Mcs Başkanı Ischinger: "Ab Dış Politikada Başarısız" - Son Dakika
Güncel

Mcs Başkanı Ischinger: "Ab Dış Politikada Başarısız"

Mcs Başkanı Ischinger: "Ab Dış Politikada Başarısız"

FRANKFURT (İHA) – Münih Güvenlik Konferansının (MSC) Başkanı Wolfgang Ischinger, AB’nin başta Suriye krizi olmak üzere dış politikada başarısız olduğunu söyledi.

14.02.2018 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FRANKFURT (İHA) – Münih Güvenlik Konferansının (MSC) Başkanı Wolfgang Ischinger, AB'nin başta Suriye krizi olmak üzere dış politikada başarısız olduğunu söyledi.

Wolfgang Ischinger, Güvenlik Konferansı öncesi Bild gazetesine yaptığı açıklamada, AB'nin uluslararası bir politikasının olmadığını söyledi. Ischinger, "AB 500 milyon insanı temsil ediyor. Bir çok ülkenin önemli ticaret ortağı, fakat başta orta doğu krizi olmaz üzere dış politikada başarısız oluyor. AB ülkeleri devlet başkanları ve Dışişleri Bakanları ülke ülke gezerek kendi gündemlerini takip ediyorlar da bir araya gelip uluslararası alanda ortak bir çalışma yapamıyorlar. Yeni kurulacak federal hükümetin AB'de reform yapması için çağrı yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.

AB üyeleri arasındaki küçük ülkenin dış politika veto etme hakkına sahip olursa AB'nin uluslararası alanda ikinci planda kalması kaçınılmaz olduğunu belirten MSC Başkanı Wolfgang Ischinger, AB'nin ortak ordusunun kurulmasının doğru ve önemli bir adım olacağını söyledi. - FRANKFURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mcs Başkanı Ischinger: 'Ab Dış Politikada Başarısız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement