Mayıs 2012 Kitapları! - Son Dakika
Kadın

Mayıs 2012 Kitapları!

Mayıs 2012 Kitapları!

Yazın coşkusunu iyiden iyiye hissettirdiği bu günlerde, raflarda yerini alan kitaplar da ruhunuzu okşayarak bambaşka alemlere gitmenizi sağlayacak.

01.05.2012 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meleklerin Gücü

Meleklerle Geçmişinizi Şifalandırın...

"Neden bunları tekrar tekrar yaşıyorum?" diyorsanız cevabı geçmişte. Meleklerin gücüyle artık hiçbir şey, kaderiniz değil! "Eskiden bir tane bile iş bulamazken, şimdi yayından yayına koşuyorum. Yayın hayatına bomba gibi girdim." "'Neden hep, beni çekemeyen insanlar etrafımda? Yüzler değişiyor, ama bana verdikleri his aynı.' derdim. Artık o insanlar yaşamımda yoklar." "Boşanıyorduk neredeyse! İlişkimize meleklerin şifası değdi, şimdi ikinci baharımızdayız!" "Panik atak yüzünden evden çıkamayan ben, ilk CD'mi çıkardım! Artık şarkılarım radyolarda, televizyonlarda, her yerde! Sayenizde meleklerim."

Meleklerle Işığa Ulaşmak

Bazen hislerimiz bize ait değil. Artık bu enerjinin, ışığa gitmesi gerek... ölüm yoktur... Sadece ışık vardır! "Eskiden sanki içimde iki kişi vardı. En mutlu anımda bile beni aşağıya çeken biri gibi... Artık o ışıkta, ben de özgür ve dengeliyim." "Ben sanki iki kişi için yiyordum... Şimdiyse dokuz yıldır giyemediğim kotumu giyebiliyorum." Robert Kolej ve Boğaziçi üniversitesi'nden Procter&Gamble Avrupa üst düzey yöneticiliğine uzanan yolda Beki İkala Erikli ışığı, sevgiyi, kendini 'MELEKLERİN KANATLARINDA' buldu...

Sisters Kardeşler

Hermann Kermit ölecek. Commodore emri verdi, Eli ve Charlie Sisters kardeşler gerekeni yapacak. Altına hücum Amerikası'nın şöhretli tetikçileri onlar. öldürmek Charlie'nin doğasında var; sevdiği işi yapıyor. Eli ise fazla geveze bir vicdana sahip bir katil için. "Belki başka türlü bir hayat mümkündür?" Bu soru dönüp duruyor Eli'ın zihninde, Kermit'in izinde Kaliforniya'daki altın madenlerine doğru yolculukları boyunca. Artık emin, bu onun son işi olacak. Hermann Kermit herhangi bir iş olsaydı keşke. Eleştirmenler tarafından geçtiğimiz yılın en iyi kitaplarından biri kabul edilen Sisters Kardeşler, tam Coen Kardeşler'in yazacağı türden bir Western; garip, haşin, çıplak, komik, üzücü -insan doğasını süslemeden, saklamadan, olduğu gibi sergiliyor. Patrick deWitt, birbirlerine kan, şiddet ve sevgiyle bağlı iki kardeşin öyküsünü muhteşem bir üslupla aktarıyor.

Hadi Konuşalım - Söyleşiler

Oyuncu, köşe yazarı, sunucu kimlikleriyle tanıdığımız ve son olarak Kanal A ekranlarında "Hadi Konuşalım" adlı programıyla karşımıza çıkan Esra Harmanda şimdi kitapçılara konuk oluyor. Esra Harmanda, yaklaşık 3 yıldır, hafta içi her gün canlı yayınlanan ve konuk tekrarı olmayan programı "Hadi Konuşalım"la pek çok televizyon izleyicisine ulaşıyor. İş, siyaset, kültür-sanat, edebiyat, medya ve spor dünyasından 600'den fazla konuğu ağırlayan Harmanda, konuklarıyla son derece rahat iletişim kurarak pek çoğunun bugüne kadar hiç paylaşmadığı yönlerini ortaya çıkarıyor. Esra Harmanda "söz uçar, yazı kalır" düşüncesi çerçevesinde, programına konuk olan 28 köşe yazarı ile olan sohbetini "Hadi Konuşalım-Söyleşiler" adlı kitapta topladı ve kitabı Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini aldı.

çikolatalı Krep ve Demleme çay

Jennifer için Manhattan'da sıradan bir gündü. Yöneticisi olduğu üst düzey restoranın gündelik dertleri, rutin hareketleri, çok sesli kalabalığı ve bitmeyen paniğiyle hiçbir şey alışılmışın dışında değildi. Faturaların arasına karışmış o mektup haricinde özlem dolu gözlerinin önünde akan satırlar, geçmiş zamanlara istemsiz bir yolculuğun habercisiydi. Burada sıcak dostlukları, sancılı okul günlerini ve küçük yaramazlıkları bulan Jennifer için artık üzerine sünger çektiği o hatıradan da kaçmanın bir yolu yoktu Emi Varon Eskinazi'nin kaleminden samimi bir dille yazılmış olan çikolatalı Krep ve Demleme çay, on sekiz yaşındaki Ceylan'ın hayata bakışını otuzuna yaklaşmış Jennifer'ınkiyle harmanlayıp tutkulu bir gençlik aşkının yıllara yenilip yenilmediğinin yanıtını arıyor.

Aşk Sanatı

Publius Ovidius Naso, İö 1-2 yıllarında kaleme aldığı Aşk Sanatı adlı şiiriyle Romalı genç erkeklere ve genç kızlara aşk öğretmenliği yaptı.

İçimdeki Şiir Dilimdeki Söz

Newbery ödüllü yazar Patricia MacLachlan'dan sözcüklerin gücü ve yazmak üzerine, duygu yüklü şiirlerle örülü, ilham veren bir kitap; İçimdeki Şiir Dilimdeki Söz. Lucy, Henry, Evie, May ve Russell. Aynı sınıfa giden beş arkadaştılar. Lucy'nin annesi hastaydı, Evie'nin anne babası boşanmış, Russell'ın köpeği ölmüştü. May'se ailesinin bir bebek evlat edineceğifikrine bir türlü ısınamıyordu... Peki ya Henry? Henry arkadaşlarına göre daha mutluydu galiba. Derken sınıflarına bir yazar geldi, her birinin içine sözcüklerin, şiirin, yazının tohumlarını ekti. Elini Lucy'nin başının üzerine koydu ve, "Burada gizli kalmış bir öykü var Lucy," dedi, "ya da bir karakter, bir yer, bir şiir, bir anı. Onu bulduğunda yazacaksın. Sözcükler birbiri ardına sökün edecek," diye fısıldadı. Beş arkadaş, kendilerini ifade etmek, hayatlarını değiştirmek için yazdılar, sahip olduklarını korumak, unutmamak için... Sınıflarına gelen yazar Bayan Mirabel bir yandan kendi yazarlık deneyimini paylaşırken bir yandan da kitaplardan pasajlar ve şiirler okuyarak sözcüklerin gücü üzerine düşündürdü çocukları. Onları yazmak için cesaretlendirdi; sözcüklerin sihriyle tanıştırdı. Böylece anlamak ve anlatmak için yeni bir yol keşfeden çocuklar, sözler ve şiirlerle çıktıkları bu yolculukta kendileriyle ilgili de çok şey öğrendiler... Siz de yazmak isteyenlerden, ne yazacağını bulmaya çalışanlardansanız, bu kitap tam size göre!

Pervin Bulgak'la Güzellik ve Yaşam Formülleri

ünlülerin güzellik koçu Biyolog-Kozmetolog Pervin Bulgak'ın; bitkiler ve doğal kozmetik reçeteleri konusunda uzun yıllardır televizyon programları, gazete ve internet aracılığıyla paylaştığı formülleri, reçeteleri, tavsiyeleri ve pratik doğal uygulamalarını derlediği ikinci kitabı "Pervin Bulgak'la Güzellik ve Yaşam Formülleri' çıktı. Türkiye'de ilk kez uygulamalı DVD hediyesiyle raflarda yerini alan kitapta Pervin Bulgak, uzun yıllara dayanan akademik bilgisi, uzmanlığı ve deneyimiyle evde kolayca hazırlanabilecek, pratik, hesaplı ve etkisi ispatlanmış formül ve reçetelerini paylaşıyor. Güzelliğin sadece vücut güzelliği olmadığını her fırsatta dile getiren Pervin Bulgak kitapta, sağlıklı bir vücuda sahip olmanın sırlarını da paylaşıyor. Bitkisel karışımlar eşliğinde; sağlıklı ve güzel bir bedenin nasıl olacağı, mevsimsel reçeteleri, cinsiyet ve yaş gruplarına göre özel formülleri, bitkilerin nasıl kullanılacağı-yenileceği-içileceği gibi sayısız ayrıntıları sadece kadınlar için değil erkekler için de sunuyor. Yemek tariflerinin de yer aldığı kitapta, artan malzemelerden verilen pratik tariflere yönlendirici ve uygulamalı bir dvd de eşlik ediyor.

Düş Kurma Kuralları

İtalyan yazar Gianni Rodari, sevilen birçok çocuk kitabı yazarak saygın Andersen ödülü'nü kazanmasının yanı sıra, aynı zamanda imgesel yaşamın gücünü gerçekten kavramış bir eğitimci ve eylem adamı olmuştur. Rodari bu enfes klasik eserinde öykü yaratmanın pek çok olağanüstü tekniğini sunmakta; bu özgün teknikleri de imgelem, peri masalları, halk hikAyeleri, çocuk öyküleri, bilişsel gelişim ve sevecen eğitim bağlamında tartışmaktadır. İtalya'nın yetiştirdiği en büyük çocuk edebiyatı yazarlarından olan Rodari'nin bu eserinin, her seviyede dil ve edebiyat öğretmenlerinin, çocuklarının yaratıcılığını beslemek isteyen anne babaların, yazmaktan ve düşler kurmanın gizemli hazlarından hoşlanan herkesin ilgisini çekeceğine kalpten inanıyoruz.

Ben OK'im, Sen OK'sin

"Olağanüstü! Harris bu kitapla, milyonlarca insanı; değişmek, içlerindeki verimli yetişkini serbest bırakmak ve içten yakınlıklar kurabilmek için gerekli özgürlüğe kavuşturdu." - Los Angeles Times

Cem Mumcu'nun önsözü

İnsan, özünde zorlu bir hikayenin kahramanıdır. ve yaralı da olsa, eksik de olsa, hata da yapsa kahramandır. Yoklukla malül bir varoluşun içinde olmanın ağır yükünü -hem de yokluğa doğru- taşıyan bu kahraman hikayesinin bir kısmını kendi yazar. Kendisinden önce yazılan kısmını yok sayamadığı için hikayeyi hem yazar hem de ona dahil olur. "Kendi"si olmayan ve şimdi olmayanı üzerinden atıp kendi yoluna düzülmekte zorlanır. Yaşamı anlamlandırmak ve hikayeyi "kendi"nin kılmak ister. üstelik "eksik" başlamıştır ve uzun bir süre neredeyse çaresizdir. Ona tarif edilmiş kahramanla kendinin yaratacağı kahraman arasında hem büyük hem belalı bir mesafe vardır. çoğu zaman olmak istediğini seçemez, bilemez bile. İnsana bu yolda rehberlik edecek sağlam kuramlardan biridir Transaksiyonel Analiz. İyi kavranır, içselleştirilirse handiyse kişinin gerçekten de "kendi" hayatı olabilir. ve hikayesinin hem kahramanı hem de yazarı olabilir. Dahası TA aslında kolaydır. İnsan içine iyi bir TA aynası yerleştirirse hem o "an"ı hem de "kendi"sini görebilir. İşte size "başka"sının olmayan bir anahtar. Bu anahtarı şimdi ve "kendi"niz için kullanmayı seçmenin rehberi olarak görün okuyacağınız satırları. Thomas Harris'in "Transaksiyonel Analiz"i hem çok açık hem de kapsamlı biçimde ortaya koyduğu bu kitap için o ünlü klişeyi bu kez samimiyetle söylemek zorundayım: Bu kitap hayatınızı değiştirebilir. Daha doğru söylemek gerekirse bu kitabın elinize verdiği araçla hayatınızı kendinizin kılabilir ve hayatınızın hikayesini kendiniz yazabilirsiniz. "Ben OK'im, Sen OK'sin" size "kendi" kitabınızı yazdıracak bir kitap.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Mayıs 2012 Kitapları! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement