Mecanum Tekerlekli İlk Yerli Forkliftin Seri Üretimine Başlandı - Son Dakika
Ekonomi

Mecanum Tekerlekli İlk Yerli Forkliftin Seri Üretimine Başlandı

Konya'da faaliyet gösteren bir firma tarafından üretilen ilk yerli mecanum tekerlekli forkliftin seri üretimine başlandı.

05.10.2017 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜSEYİN KANBER - Konya'da faaliyet gösteren bir firma tarafından üretilen ilk yerli mecanum tekerlekli forkliftin seri üretimine başlandı.

Sekizli Makina ve Vinç Sanayi bünyesindeki Okta Lift firmasınca üretilen mecanum tekerlekli forklift, Antalya'da açılan Uluslararası İş, İnşaat Makineleri ve Ekipmanları Fuarı'nda görücüye çıktı.

Firmanın Genel Müdürü Mahmut Çimen, AA muhabirine, Konya'da vinç, forklift ve mobil vinç üretimi yaptıklarını söyledi.

Türkiye'de üretilmiş mecanum tekerlekli forklifti Antalya'da sergilediklerini belirten Çimen, yüzde 88 yerli üretim olan tekerlekleri Türkiye'de ilk defa yapılan bir sistemle forklifte kullandıklarını söyledi.

Çimen, üç yıl süren ArGe çalışması sonucunda tekerleğin iş makinelerinde kullanılabilecek şekilde tasarlandığını ve geliştirildiğini dile getirerek, mecanum tekerlekleri birçok ekipmanda kullanmayı düşündüklerini belirtti.

Büyük ilgi görüyor

Çimen, "Bu tekerlekler forkliftin manevra kabiliyetini artıran bir yapıda. Özellikle uzun yüklerde kapıdan kapıya geçerken kolaylıklar sağlamakta. Türkiye'de ilk olması sebebiyle büyük bir ilgiyle karşılaşıyoruz." diye konuştu.

Tekerleklerin, aşınmaya müsait gibi göründüğünü ancak bu sisteme uygun üretildiği için çok sağlam ve dayanıklı olduğunu kaydeden Çimen, "Serbestlik derecesi çok fazla olduğu için aşınma normal lastikle aynı. Türk mühendisler tarafından tasarlandı. Hesaplamalar tarafımızdan yapıldı. Düz zeminlerde gönül rahatlığıyla kullanılabilir." diye konuştu.

İlk etapta 100 adet üretilecek

Seri üretime başladıklarını ve ilk etapta 100 adet forklift üretileceğini de ifade eden Çimen, Güney Afrika, Kuzey Afrika, İngiltere, Bangladeş, Güney Amerika, Almanya, Avusturya'dan ilk taleplerin geldiğini söyledi.

Yakın zamanda bu ülkelerin firmalarıyla görüşmeler yapılacağını vurgulayan Çimen, yurt dışında benzer yapıdaki forkliftlerin 60 bin dolardan satıldığını, yerli üretim forkliftin bunun yarısı fiyattan satışa sunulduğunu sözlerine ekledi.

Mecanum tekerlek

Çok yönlü tekerlek teknolojisi aracın her yöne hareket etmesini sağlıyor. Tekerlekler birbirinden bağımsız hareket edebiliyor, bu da aracın yalnızca ileri ve yana değil aynı zamanda çapraz ve dairesel biçimde hareket etmesi anlamına geliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mecanum Tekerlekli İlk Yerli Forkliftin Seri Üretimine Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement