Meclis Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu - Son Dakika
Politika

Meclis Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu

TBMM Çölyak Hastalığını Araştırma Komisyonu Başkanı İsmail Tamer, "19 Aralık itibarıyla resmi olarak komisyonumuzun çalışmasını tamamlamış oluyoruz.

06.12.2017 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Çölyak Hastalığını Araştırma Komisyonu Başkanı İsmail Tamer, "19 Aralık itibarıyla resmi olarak komisyonumuzun çalışmasını tamamlamış oluyoruz. Başkan olarak yapmak istediğim şey, daha önceki komisyonların geleneklerinin dışında, dört partideki arkadaşlarımızın muhalefet şerhi koymadan raporu çıkarmamızdır." dedi.

Çölyak hastalığının sebep ve sonuçlarına ilişkin kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, İsmail Tamer başkanlığında toplandı.

Komisyonda akademisyenler, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve konunun paydaşları olan bakanlıklardan ilgili temsilciler, çölyak dernekleri başkanları, bu hastalar için gerekli ürünleri Türkiye'de üreten üreticileri dinlediklerini anımsatan Tamer, Bursa ve Şanlıurfa'da saha çalışması yaptıklarını, çölyaklı hastaların ve ailelerinin yaşam tarzlarını yerinde gördüklerini anlattı.

Komisyonun dört partinin mutabakatıyla kurulduğuna dikkati çeken Tamer, komisyonda farklı ve uyumlu bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Komisyon çalışmalarının sonuna geldiklerini ifade eden Tamer, "Türkiye'deki çölyaklıların problemlerini bir mercek altına alıp bir fotoğrafını çekmiş olduk. Önümüzdeki günlerde, 19 Aralık itibarıyla resmi olarak komisyonumuzun çalışmasını tamamlamış oluyoruz. Dört partinin önergesiyle komisyon kurulmuştu. Benim Başkan olarak yapmak istediğim konulardan birisi, daha önceki komisyonların geleneklerinin dışında, dört partideki arkadaşlarımızın muhalefet şerhi koymadan bu raporu çıkarmamızdır. Dört partinin vermiş olduğu destek bir sinerji etkisiyle eksik olan, çıkarabileceğimiz kanunları da birlikte, rahat bir şekilde çıkaracağımız anlamına gelir." diye konuştu.

Komisyona PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Sağlık Bakanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Daire Başkanı Doç. Dr. Nazan Yardım, Diyetisyen Hatice Mıhoğlu ile Söke Un Pazarlama Müdürü Mediha Doğan, Batı Akdeniz Çölyak Derneği Başkanı Sülbiye Şahinler ile Mader Genel Müdürü Kamuran Özmen sorun ve çözüm önerilerine ilişkin bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Meclis Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazımkarabekir ilçesinde muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi
    13:18 Kazımkarabekir ilçesinde muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi

    Kaymakam Salih Kaya başkanlığında yapılan toplantıda, kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülebilmesi için muhtarlarla istişare edildi. Kaya, ilçedeki hizmetler hakkında bilgi vererek, muhtarlarla işbirliği içinde çalıştıklarını ve vatandaşların yanında olduklarını belirtti. Toplantı, karşılıklı görüş alışverişiyle sona erdi.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gece gündüz çalışıyor
    13:07 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gece gündüz çalışıyor

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gündüz vatandaşa temas ediyor, gece geç saatlere kadar daire başkanlıkları ile toplantılar düzenliyor. Bir an önce Balıkesir'i hak ettiği değere kavuşturmak için büyük mesai harcıyor.

  • Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı
    13:06 Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 31 Mart seçimlerinde belediye başkanlığına seçilen Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı. Başkan Durbay, tebrikleri kabul etmenin yanı sıra, vatandaşların talep ve isteklerini de dinledi.

  • Diyarbakır'da kadın cinayeti davasında ceza indirimi
    13:02 Diyarbakır'da kadın cinayeti davasında ceza indirimi

    Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi, boşandığı eşi tarafından öldürülen Mihriban Altürk'ün katilini ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından müebbet hapse çevirirken, müşterek kızlarını öldürmeye teşebbüsten verilen 20 yıl hapis cezasını ise 3 yıla düşürdü. Karara itiraz edecek olan avukatlar, sanığın pişmanlık belirtisi göstermediğini ve indirim almadan cezalandırılması gerektiğini belirtti.

  • Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı
    13:02 Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı

    Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, belediyenin 787 milyon TL borçla devralındığını açıkladı. Tepe, mali durumun içler acısı olduğunu belirterek, projeleri gerçekleştirmek için mali disiplini sağlayacaklarını söyledi.

  • Van'da terör örgütü PKK tarafından kız çocuğu dağa kaçırılan anne eylem yapacak
    12:55 Van'da terör örgütü PKK tarafından kız çocuğu dağa kaçırılan anne eylem yapacak

    Van'da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapacak. Anne Nazlı Sancar, evladı için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:55 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya geldi. Başkan Kotan, 'Sizlerden tek isteğim işinizi layıkıyla yapmanız. Konyaaltı halkına hep birlikte hizmet edeceğiz' dedi.

  • Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, tebrik ziyaretlerine devam ediyor
    12:50 Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, tebrik ziyaretlerine devam ediyor

    Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, yeni dönem için kendisine tebrik ziyareti yapan kurum yetkililerini ve vatandaşları makamında ağırlamaya devam ediyor. Ünlü, ziyaretler kapsamında Sahil Güvenlik Güney Ege Komutanı SG Yarbay Akın Coşkunlar, Deniz Ticaret Odası Marmaris Şube Başkanı Halil Bağlı, DTO Marmaris Meclis Başkanı Esat Onur Tugay ve Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin ile yöneticilerini ağırladı.

  • CHP'de Burcu Köksal'ın yerine Murat Emir Grup Başkanvekili seçildi
    12:49 CHP'de Burcu Köksal'ın yerine Murat Emir Grup Başkanvekili seçildi

    CHP'de Burcu Köksal'ın Afyon Belediye Başkanı seçilmesiyle boşalan Grup Başkanvekilliğine Ankara Milletvekili Murat Emir seçildi. Ankara Milletvekili Murat Emir, yapılan seçimde 66 milletvekilinin oyunu alarak grup başkanvekili oldu.

  • Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, Yeni Seçilen Muhtarlarla Bir Araya Geldi
    12:48 Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, Yeni Seçilen Muhtarlarla Bir Araya Geldi

    Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, seçimlerin ardından yeni seçilen muhtarlarla bir araya gelirken, vatandaşa hizmet noktasında el birliği ile çalışacaklarını söyledi. Kaymakam Bilici, seçilen muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerini tek tek kutlarken, kendilerine çalışmalarında başarılar diledi.


Advertisement