Mazlumder Üyeleri 28 Şubat İçin İfade Verdi - Son Dakika
Yerel

Mazlumder Üyeleri 28 Şubat İçin İfade Verdi

Mazlumder Üyeleri 28 Şubat İçin İfade Verdi

Mazlumder GYK üyesi Abdurrahim Çelik, Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı avukat Sabri Sayan ve Gaziantep Özgür İrade Platformu Başkanı Vakkas Çevik, Gaziantep Adliyesi'nde ifade verdi.2011 yılında İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir ve 28 Şubat...

17.09.2013 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mazlumder GYK üyesi Abdurrahim Çelik, Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı avukat Sabri Sayan ve Gaziantep Özgür İrade Platformu Başkanı Vakkas Çevik, Gaziantep Adliyesi'nde ifade verdi.

2011 yılında İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir ve 28 Şubat döneminde Kuvvet Komutanları hakkında suç duyurunda bulunduklarını belirten Abdurrahim Çevik, "Bu günde birazdan içeriye girip şikayetimizin devam ettiğini söyleyeceğiz. 28 Şubat döneminde İdeolojik kararlarla insanların hayatlarını karartanların da yargı önünde hesap vermelerini talep ediyoruz" dedi.

Gaziantep Özgür İrade Platformu Başkanı Vakkas Çevik ise, zamanın Tümgeneral'i Osman Özbek hakkında bulunduğu şikayetin devam ettiğini ve gerekenin yapılmasını istediğini söyledi.

Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Avukat Sabri Sayan, Mazlumder olarak bu işin peşini bırakmayacaklarını söyleyerek, "28 Şubat 1997 yılında post modern olarak tabir edilen bir darbe yapıldı. TSK içinde yapılanan bu darbeci örgüt, medyadan akademik dünyaya, meslek kuruluşlarından bazı derneklere kadar geniş bir yelpazeyi kullanarak hazırladığı olağanüstü zeminde seçilmiş hükumetin istifasını ve teamüllere aykırı şekilde yeni bir hükumetin kurulmasını sağladı. Ekonomi dibe vurdu, hazinenin ve birçok bankanın içi boşaltıldı. Bu dönemde "irtica" brifingleri verilen bir kısım hakim ve savcılar "bağımsızlık ve tarafsızlığı" rafa kaldırarak ideolojik hükümler verdi. Biz Mazlumder olarak bu işin peşini bırakmayacagız" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mazlumder Üyeleri 28 Şubat İçin İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement