Mcafee, Intel'den "İsmini" Geri İstiyor! - Son Dakika
Teknoloji

Mcafee, Intel'den "İsmini" Geri İstiyor!

Mcafee, Intel\'den "İsmini" Geri İstiyor!

John McAfee, altı yıl önce ticari haklarını Intel'e sattığı McAfee markasını geri almak için ilginç bir davanın peşine düştü!

07.09.2016 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

John McAfee, kurucusu olduğu ve kendi adını taşıyan antivirüs firmasını Intel'e milyarlarca dolar karşılığında satmasından bu yana altı yıl geçti. Fakat yazılımın yaratıcısı bir şekilde bu süre boyunca çeşitli nedenlerle gündeme gelmeye hep devam etti.

Şifrelenmiş WhatsApp mesajlarına girebileceğini öne süren McAfee, bir demecinde de rahatlıkla ABD başkanı olabileceğini iddia etti. McAfee şimdi de bütün bu iddialarından en azından kendisi için daha önemli olan bir şeyin; kendi adının peşine düştü. Bloomberg'de yer alan rapora göre McAfee, Intel'e açtığı davada firmayı; Intel onun taleplerini marka tescil meselelerine bağlı olarak reddetmesinin ardından kendi isim haklarını kullanmakla suçluyor.

Söz konusu dava, McAfee'nin çevrimiçi oyun firması MGT Capital Investments'a CEO ve başkan olarak atanmasından sonra açılması ise dikkat çekici. Zira McAfee, bu yeni firmasını John McAfee Global Technologies Inc şeklinde yeniden adlandırmak istiyor. Intel ise bu çılgın girişimciye, 'McAfee'nin "ticari isim haklarına" sahip olduğunu hatırlatarak bu talebe karşı çıkıyor.

McAfee ise elbette vazgeçmiş değil. Kendisi ve yeni firması tarafından açılan davanın sonucunda kendi adının isim haklarını yeniden kazanabilmeyi umuyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Mcafee, Intel'den 'İsmini' Geri İstiyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement