MDOB "Karyağdı Hatun" operasına hazırlanıyor - - Son Dakika
Kültür Sanat

MDOB "Karyağdı Hatun" operasına hazırlanıyor -

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Anadolu efsanesinden aynı adla operaya uyarlanan ve Mersin'de ilk kez sahnelenecek Karyağdı Hatun Operası'nın provasını yaptı.

06.04.2014 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Anadolu efsanesinden aynı adla operaya uyarlanan ve Mersin'de ilk kez sahnelenecek Karyağdı Hatun Operası'nın provasını yaptı.

Yönetmen Gürsil Çeliktaş, Mersin Kültür Merkezi'nde yapılan provanın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunun şiirsel bir dille sahnelendiğini söyledi.

Eserin Mersin'de ilk kez sahneleneceğine dikkati çeken Çeliktaş, "İlk defa 1985'de İstanbul'da oynanan eser, ilk oynadığında İstanbul'da 30'dan fazla temsil yaptı. Yaklaşık 40 bin seyirciyi kendine çeken oyun, İstanbul'da çok sevilen bir eser oldu. Bir önceki oyun ise Ankara'da oynandı. Şimdi sıra Mersin'e geldi. Yazarıyla, bestecisiyle, her şeyiyle bizden bir eser" diye konuştu.

Oyunun koreografisini düzenleyen Nilgün Demirel ise hikayenin Ankara'da geçtiğini belirterek "Gerek kostümler gerekse figürsel her şey Türk motifi ağırlıklı. Ankara Seymen danslarını da içerisinde barındıran eser, çok güzel ve hikayesi de dramatik. Provayı izleyenler çok etkilendi. Bizlerin de tüyleri diken diken oldu. Umarım Mersinli sanatseverler de beğeneceklerdir" dedi.

Librettosunu Nezihe Araz'ın yaptığı Okan Demiriş'in "Karyağdı Hatun" operasında, başlıca rolleri Tuğba Mankal, Serin Saybaşılı, Sevil Erçak, Gülçin Altaş, Arda Doğan, Onur Polat, Melahat Yavuz, Yusuf Ziya Büyükaslan, Gülden Vurandemir ve Zuhal Gürgen dönüşümlü olarak paylaşacak.

Oyun, Ankaralı güzel bir kız olan Yazgülü ve Ankara efesi Canali'nin birbirlerine olan sevdasını konu alıyor.

MDOB şeflerinden Vladimir Lungu'nun yöneteceği eser, 8 Nisan Salı günü saat 20.00'de, Mersin Kültür Merkezi Opera Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak.

Muhabir: Emin Sansar, Basir Gülüm, Ömer Yıldız

Yayınlayan: Serdar Yılmaz

MDOB "Karyağdı Hatun" operasına hazırlanıyor -
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat MDOB 'Karyağdı Hatun' operasına hazırlanıyor - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement