MDOB 'Seslerle Anadolu'yu 8 ile Taşıyacak - Son Dakika
Yerel

MDOB 'Seslerle Anadolu'yu 8 ile Taşıyacak

MDOB \'Seslerle Anadolu\'yu 8 ile Taşıyacak

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Anadolu'nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan 'Seslerle Anadolu' müzikli oyununu 8 ilde sahneleyecek.

29.04.2014 10:29  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Mersin'de ve bölge turnelerinde kapalı gişe oynadığı ve seslendirdiği, Anadolu'nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan 'Seslerle Anadolu' müzikli oyununu 8 ilde sahneleyecek.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, türkü düzenleme ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç'ın yaptığı, araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a ait 'Seslerle Anadolu' müzikli oyununu 8 ilde sanatseverlerle buluşturulacak. 'Büyük Anadolu Turnesi' adı altında 24 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında sırasıyla Karaman, Konya, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, İskenderun ve Hatay'da sahnelenecek olan eserin reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a, müzikal sorumluluğu Mehmet Yılmaz'a, dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı Sevda Aksakoğlu'na, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ait. Eserin koreografi asistanlığını Baba Hasan Akyol, reji asistanlığını Melih Öztürk yapıyor. MDOB orkestra ve balesinin görev aldığı eserin solist sanatçıları, Kenan Korbek, Sevil Erçak, Pınar Olgun Güven, Melahat Yavuz, Başak Yıldız, Nihan Evren, Neslihan Ulaş, Deniz Karausta, Onur Polat, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç ve Serkan Karagöz rol alıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Gösterildiği tüm illerde büyük beğeni ile karşılanan 'Seslerle Anadolu' müzikli oyununu 24 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında 8 Anadolu ilimize taşıyarak sanatseverleri selamlayacağız. Kurum olarak opera ve balenin bulunmadığı illerimize turneler yoluyla ulaşarak, oralara da sahne sanatlarını taşıma sorumluluğu içerisindeyiz. Bu güzel eserle Mersinlilerin içten selamlarını bölge sanatseverlerine taşımak bizim için ayrıca mutluluk kaynağı olmuştur. Anadolu'nun eşsiz kültürünün sahneye taşındığı Seslerle Anadolu müzikli oyununun bölge temsillerine tüm sanatseverleri davet ediyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MDOB 'Seslerle Anadolu'yu 8 ile Taşıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement