Mdob, 'Seslerle Anadolu' Oyununu Karaman'da Sahneleyecek - Son Dakika
Yerel

Mdob, 'Seslerle Anadolu' Oyununu Karaman'da Sahneleyecek

Mdob, \'Seslerle Anadolu\' Oyununu Karaman\'da Sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Anadolu’nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan “Seslerle Anadolu” müzikli oyununu “Büyük Anadolu Turnesi” kapsamında Karamanlı sanatseverlerle buluşturacak.

20.05.2014 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Anadolu'nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan "Seslerle Anadolu" müzikli oyununu "Büyük Anadolu Turnesi" kapsamında Karamanlı sanatseverlerle buluşturacak.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamada, gösterildiği tüm illerde kapalı gişe oynayan "Seslerle Anadolu" müzikli oyunu, 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü Karaman Piri Reis Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Türkü düzenleme ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç'ın yaptığı, araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a ait eserin reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a, müzikal sorumluluğu Mehmet Yılmaz'a, dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı Sevda Aksakoğlu'na, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ait. Eserin, koreografi asistanlığını Baba Hasan Akyol, reji asistanlığını Melih Öztürk yapıyor. MDOB orkestra ve balesinin de görev aldığı eserin solist sanatçıları Kenan Korbek, Sevil Erçak, Pınar Olgun Güven, Melahat Yavuz, Başak Yıldız, Nihan Evren, Neslihan Ulaş, Deniz Karausta, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç ve Serkan Karagöz.

Hacivat ve Karagöz, meddah geleneği, kına gecesi, sıra gecesi gibi Anadolu'nun önemli kültürel ritüellerini de içerisinde barındıran, Karadeniz türkülerinden İstanbul şarkılarına, Mevlana'ya, Köroğlu'na uzanan oldukça kapsamlı ve zengin repertuvarıyla gösterildiği tüm sahnelerde kapalı gişe oynayan "Seslerle Anadolu" izleyicisine orkestra, solo, koro, danslar ve slayt gösterileriyle görsel ve işitsel bir şölen sunuyor.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yaptığı açıklamada, "Gösterildiği tüm illerde büyük beğeni ile karşılanan Seslerle Anadolu müzikli oyununu 24 Mayıs'ta Karaman'da sanatseverlerle buluşturacağız. Kurum olarak opera ve balenin bulunmadığı illerimize turneler yoluyla ulaşarak, oralara da sahne sanatlarını taşıma sorumluluğu içerisindeyiz. Bu güzel eserle Mersinlilerin içten selamlarını diğer illerimize götürmek bizim için ayrıca mutluluk kaynağı olmuştur. Anadolu'nun eşsiz kültürünün sahneye taşındığı Seslerle Anadolu müzikli oyununun temsillerine tüm sanatseverleri davet ediyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mdob, 'Seslerle Anadolu' Oyununu Karaman'da Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement