MEA'da dijital pazarlama yatırımları hızlanıyor - Son Dakika
Güncel

MEA'da dijital pazarlama yatırımları hızlanıyor

2017 yılında dijital reklam harcamaları 1 milyar dolara ulaşması beklenen MEA bölgesinde, RTB House da Dubai'deki ofisini açarak faaliyet göstermeye başladı.

19.10.2016 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RTB House, Orta Doğu ve Afrika'da dijital reklamcılık pazarının geleceğini görerek Dubai ofisini açtığını duyurdu. Zenith Optimedia verilerine göre, 2016 yılında genel reklam harcamalarının yüzde 11 düşeceği gözlenen Orta Doğu'da, dijital reklam harcamalarının artarak 1 milyar dolar hacme ulaşması bekleniyor.

Orta Doğu ve Afrika'daki dijital reklam yatırımları dünyanın gelişmiş ülkelerinin gerisinde olsa da internet kullanımı ve mobil cihaz penetrasyonu hızla artıyor. Bu da dijital reklamın geleceğinin bu coğrafyada hızla artmasına sebep oluyor.

RTB House gibi teknoloji şirketleri için bu büyümenin önemli bir fırsat olduğuna işaret eden RTB House COO'su Daniel Surmacz, "Orta Doğu ve Afirka bölgesine girişimiz RTB House'un küresel varlığını genişletmenin en önemli adımlarından biri. Dubai dünyanın en önemli teknoloji merkezlerinden birisi ve dijital reklam hizmetleri için büyük potansiyel vadeden pazarların da yanı başında yer alıyor. Daha önce Avrupa, Asya ve Latin Amerika'daki müşterilerimizde olduğu gibi reklam harcamalarının geri dönüşünü en üst seviyeye çekecek kapsamlı yeniden hedefleme senaryolarıyla reklamcılara hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.

RTB House Dubai ofisi, daha önce Vizury'de bölgeden sorumlu iş geliştirme müdürü olarak çalışan Shady Francis'in yönetiminde olacak. Shady Francis daha önce de Yahoo'da Orta Doğu, Afrika ve Türkiye'den sorumlu satış direktörü olarak görev alıyordu.

Her bütçeden yüksek dönüş alınmalı

RTB House MEA İş Geliştirme Direktörü Shady Francis, "Günümüz iş ortamının ne denli rekabetçi olduğunu biliyoruz. Bu nedenle de reklamcılar bütçelerini hesaplarken ve müşterilerinin ihtiyaçlarını öngören, 1'e 1 pazarlama mesajlarını verecek fırsatı yaratan hizmetleri belirlerken dikkatli olmalılar. Harcanan her bütçe yüksek ve istikrarlı bir dönüş sağlamalı. Bunun yolu da isabetli şekilde hedeflenen reklam çözümlerinden geçiyor. RTB House'un diğer ülkelerdeki aktivitelerini gözlemleyerek, yerel piyasaların ihtiyacına tamamen uygun performans bazlı çözümler geliştirdiğine inandığım için şirkete katılmaya karar verdim" dedi.

Gerçek zamanlı açık artırma (RTB) modelinde reklam satın alma konusunda kendisine ait teknolojisini geliştiren ve uygulayan dünyanın sayılı şirketlerinden biri olan RTB House, Latin Amerika, Asya ve Pasifik, Avrupa ve şimdi de Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde olmak üzere dünya çapında 850'den fazla farklı kampanya yürütüyor. Şirket, bünyesinde 150'den fazla performans pazarlama uzmanı, analist, satış ve müşteri temsilcisi, programcıyı barındırıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MEA'da dijital pazarlama yatırımları hızlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı
    17:58 CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifade açıklandı. Köksal, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, o tarihte başlatılan kampanyaya bağış yapmadığını ve para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını söyledi.

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na 27 ülkeden 108 sporcu katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri gerçekleştirdi. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var
    17:54 Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var

    Bursa'da bir villada çıkan yangında Mustafa Şentürk hayatını kaybederken, Ali Vurgun ağır yaralandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin ateşe verildiği ihtimalini değerlendirirken, villanın içi oda oda görüntülendi. İncelemeler sonucunda villanın bodrum katında yanmış bir ceset bulundu. Yangının çıkış sebebi ve ölüm sebebiyle ilgili cinayet masası dedektiflerinin araştırması devam ediyor.

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement