzincan'ımı, benim vatanımın herhangi bir karışını o pislik paçavranın altında işgal etmek istiyorsa müsaade etmem. Gücüm yettiğince, yapabildiğimce bırakmam. Gitsinler istedikleri başka yere. Vatanımı, bu kutsal vatanı hiç kimse parçalayamaz, bölemez. Kardeşiz biz. Ama bayrağıma, vatanıma, milletime saygı gösterecek."

HAKKINDA SÖYLENENLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Kendisiyle alakalı konuşulanlara tepki gösteren Avcı, "Nasıl insanlarsınız? İki tane Tunceli'de 7-8 yaşındaki Kürt kardeşimiz onların döşediği mayına basıp patlıyor, gıkınız çıkmıyor. O paçavrayı astığında, ben müdahale ettiğimde yazıp çiziyorsunuz. Şunu bilin, bu vatanı bölemezsiniz, parçalayamazsınız" diye konuştu.

Çıkan olayların ardından Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında inceleme başlattığı Avcı'nın, kısa süre içerisinde ifadesinin alınması bekleniyor. Olayla ilgili çok yönlü inceleme ise devam ediyor.

Iraklı turistleri PKK\'lı zannederek linç edilmesine neden olan vatandaş, videoyla kendisini savundu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Iraklı turistleri PKK'lı zannederek linç edilmesine neden olan vatandaş, videoyla kendisini savundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (43)

  • mert: IKBY neresi öyle bir ülke yok adam haklı sen kimsin gelip burda yasal olmayan bir bayrak açıyorsun 26 37 Yanıtla
  • qqq: kansız seni milleti galyana getiriyon tam dayaklık 34 14 Yanıtla
  • sert adam: cahilsiniz deyincede kızıyorsunuz birader 32 9 Yanıtla
  • dillerdesin: makarna yemeye devam 32 6 Yanıtla
  • Bursa: Yusuf yusuf etmiş :) yaparlar yaparlar sonra kürdüyle lazıyla kardeşiz derler böyle densizler ulan adamlar amarika alman bayraklarıyla dolaşıyor neden rahatsız olmuyorsun 24 9 Yanıtla
  • Mersin : Kuzey ırak Kürdistan bölgesi resm bayrağı PKK paçavrası değil bunu net bilmeni istiyorum şuan Türkiye cumhuriyeti resm olarak hem tanıyor hemde ticaret yapıyoruz bi ABD İsrailli ermenisi almanı Fransızı gelip don atlet dolaşıyor onlara kimse birşey demiyor biraz hassasiyet bekliyor insanlar 23 6 Yanıtla
  • suat genç: bu hamsi yiyenlerden canım. 6 6
  • BİRİ: Devletin en zirve makamlarında dalgalanan bir bayrak bayraktır. Senin onu bilmemen kendi cahilliğindendir. 3 5
  • malsavar: Almanlar sürekli amerikan vatantaşını silahla tarasın bomba patlatsın . Bak bakalım o zaman ALmanya kalıyor mu. MAlın verdiği örnege bak 1 1
  • Uzunadam: Eskiden chp döneminde 2 zeytin zor yiyorduk bunada şükür senin yasin yetmez. Evlat 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ankara'da Tefecilik Yapan 40 Kişi Yakalandı
    11:49 Ankara'da Tefecilik Yapan 40 Kişi Yakalandı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak tefecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltı kararı verilen 44 kişiden 40'ı yakalandı. Ankara, Konya, Kastamonu, Zonguldak ve Denizli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla şüpheliler gözaltına alındı. Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

  • Mardin'de Şüpheli Araçta Uyuşturucu Ele Geçirildi
    11:49 Mardin'de Şüpheli Araçta Uyuşturucu Ele Geçirildi

    Mardin'de polis ekipleri tarafından durdurulan bir araçta yapılan aramada çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde bulundu. 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde kadın muhtar adayı
    11:48 Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde kadın muhtar adayı

    Artvin'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Uzunyalı mahallesinde çay üreticisi ve ev kadını olan Emine Akbıyık, mahallenin ilk kadın muhtarı olmak için adaylığını koydu. Akbıyık, mahalle için çocuklar ve aileler için güzel şeyler yapmayı hedeflediğini belirtti.

  • MİT, PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusunu etkisiz hale getirdi
    11:47 MİT, PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusunu etkisiz hale getirdi

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu Bişeng Brüsk kod adlı Rojda Bilen'i Süleymaniye'de düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. Bilen, örgütün gençlik yapılanması içerisinde önemli bir konumda bulunuyordu ve gençleri tespit edip teşvik ediyor, ideolojik propaganda yaparak manipülasyon yapıyor ve eylem talimatları veriyordu.

  • Kırıkkale'de park halindeki otomobilin motor bölümünde çıkan yangın söndürüldü
    11:47 Kırıkkale'de park halindeki otomobilin motor bölümünde çıkan yangın söndürüldü

    Kırıkkale'de Hüseyin Kahya Mahallesi Rauf Denktaş Bulvarı'nda park halinde duran bir otomobilin motor bölümünde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Konya'da Otomobilin Otobüs Durağına Çarpması Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti
    11:47 Konya'da Otomobilin Otobüs Durağına Çarpması Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti

    Konya-Karaman kara yolunun 25. kilometresinde, otomobilin otobüs durağında bekleyenlere çarpması sonucu 4 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları sinir krizi geçirirken, yaralılar ise hastanelere kaldırıldı.

  • Hisarcık İlçe Müftülüğü, Gazzeli çocuklara yardım için öğrencilerin biriktirdiği harçlıkları teslim aldı
    11:47 Hisarcık İlçe Müftülüğü, Gazzeli çocuklara yardım için öğrencilerin biriktirdiği harçlıkları teslim aldı

    Hisarcık İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazzeli çocuklara göndermek üzere Müftü Sebahattin Akyol'a teslim etti. Müftü Akyol, minik öğrencileri örnek davranışlarından dolayı tebrik ederek, onları iyilik elçileri olarak nitelendirdi.

  • Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü Sporcusu Beyza Nur Akkuş Zafer Kupası'ndan Altın Madalya İle Döndü
    11:47 Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü Sporcusu Beyza Nur Akkuş Zafer Kupası'ndan Altın Madalya İle Döndü

    Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü sporcusu Beyza Nur Akkuş, Antalya'da düzenlenen Zafer Kupası'nda 65 kiloda altın madalya kazandı. Akkuş'un yeni hedefi ise Avrupa Güreş Şampiyonası.

  • Kayseri OSB eski Başkanı ve yöneticilerin yargılandığı davaya devam
    11:46 Kayseri OSB eski Başkanı ve yöneticilerin yargılandığı davaya devam

    Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) eski Başkanı Tahir Nursaçan ile birlikte yöneticiler Adil Özhan, Ali Yaprak, Şeref Özdemir, Özer Bostancı, Seyhan Arifoğlu ve Süleyman Sarptaş'ın yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmada sanıklar katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Bir önceki mahkemede, cumhuriyet savcısı mütalaasını açıklamıştı. Mütalaada, bazı sanıkların 'resmi belgede sahtecilik' ve 'zimmet' suçlarından beraat etmesi istenirken, duruşma eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

  • Erzurum ve Kars'ta kar nedeniyle 341 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor
    11:46 Erzurum ve Kars'ta kar nedeniyle 341 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

    Erzurum'da aralıklarla devam eden kar nedeniyle kırsaldaki 327 mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı mahalle yollarındaki karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Kars'ta da olumsuz hava koşulları nedeniyle 14 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Kar yağışının etkili olduğu bölgede ekipler, yolların ulaşıma açılması için çalışmaya devam ediyor.

  • Muğla Valisi İdris Akbıyık, Yaşlılara Saygı Haftası'nı Kutladı
    11:46 Muğla Valisi İdris Akbıyık, Yaşlılara Saygı Haftası'nı Kutladı

    Muğla Valisi İdris Akbıyık, yaşlıların genç nesle rehberlik ettiğini ve geleceğe ışık tuttuğunu belirterek, yaşlılara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti göstermenin önemine vurgu yaptı. Akbıyık, yaşlıların toplumsal yaşama aktif katılımını sağlamak ve yaşlılığı yalnızlık ve umutsuzluk dönemi olmaktan çıkarmak için ortak sorumluluk taşıdığımızı ifade etti.


Advertisement