MAZLUMDER'den Mısır ve Soma İçin Sergi - Son Dakika
Güncel

MAZLUMDER'den Mısır ve Soma İçin Sergi

MAZLUMDER\'den Mısır ve Soma İçin Sergi

MAZLUMDER Adana Şubesi tarafından, Mısır'da hükümetin verdiği idam kararlarına tepki içeren karikatür ile şiirlerin yer aldığı sergi açıldı.

05.06.2014 13:55  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Adana Şubesi tarafından, Mısır'da hükümetin verdiği idam kararlarına tepki içeren karikatür ile şiirlerin yer aldığı sergi açıldı. Sergide, 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Soma faciasını işleyen eserler de yer aldı.

Mısır'da bin 200 kişinin idam edilmesi kararına tepkilerini sürdüren MAZLUMDER Adana Şubesi, toplumda farkındalık oluşturmak ve Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası için 5 Ocak Meydanı'nda "Karikatür ve Şiir" sergisi açtı. Mursi, ABD ve İsrail tasvirlerinin yoğunlukta olduğu sergide birbirinden anlamlı şiirler dikkat çekti.

Sergiye ilişkin basın açıklaması yapan MAZLUMDER Adana Şube Başkanı Orhan Göktaş, "Dünyanın gözünün içine baka baka Mısır'da seçilmiş bir cumhurbaşkanı, darbeci bir hükümet tarafından indirildi. Başta ABD, Avrupa ülkeleri ve körfez ülkeleri bu olaya sessiz kaldılar, darbe olarak bile değerlendirmediler. Ardından çok uydurma bir mahkemeyle, 20 dakika gibi kısa bir sürede bin 200'e yakın haksızca, hukuksuzca idam karaları verildi. Türk halkı olarak, MAZLUMDER olarak bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu kararların uygulanmaması için, bu idamların kaldırılması için Türkiye'de olduğu gibi Adana'da da etkinliklerimizi yapıyoruz. Herkesi duyarlı olmaya çağırıyor, halkımızı da bu anlamda tepkisini ortaya koymaya davet ediyoruz" dedi.

5 gün açık kalacak sergide, gün içerisinde müzik dinletileri de yapılacak. Akşam 18.30 ile 20.30 arasında ise Kalem Vakfı, Ülfet Derneği, Alfabe Derneği, İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Platformu ve ADYAR, çeşitli etkinlikler yapacak. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel MAZLUMDER'den Mısır ve Soma İçin Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement