Mayıs Ayı İlçe Müftüleri Toplantısı Yeşilhisar'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Mayıs Ayı İlçe Müftüleri Toplantısı Yeşilhisar'da Yapıldı

Mayıs Ayı İlçe Müftüleri Toplantısı Yeşilhisar\'da Yapıldı

Her ay gerçekleştirilen ilçe müftüleri toplantısı İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven’in başkanlığında Yeşilhisar İlçe Müftülüğü toplantı salonunda yapıldı.

17.05.2016 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her ay gerçekleştirilen ilçe müftüleri toplantısı İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven'in başkanlığında Yeşilhisar İlçe Müftülüğü toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıda, camilerde bulunan saatlerde ticari ilan olmaması, kandil programları, 2016 yılı ikinci üç aylık vaaz konularının tespiti, vaaz irşat programı için ilçelere gelen vaizlere yer belirlenmesi, camilerdeki afişlerin tarihine ve bulunduğu yerlere dikkat edilmesi, Camiler Haftası Hutbe Yarışmasının teşvik edilmesi, ders ücreti karşılığında çalışan öğreticilerin tespiti, görevlisi olmayan camilerin Ramazan ayında doldurulması, 04-06 yaş Kur'an kursları için MEB okullarından yararlanılması, eğitim programlarına ait tebligat yazışmalarının toplu yapılması, 04-06 yaş Kur'an Kursu öğreticilerine yönelik proje eğitimin yapılması, ORAN Kalkınma Ajansına sunulan proje için katılımcıların belirlenmesi, taşınmazlara ait yazışmalarda eklere dikkat edilmesi, yazışmalarda dosya kodlarına dikkat edilmesi, ORAN Kalkınma Ajansına sunulan projelerin değerlendirilmesi, Hac seminerlerine katılımının sağlanması, Umre kayıtlarının kapanması ve gündemdeki diğer konular görüşüldü.

Toplantı öncesi İl Müftü Yardımcıları Mahmut Taşyapan, Galip Koçer ve ilçe müftüleri çeşitli okullarda öğrencilerle söyleşiler gerçekleştirdi. Yeşilhisar Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde öğrencilere imam hatip okullarının geçmişteki ve günümüzdeki durumu ile gelecek için taşıdığı önemi ve imam hatip okulu mezunlarına yüklediği sorumlulukları dile getiren il müftü yardımcıları, söyleşi sonrası okul müdürü Mustafa Alıcı'dan okulun eğitim çalışmaları hakkında bilgiler aldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mayıs Ayı İlçe Müftüleri Toplantısı Yeşilhisar'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement