Mckinsey'in Denetim Faaliyeti Yok" - Son Dakika
Güncel

Mckinsey'in Denetim Faaliyeti Yok"

Mckinsey\'in Denetim Faaliyeti Yok"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD'li danışmanlık şirket McKinsey eleştirilerine yanıt verdi.

03.10.2018 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD'li danışmanlık şirket McKinsey eleştirilerine yanıt verdi. Şirketin denetim faaliyeti olmadığını belirten Albayrak, "Devlet yabancı kurumlarla dün de çalıştı, bugün çalışıyor yarın da çalışacak" dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, NTV'de katıldığı McKinsey eleştirilerine cevap verdi. Bakan Albayrak söz konusu şirketin herhangi bir denetim faaliyetinin bulunmadığının altını çizerek "Böyle bir şey yok. Devlet yabancı kurumlarla dün de çalıştı, bugün çalışıyor yarın da çalışacak. Bizim ciddi bir yerli aklımız var. Bir çok firmadan bu Maliyet ve Dönüşüm Ofisiyle alakalı en iyi örnekler, uygulama, metodoloji, konseptler üzerine raporlama aldık. Bunları bir potada erittik ve Türkiye'ye özgün kendi modelimizi uygulama noktasında bu akılları birleştirerek kendi yerli ve milli aklımızı ortaya koyarak bir ofis kurduk ve bu ofiste A'da Z'ye Hazine ve Maliye Bakanlığı var" dedi. Bakan Albayrak, Türkiye'nin gelişen dünyada çok büyük rekabetçi bir pozisyona doğru emin adımlarla ilerlediğini belirterek, "Devlet yabancı kurumlarla dün de çalıştı, bugün çalışıyor yarın da çalışacak. Bizim ciddi bir yerli aklımız var. Türkiye gelişen dünyada çok büyük rekabetçi bir pozisyona doğru emin adımlarla ilerliyor. Bu noktada herkesin aklını kullanıp, bir potada eritip en iyiyi bulmak gerekir. Nitekim böyle davranılan birçok alanda iyi bir noktaya ulaştık. Bu çerçevede biz böyle bir konseptin kurulup yönetilmesiyle alakalı sadece bahsi geçen firmayla değil bir çok firmadan bu noktadan dünyadaki örnekleriyle ilgili rapor, bilgi ve analizler aldık. Bu firmalar arasında ABD'li var, Avrupalı var. Türkiye'de yerleşik danışmanlık ve akademik dünyadan hocalarımızdan da bu noktada katkı aldık. HEr birimden aldığımız katkıyı bir potada eriterek bu çerçevede yeni dönemde Dönüşüm Ofisi kurduk. Bu ofis görevine başladı. Bu ofis tamamen bizim yerli, milli sadece T.C. vatandaşı değil aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığı resmi görevlisi olan bir ekip oluşturduk. Bunun muhatapları tüm bakanlıklar" diye konuştu.

"YA CEHALET YA DA İHANET DERSİNİZ"

Bakan Albayrak ortaya atılan iddialarla ilgili "Spekülasyonlar her zaman olur. Bir noktada baktığınızda ya cehalet dersiniz ya da ihanet dersiniz. Cehaletten değilse ki doğru bilgi ile bilgilendirildiğiniz zaman 'doğru' dersiniz, ihanettendir. Son bir kaç yıldır Türkiye'de yaşananlara baktığımızda kim ihanet içerisinde, kimin Türkiye'nin menfaatine kimin değil hareket ettiğini görebiliriz" şeklinde konuştu.

"DENETİM YETKİSİ YOK"

Bakan Albayrak, söz konusu ABD'li şirketin denetim faaliyeti de yürüteceği yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Böyle bir şey yok. Sadece bu bahsi geçen firma değil. Bir çok firmadan bu Maliyet ve Dönüşüm Ofisiyle alakalı en iyi örnekler, uygulama, metodoloji, konseptler üzerine raporlama aldık. Bunları bir potada erittik ve Türkiye'ye özgün kendi modelimizi uygulama noktasında bu akılları birleştirerek kendi yerli ve milli aklımızı ortaya koyarak bir ofis kurduk ve bu ofiste A'da Z'ye Hazine ve Maliye Bakanlığı var" ifadelerini kullandı.

(İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mckinsey'in Denetim Faaliyeti Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı
    10:38 Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı

    Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Karadeniz Bölgesi'ndeki en uzun mesafeli teleferik tesisinde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta arıza durumunda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması senaryosu uygulandı. İstasyon görevlisi, teleferik sistemlerinin güvenli olduğunu ve kurtarma işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirtti.

  • Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi
    10:36 Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi

    Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon kapsamında Oğuzeli ilçesindeki bir iş yerine baskın yapıldı. Baskın sırasında yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde 10 bin 950 kilogram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 adet çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyon sonucunda iş yeri sahibi Y.I. isimli şahıs gözaltına alındı. Yakalanan Y.I. isimli şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu
    10:36 Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek KAYMEK kursiyerleri ile bir araya geldi. İlçe esnafları ile de buluşan Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da çalışmaları süren park bahçe düzenlemelerini de yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

  • Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi
    10:35 Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi

    Deprem bölgesi Adıyaman'da, konteyner kentte yaşanılan su sorununu dile getirmek isteyen vatandaşların yaptığı eylem yerine gelen Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

  • Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı
    10:34 Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ ekipleri, Kavaklı beldesi yakınlarında devriye faaliyeti sırasında karayolunda 2 kaplumbağa tespit etti. Ekipler, kaplumbağaları yol üzerinden alarak doğal yaşam alanlarına bıraktı.

  • Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi
    10:34 Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasının şubesine gerçekleştirilen operasyonda, 120 bin 800 yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirildi. İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il dışından İzmir'e yüklü miktarda yeşil reçeteye tabi hap getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bir kargo firmasının Bornova ilçesindeki şubesine sevkiyatı gerçekleşeceği bilgisi üzerine bölgeye giden ekipler, sevkiyat esnasında 1 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Yapılan incelemede 120 bin 800 adet yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    10:34 Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Aydın-İzmir otoyolunun bir bölümüne bir kamyondan dökülen yağ nedeniyle trafik kapatıldı. Araçlar Aydın-İzmir karayoluna yönlendirilirken, otoban kavşağından İncirliova girişine kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından otoyolun trafiğe açılacağı belirtildi.


Advertisement