Mecidi-i Aksa'dan uyarı: İsrail Aksa'yı işgale hazırlanıyor - Son Dakika
Dünya

Mecidi-i Aksa'dan uyarı: İsrail Aksa'yı işgale hazırlanıyor

Mescid-i Aksa İmamı Şeyh İkrime Sabri, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'da namaz kılan Filistinlileri hedef alan ve 205 kişinin yaralanmasına neden olan saldırılarına sert tepki gösterdi. İsrail'in Mescid-i Aksa'yı işgale hazırlandığını dile getiren Sabri, "Pazartesi günü ne olacak bilmiyoruz. Arap ülkelerinden ve özellikle Türkiye'den işgal güçlerine baskı yapmasını istiyoruz ki bu işgal sona ersin." dedi.

09.05.2021 10:14  Güncelleme: 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mescid-i Aksa İmamı Sabri, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinlilere yönelik 205 kişinin yaralandığı saldırılarına sert tepki gösterdi. İsrail'in pazartesi günü Mescid-i Aksa'yı işgale hazırlandığını dile getiren Sabri, şu ifadeleri kullandı:

"İSRAİL AKSA'YI İŞGALE HAZIRLANIYOR"

"Bu saldırı Müslümanlara yönelik bir terör saldırısıdır. İşgal güçleri bütün Ramazanlarda aynı şeyleri yapıyor. Çünkü on binlerin Mescid-i Aksa'ya akın ettiğini görmek istemiyorlar. Onlar Mescid-i Aksa'nın boş olmasını istiyorlar ki Yahudi işgalciler oraya gelsinler. Ancak Allah'ın izniyle Aksa her zaman oraya namaz kılmaya gelen Müslümanlarla dolup taşacak. Yahudiler Mescid-i Aksa'yı işgale hazırlanıyor. Pazartesi günü ne olacak bilmiyoruz.

"İŞGAL GÜÇLERİNE BASKI YAPILMASINI İSTİYORUZ"

Müslümanlar büyük sıkıntı yaşıyorlar bu bir gerçek ama yine de onurlu bir savunma gerçekleştiriyorlar. Biz burada olduğumuz sürece Aksa koruma altındadır. Burada İslam aleminden, Arap ülkelerinden ve özellikle Türkiye'den işgal güçlerine baskı yapmasını istiyoruz ki bu işgal sona ersin. İşgal güçlerine karşı pes etmeyeceğiz. Mescid-i Aksa bizimdir.

BÖLGEDE OSMANLI'NIN İZLERİNİ SİLMEYE ÇALIŞIYORLAR

İsrail bölgede Osmanlı mirasını zedeleyecek kazılar yapıyor. Bu kazılar çok tehlikeli bir an önce durdurulmalı. Bölgede Osmanlı'nın izlerini silmeye çalışıyorlar."

Mecidi-i Aksa\'dan uyarı: İsrail Aksa\'yı işgale hazırlanıyor

Son Dakika Dünya Mecidi-i Aksa'dan uyarı: İsrail Aksa'yı işgale hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • Sonuna kadar İsrailoğulları: Sonuna kadar İsrail'in destekliyor başarılarının devamını diliyoruz 7 18 Yanıtla Allahu Ekber: Rabbim kahhar ismi hürmetine kahru perişan eylesin ey israiil. 18 3 Zafer Türk'ün Olacak: Sonuna kadar hepinizden hesap soracağız, az kaldı, ümmeti Muhammed uyandı, organizasyon sorunlarını da kısa sürede çözecek. Sonra sizi ABD bile kurtaramayacak. 0 0
  • Adamların toprağı: Toprak adamların parasını verip aldılar bu kadar basit 2. Abdülhamit döneminde para karşılığı satıp sonra zulme uğruyoruz demeye hakkınız yok Filistin'e müstahak bu 4 20 Yanıtla Zafer Türk'ün Olacak: Yanlış biliyorsun, İsrail 94 işgal etti, geri kalan 5-6 da normal ticaret değil, tehdit, korkutma vs ile satışa zorlamak. Araştır yanlış bilgi verip Müslümanları içerden zayıflatma. Rüzgar Kıbleden yana esiyor Allah'ın izniyle... 0 0
  • az kaldi sabret filistin allah sabredenlerle : ey israil sonunun gelmesine az kaldi zalimin zulmu varsa filistinin de allahi var.o filistin topraklari bir gun gelck filistinin olck kanlarinizla bogulcksnz insallah az kaldi 18 5 Yanıtla Evet: Filistin'inde uçun biri var 3 8
  • Mert: Osmanlı diyorum başka bişey demiyorum 13 5 Yanıtla
  • Leyla: İsrail pisliği Filistin topraklarında senin bir hakkın yok terörist İsrail Filistin topraklarında defol birgün gelecek orda sığınacak bir ağaç bulamayacaksınız mescidi Aksa müslümanların 15 2 Yanıtla Ada: Toprakları sattılar nasıl yok 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi
    12:38 İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi

    İranlılar, ülkenin geçen hafta İsrail hedeflerine yönelik misilleme saldırılarına desteklerini ifade etmek üzere ülke çapında yürüyüşler düzenledi. Tahran'da göstericiler İsrail ve ABD karşıtı sloganlar içeren pankartlar taşıyarak saldırılara desteklerini ifade etti. Benzer mitingler diğer şehirlerde de düzenlendi ve katılımcılar İran'ın insansız hava aracı ve füze saldırılarını 'meşru savunma' olarak nitelendirdi.

  • İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı
    11:59 İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı

    Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in devam eden saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 34.000'i aştığını duyurdu. İsrail ordusunun son 24 saat içinde 42 Filistinliyi öldürdüğü ve 63 Filistinliyi yaraladığı belirtilerek, İsrail saldırılarının başlamasından bu yana toplam ölü sayısının 34.012'ye, yaralı sayısının ise 76.833'e ulaştığı kaydedildi. Ağır bombardımanın yanı sıra kurtarma ekiplerinin yetersizliği nedeniyle enkaz altında halen ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi. İsrail ordusu ise, geçtiğimiz hafta 100'den fazla noktayı temizleyip imha ettiklerini ve 40'tan fazla 'teröristi' yüz yüze çatışmalarda ve hava saldırılarında etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.

  • Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu
    11:29 Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu

    Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde yaşanan şiddetli yağışlar ve yıldırımlar sonucunda en az 87 kişi öldü, 82 kişi yaralandı.

  • İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi
    11:22 İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi

    İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere yapılan saldırıda, insansız hava araçları ve füzeler hedef alındı. İranlı yetkililer saldırının sembolik önemine dikkat çekerken, İsrail'in İran'ın nükleer silah geliştirme programına gönderme yapmak istediği düşünülüyor. İran medyası ise üç patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Rusya ise İsrail'e İran'ın gerilimi yükseltmek istemediği mesajını iletti.


Advertisement