Mcbü İlahiyat Fakültesi'nde Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Mcbü İlahiyat Fakültesi'nde Mezuniyet Heyecanı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri, mezuniyet heyecanı yaşadı.

30.05.2017 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri, mezuniyet heyecanı yaşadı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, yaptığı konuşmada, mezuniyet törenlerinin mutluluk kadar hüznü de içerdiğini söyledi.

Mezun olan öğrencilerin üniversiteden geçici olarak ayrıldıklarını ve üniversite kapılarının kendilerine her zaman açık olduğunu ifade eden Rektör Çelebi, şöyle konuştu:

"Biz her zaman onları hatırlayacağız, bekleyeceğiz. Mezuniyet törenlerindeki en büyük övgü tabi ki anne ve babalara. Anne ve babaların evlatları üzerindeki hakkı en temel haktır. Hak sıralaması içinde bizim dinimizde en başlarda ana baba hakkı zikredilir. Her zaman anne babalarınızın hayır duasını alınız. Sizin tahsil ettiğiniz ilim, dini ilim. Ben de İmam Hatip mezunuyum. Şimdi geriye dönüp baktığımda, İmam Hatip'ten sonra okumak istediğim fakülte İlahiyat Fakültesi olurdu. Niçin? Gerçek ilim, dini ilimdir. Her şeyin esası, sırrı, hakikati orada gizlidir. Dolayısıyla sizler hakiki ilmi tahsil ettiniz. Bu ilmin hakkını vermeniz gerekiyor. İslam coğrafyasına, İslam tarihine baktığımızda birbirlerini yine din adına katleden, birbirleriyle din adına, mezhepler adına karşı karşıya gelen, çatışan toplumlar var."

İlahiyat Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Ev ise, İlahiyat Fakülteleri Tevhid-i Tedrisat Kanunuyla kendisine yer bulmuş, ilki yüksek diniyyat mütehassısları yetiştirmek amacıyla 1924 yılında açıldığını belirterek, "Başkalarını dinleyen, aklını başkalarına emanet eden bireyler olmak yerine sözü, sohbeti dinlenen, bulunduğu ortamda ne söyleyeceği merakla beklenen ilahiyatçı ve öğretmenler olma gayreti içerisinde olunuz." dedi.

Konuşmaların ardından Şehzadeler Belediyesi tarafından hazırlanan musiki dinletisi ve sema gösterisi sunuldu.

Daha sonra dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildikten sonra tüm öğrencilere başarı belgeleri verildi.

Program, kep atma ile sona erdi.

Törene, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ve Prof. Dr. Birol Kovancılar, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, İl Müftüsü Sinan Cihan, öğretim üyeleri ve mezunların aileleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mcbü İlahiyat Fakültesi'nde Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement