Meclis Başkanı Binali Yıldırım Ödül Törenine Katıldı - Son Dakika
Genel

Meclis Başkanı Binali Yıldırım Ödül Törenine Katıldı

Meclis Başkanı Binali Yıldırım Ödül törenine katıldı Binali Yıldırım: "AK Parti İmam hatiplerin ayaklarına bağlanan prangaları söküp attı" "FETÖ belası bize gösterdi ki, şeytan milenyum çağında taktik değiştirmiş"İSTANBUL - Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, ÖNDER İmam...

08.01.2019 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis Başkanı Binali Yıldırım Ödül törenine katıldı

Binali Yıldırım: "AK Parti İmam hatiplerin ayaklarına bağlanan prangaları söküp attı"

"FETÖ belası bize gösterdi ki, şeytan milenyum çağında taktik değiştirmiş"

İSTANBUL - Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ÖNDER Kültür Sanat Ödülleri törenine katıldı. Binali Yıldırım, "AK Parti iktidarı imam hatiplerin ayaklarına bağlanan prangaları söküp attı. 28 Şubat'ın karanlık mirası olan bu ayrımcılığı ortadan kaldırdı" dedi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ÖNDER Kültür Sanat Ödülleri töreni Cemal Reşit Rey Salonu'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ve çok sayıda davetli katıldı.

ÖNDER Kültür Sanat Ödülleri töreninde konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, "Türkiye'nin geleceğinde geçmişinden çok daha önemli görevi olduğunu ifade etmek isterim. AK Parti iktidarına kadar imam hatip okullarında bir takım sıkıntılar yaşandı. Hak ettikleri muameleyi maalesef görmediler. Toplumumuzun bir kesiminin korkması, çekinmesi gereken yerler olarak göstermeye çalıştılar. Ancak sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu algıyı hem yasalarda gerekli düzeltmeler yaparak hem de kafalardaki o yanlış algıyı ortadan kaldırarak bugün hamdolsun imam hatip liselerinde okuyan gençlerimizin, kardeşlerimizin toplumdaki değeri ve algısı her geçen gün ılımlı yönde değişiyor. İmam hatiplilerin ülkenin geleceğinde modern olacak insanları geçmişte olduğu gibi gelecekte de yetiştirecek insanlar olması için gereken her türlü çalışmayı gerçekleştiriyoruz" dedi.

Geçmişte kılık kıyafetle şekille uğraşmaktan çocukların zihinlerinin içindeki cevheri görmez olduklarını ifade eden Binali Yıldırım, "AK Parti iktidarı imam hatiplerin ayaklarına bağlanan prangaları söküp attı. 28 Şubat'ın karanlık mirası olan bu ayrımcılığı ortadan kaldırdı. Bu okullarda sadece imam çıksın. Başka bir hayalleri olmasın diye konulan kat sayı zincirini milletimizle birlikte parçaladık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu ve gayreti olmasaydı bu mümkün olmazdı. Evlatlarımızın değerleri ile tarihiyle, kültürüyle, bilimle yeniden buluşmasını sağladık" şeklinde konuştu.

Şimdi asıl işin gençlere düştüğünü kaydeden Binali Yıldırım, "Biz bir anlamda tohumu toprak ile buluşturduk. Gerisi size kalmış. Peki bunu nasıl yapacaksınız. Hepimiz biliyoruz. Rabbimizin ilk emri ikra. Okuyacağız, daha çok okuyacağız. Daha çok dünyayı tanıyacağız. Daha çok insanları tanıyacağız. Çağı okuyacaksınız. Tıpta, teknolojide, mühendislikte, ekonomide, kültürde, sanatta ve her alanda gerçek bir Müslümanın nasıl olması gerektiğini herkese göstereceksiniz. Her şeyden önce iyi bir insan olacaksınız. Bir müminin gerçek ibadethanesinin yer yüzü olduğunu asla aklınızdan çıkarmayacaksınız. Attığımız her adımda dokunduğunuz her canlıda bulunduğunuz her ortamda bir Müslümanın en büyük sorumluluğunun örnek olmak olduğunu da aklınızdan çıkarmayacaksınız. Sadece güzel ülkemiz Türkiye'ye değil, tüm dünyaya bu hasretlerini göstereceksiniz. Sözün özü de iki kanadı da sağlam bir uçak gibi olacaksınız. Bir kanadınız dünya diğer kanadınız da ahiret olacak. Çünkü ülkemizin size her zamankinden daha çok ihtiyacı var" diye konuştu.

"Şeytan milenyum çağında taktik değiştirmiş"

Binali Yıldırım, "Aklını kullanmayanların üzerine belalar yağdırırız diye mevlam buyuruyor. Biz bu belayı yakın bir zamanda yaşadık. Sınavımız ağır oldu. Ama çok şükür rabbimizin izniyle, milletimizin duası ve desteğiyle üstesinden geldik. İnanan bir insanın en büyük özgürlüğünün yalnızca bir varlık önünde secde etmek olduğunu da unutmayın. Biz yalnız Allah'a secde ederiz. Özgürlüğümüzü asla kimseye teslim etmeyiz. FETÖ belası bize gösterdi ki, şeytan milenyum çağında taktik değiştirmiş. Allah adına konuşup kendisine secde ettiren suretlere bürümüş. Bunun adı yerine göre DEAŞ oldu, FETÖ oldu, El Kaide oldu, El Şebab oldu. Bu çağda bunlar olmaz dedik ama maalesef hepsi bu çağda oldu" açıklamasında bulundu.

Danışma kurulu ile belirlenen 11 dalda ödüller 13 kişiye verilirken, ÖNDER Kültür Sanat Ödülü özel ödülünü Kenan Şurkoviç aldı. Şurkoviç'e ödülünü törene katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım takdim etti. Törende Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım'a da ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu tarafından tablo hediye edildi.

Meclis Başkanı Binali Yıldırım Ödül Törenine Katıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Meclis Başkanı Binali Yıldırım Ödül Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tunceli'de Dilendirilen veya Çalıştırılan Çocuk Bulunmuyor
    18 Mar Tunceli'de Dilendirilen veya Çalıştırılan Çocuk Bulunmuyor

    Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan saha çalışmaları sonucunda, dilendirilen ya da çalıştırılan çocuk bulunmadığı belirtildi. İl genelinde çocuk işçi çalıştırılabilecek sektörler düzenli olarak denetlenirken, emniyet müdürlüğü, İş-Kur ve Göç İdaresi ile koordinasyon sağlanıyor. Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfettin Özdemir, 16 yaş altı çocukların çalıştırılmasına kesinlikle izin verilmediğini ve ilde çocukların dilenmediğini ya da dilendirilmediğini belirtti.

  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi Hububat Sektörü İhracatını Artırdı
    18 Mar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Hububat Sektörü İhracatını Artırdı

    Güneydoğu Anadolu bölgesindeki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, yılın ilk 2 ayında ihracatını yüzde 19,5 artırarak 560 milyon dolara taşıdı. Irak, Cibuti, Libya, Gana ve Togo gibi Afrika ülkeleri en büyük ihracat pazarları arasında yer aldı.

  • Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı
    18 Mar Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

    Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Ayyıldız, mesajında, 109 yıl önce Çanakkale'de yedi düvele karşı verilen var oluş mücadelesinde elde edilen zaferin ardından 'Çanakkale Geçilmez' sözünü tarihe altın harflerle yazdıran aziz şehitleri ve gazileri bir kez daha minnetle yad ettiğini belirtti.

  • Kayseri'de 12 kişi uyuşturucu ticareti suçundan tutuklandı
    18 Mar Kayseri'de 12 kişi uyuşturucu ticareti suçundan tutuklandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından geçtiğimiz 1 hafta içerisinde uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan çalışmalarda 12 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi ve 29 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı. Kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla uyuşturucu satıcılarına ve kullanıcılarına karşı mücadele devam edeceği bildirildi.

  • Van'da Polis Operasyonunda Gümrük Kaçağı Malzemeler Ele Geçirildi
    18 Mar Van'da Polis Operasyonunda Gümrük Kaçağı Malzemeler Ele Geçirildi

    Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, gümrük kaçağı malzemeler ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında sigara, elektronik sigara, puro, külçe altın, tarihi eser niteliğinde olan heykel ve taş objeler bulunuyor.

  • Van'da 17 kişi tutuklandı
    18 Mar Van'da 17 kişi tutuklandı

    Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, polis ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda değişik suçlardan aranması bulunan 17 kişinin tutuklandığı belirtildi. Ayrıca, yapılan operasyonlarda ruhsatsız tabanca, kurusıkı tabanca, bıçak, kaçak sigara ve kaçak tüp ele geçirildiği ifade edildi.

  • Van'da polis ekipleri tarafından 3 organizatör tutuklandı
    18 Mar Van'da polis ekipleri tarafından 3 organizatör tutuklandı

    Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti yapan şahısların deşifre edilmesi ve düzensiz göçmenlerin yakalanması amacıyla yapılan operasyonlarda 11 organizatör hakkında adli işlem yapıldı ve 3 organizatör tutuklandı.

  • Van'da 36 Kilogram Eroin Ele Geçirildi
    18 Mar Van'da 36 Kilogram Eroin Ele Geçirildi

    Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 36 kilo 500 gram eroin, 60,10 gram metamfetamin ve 6,28 gram esrar ele geçirildi. 12 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.

  • Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkanlığına 11. kez seçildi
    18 Mar Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkanlığına 11. kez seçildi

    Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda Devlet Bahçeli, 11'inci kez partisinin genel başkanlığına seçildi. Bahçeli, 27 yıldır MHP'nin başında bulunmaktadır.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • Anka Haber Ajansı 18 Mart Pazartesi Gündemi
    18 Mar Anka Haber Ajansı 18 Mart Pazartesi Gündemi

    ANKA HABER AJANSI 18 MART PAZARTESİ GÜNDEMİ

  • AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Büyüközdemir, Projelerini Tanıttı
    18 Mar AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Büyüközdemir, Projelerini Tanıttı

    AK Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir, Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde düzenlenen proje tanıtım toplantısında bölgenin ihtiyaçlarına ve acil çözüm bekleyen sorunlara eğileceklerini belirtti. Büyüközdemir, Safranbolu'ya dair projelerini hayata geçirmek istediğini ve hizmet etmeyi umut ettiğini ifade etti.


Advertisement