Meclis Başkanı Şentop: Gücünüzün gölgesi masaya yansımazsa hakkınızı savunmazsınız -1 - Son Dakika
Güncel

Meclis Başkanı Şentop: Gücünüzün gölgesi masaya yansımazsa hakkınızı savunmazsınız -1

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet, Bosna Hersek'in Travnik şehrindeki Travnik Kültür Merkezi'nde verilen iftara katıldı.

27.04.2022 09:46  Güncelleme: 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet, Bosna Hersek'in Travnik şehrindeki Travnik Kültür Merkezi'nde verilen iftara katıldı. İftarda konuşan Meclis Başkanı Şentop, 'Türkiye'yi şu anda herkes takdir ediyor. Bugün BM Genel Sekreteri, Putin ile görüşmeden önce Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştü. Bunun sebebi nedir' Siz doğru politikalar izlerseniz ve bunun arkasında durursanız sonuca varırsınız. Bir Amerikalı diplomatın sözü var; 'Gücünüzün gölgesi masaya yansımazsa hakkınızı savunmazsınız'. 50 sene öncesinin 20 sene öncesinin Türkiye'si yok' ifadelerini kullandı.

Travnik Elçi İbrahim Paşa Medresesi ve Travnik Kalesi'ni ziyaret eden Şentop, daha sonra iftar programının düzenlendiği kültür merkezine geldi. Programa, Şentop ve beraberindeki heyetin yanı sıra Srednjobosanski Kanton Başbakanı Tahir Lendo, Türk ve Boşnak kurumlarının temsilcileri ve Travnikliler olmak üzere yaklaşık 300 kişi katıldı. İftarda yaptığı konuşmada 'Türkiye'den sizlere selam getirdik, 81 vilayetten 85 milyon insandan selamlar getirdik, onların kalbi sizlerle atıyor' diyen Şentop, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu coğrafyada çok zor, çok acı dönemler yaşandı. Türkiye olarak o zaman da elimizdeki imkanlar dahilinde buradaki kardeşlerimizin yanında olduk. Bugün de bugünden sonra da Bosna Hersekli kardeşlerimizin maddi ve manevi olarak yanında olmaya devam edeceğiz."

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA BİR TEK TÜRKİYE'NİN İKİ ÜLKE İLE GÖRÜŞÜYOR

Avrupa'da ve Balkanlar'da barış ve istikrarın korunmasının Türkiye için büyük önem taşıdığını vurgulayan Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu diyaloglar ile bölgede barış ve istikrarı korumak adına gereken her şeyi yaptığını kaydetti. Şentop, Rusya- Ukrayna savaşına da değinerek, savaş ve çatışmanın kazananının olmadığını, çatışmanın tüm dünyada ekonomik sıkıntıya yol açtığını ve Rusya'da da ambargolara bağlı büyük sorunlar yaşandığını aktardı. Rusya-Ukrayna savaşında bir tek Türkiye'nin iki ülke ile görüşebildiğinin altını çizen Şentop, şunları kaydetti:

GÜCÜNÜZÜN GÖLGESİ MASAYA YANSIMAZSA HAKKINIZI SAVUNMAZSINIZ

"Bu görüşmeler, bu ülkelerin politikasını benimsemek anlamına gelmiyor. Türkiye olarak çatışmaların son bulmasını istiyoruz. Türkiye'yi şu anda herkes takdir ediyor. Bugün BM Genel Sekreteri, Putin ile görüşmeden önce Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştü. Bunun sebebi nedir? Siz doğru politikalar izlerseniz ve bunun arkasında durursanız sonuca varırsınız. Bir Amerikalı diplomatın sözü var; 'Gücünüzün gölgesi masaya yansımazsa hakkınızı savunmazsınız?. 50 sene öncesinin 20 sene öncesinin Türkiye'si yok."

DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Daha adil bir dünya. Dünya beşten büyüktür' mesajını da hatırlatan Şentop, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki ilişkilere değindi. Şentop, 'Bizleri birbirine bağlayan iman başta olmak üzere ortak bağlar var. Türkiye'de söz konusu Bosna olunca Türkiye'nin kalbi sizlerle atıyor' dedi. Srednjobosanski Kanton Başbakanı Lendo da Şentop ve beraberindeki heyete katılımları için teşekkür etti. Şentop, Travnik'teki iftar programı öncesi SEDEF Vakfına ait Uluslararası Saraybosna Üniversitesini (IUS) ve Türkiye Maarif Vakfının (TMV) Saraybosna'daki okullarını ziyaret etti, IUS Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım'dan üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Meclis Başkanı Şentop: Gücünüzün gölgesi masaya yansımazsa hakkınızı savunmazsınız -1
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meclis Başkanı Şentop: Gücünüzün gölgesi masaya yansımazsa hakkınızı savunmazsınız -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement