Mazlum-Der'den Pippa Bacca Fotoğraflı Kadına Şiddet Protestosu - Son Dakika
Güncel

Mazlum-Der'den Pippa Bacca Fotoğraflı Kadına Şiddet Protestosu

Mazlum-Der\'den Pippa Bacca Fotoğraflı Kadına Şiddet Protestosu

Mazlum-Der, Pankartlarda Tecavüz Edilerek Öldürülen İtalyan Sanatçı Pippa Bacca'nın Fotoğrafını Pankartlarda Kullanarak Kadına Şiddet ve Cinayet Olaylarını Protesto Etti.

05.03.2011 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Daha önce her cumartesi günü genellikle "Başörtüsüne özgürlük" sloganı ile İzmit'te protesto gösterileri yapan Mazlum-Der, bu kez pankartlarda tecavüz edilerek öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın fotoğrafını pankartlarda kullanarak kadına şiddet ve cinayet olaylarını protesto etti. Kadına şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmalarını, tahrik indiriminin kaldırılmasını, kadın sığınma evleri sayısının da arttırılmasını istedi.

PIPPA BACCA'LI PANKARTLAR

İzmit'te 307 haftadır her cumartesi günü Sabri Yalım Parkı'nda biraraya gelen Malzum-Der üyeleri, bugünkü protestolarında kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddeti protesto etti. Mazlum Der'liler protestoda, 2008 yılı Mart ayı sonunda dünya barışına sanatsal bir etkinlikle katılmak amacıyla otostop yaparak Türkiyeye gelen, ancak Gebze'de tecavüz edildikten sonra öldürülen performans sanatçısı Pippa Bacca'nın fotoğrafları bulunan pankartları kullandı.

AĞIR CEZA VE ONLEM İSTEDİLER

Kadına şiddet konusunda konuşan Şefkat kapısı Kocaeli İl Temsilcisi Reyhan Balcı, Türkiye'de katına şiddet ve cinayet olaylarının bir numaralı terör halini aldığını söyledi. Balcı, şiddet yönenden risk altındaki kadınlara evinin, işyerinin çevresinde, geliş gidiş güzergahında öldürülme riski ortadan kalkana kadar koruma sağlanması gerektiğini söyledi. Başcı şu isteklerde bulundu:

"Şiddet uygulayanlar tutuklu yargılansın. Cezalar ağırlaştırılsın. Cezalarda tahrik indirimi kaldırılsın. Sığınaklar artırılsın. Ev tipi stüdyo sığınma evleri açılsın. Süre sınırlamaları kaldırılsın. Sığınma evi açmayan belediye başkanları cezalandırılsın. Şiddet uygulayanlara hapis cezası yanında zorunlu psikolojik tedavi uygulansın. Hayati yönden risk altındaki kadınları korumayan savcılar, hakimler, emniyet görevlileri cezalandırılsın. "

2008'DE OLDURULMUSTU

Malzum-Der'in protesto gösterisinde fotoğraflarını kullandığı İtalyan performans sanatçısı Pippa Bacca, İtalya'dan bir arkadaşı ile birlikte gelinlik giyip dunya barısına katkı vermek amacıyla 8 Mart'ta Milano'dan yola çıkmış, otostop yaparak Tel Aviv'e giderken 31 Mart'ta Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde kaybolmuştu. Asıl adı "Giuseppina Pasqualino di Marineo" olan 33 yaşındaki sanatçının daha sonra ormanlık alanda tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülmüş cesedi bulunmuştu. Yapılan araştırmalar sonunda Pippa Bacca'yı Gebze'de oturan Murat Karataş'ın aracına alıp etkisiz hale getirdikten sonra tecavüz ederek öldürdüğü anlaşılmıştı. Murat Karataş bir dizi yargılama sonucu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mazlum-Der'den Pippa Bacca Fotoğraflı Kadına Şiddet Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement