Meb-İstanbul Ayvansaray Üniversitesi İş Birliği Protokolü - Son Dakika
Güncel

Meb-İstanbul Ayvansaray Üniversitesi İş Birliği Protokolü

Meb-İstanbul Ayvansaray Üniversitesi İş Birliği Protokolü

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, "İstanbul Ayvansaray Üniversitesi bu protokolle mesleki ve teknik eğitim alanında öğrencilerimizin doğru tercih yapması için kendilerine görsel imkanlar sunuyor.

13.06.2017 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, "İstanbul Ayvansaray Üniversitesi bu protokolle mesleki ve teknik eğitim alanında öğrencilerimizin doğru tercih yapması için kendilerine görsel imkanlar sunuyor. Bu çalışmayı, işin ruhuna ve formatına uygun biçimde kendi bünyesindeki öğrenci ve yetkililerle yapıyor." dedi.

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile İstanbul Ayvansaray Üniversitesi arasında bakanlığın Tevfik İleri Konferans Salonu'nda iş birliği protokolü imza töreni düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin, törende yaptığı konuşmada, bakanlığın son yıllarda mesleki eğitim konusunda önemli çalışmalar yaptığını belirterek, "Geçen yıl yaptığımız düzenlemelerle mesleki ve teknik eğitim alanında yılların birikmiş problemleri halledildi ve sektörde en ciddi sıkıntı olarak karşımıza çıkan, sektörle eğitim arasındaki işbirliği veya iletişim kopukluğunu giderecek tedbirler alındı." diye konuştu.

Sektörün ihtiyaç duyduğu ara elemanları yetiştirebilecek nitelikte mesleki ve teknik eğitim kurumlarının açılmasına özen gösterdiklerini kaydeden Tekin, bu kapsamda tematik meslek liseleri açtıklarını belirtti.

Tekin, tematik meslek liselerinin mesleki eğitimde ivme yaşatacağını vurgulayarak, "Şu anda mesleki ve teknik eğitimdeki yüzde 50'nin altındaki öğrenci oranımızı hem nicelik hem de nitelik olarak üst noktalara taşımak hedefindeyiz." ifadesini kullandı.

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi'ne teşekkür eden Tekin, şunları söyledi:

"İstanbul Ayvansaray Üniversitesi bu protokolle mesleki ve teknik eğitim alanında öğrencilerimizin doğru tercih yapması için kendilerine görsel imkanlar sunuyorlar. Bu çalışmayı, işin ruhuna ve formatına uygun biçimde kendi bünyesindeki öğrenci ve yetkililerle yapıyor. Ancak bu kadar güzel bir format kurgulanabilirdi."

Tekin, prensip olarak sektörde karşılığı olan ve işlevsel protokoller yapmayı tercih ettiklerini bildirdi.

"Seçimlerin daha bilinçli yapılmasını hedefliyoruz"

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Tolga Yazıcı, "Bu iş birliği ile mesleki eğitimin farkındalığını, Türkiye'de yaygınlığını ve yapılan seçimlerin daha bilinçli yapılmasını hedefliyoruz. İş birliği sayesinde Milli Eğitim Bakanlığımızın yıllardır süren mesleki eğitim hamlesini güçlendirmeyi amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Mesleki eğitimde yapılan seçimlerin daha bilinçli yapılmasının öncelikleri arasında olduğunu ve mesleki eğitimin gelişmesi için çalışacaklarını ifade eden Yazıcı, protokolde emeği geçen bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

Alan tanıtım videoları ücretsiz çekilecek

Protokol kapsamında, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi'nce meslek tercihi yapacak öğrencilere doğru, anlaşılır ve sade bir şekilde mesleklerin anlatılması amacıyla mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında faaliyet gösteren 53 alan ve 205 dala ait 3-4 dakikalık tanıtım videoları ücretsiz çekilecek.

Çekimi yapılan tanıtım videoları ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerine gönderilerek, 8. ve 9. sınıf rehberlik dersinde gösterimleri sağlanacak.

Mesleki yüksek okullardaki alanların tanıtımının yer aldığı videoların, mesleki ve teknik eğitim ortaöğretim 12. sınıf öğrencilerine gösterimi yapılacak.

Törene, MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay ile üniversitenin yetkilileri de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meb-İstanbul Ayvansaray Üniversitesi İş Birliği Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement