Meclis'e "Beyaz Ölüm" Soruları: Kayak Federasyonu'nda 2 Milyonluk Akaryakıt Nereye Harcandı? - Son Dakika
Güncel

Meclis'e "Beyaz Ölüm" Soruları: Kayak Federasyonu'nda 2 Milyonluk Akaryakıt Nereye Harcandı?

Meclis\'e "Beyaz Ölüm" Soruları: Kayak Federasyonu\'nda 2 Milyonluk Akaryakıt Nereye Harcandı?

CHP İstanbul Milletvekili Dr.M.Sezgin Tanrıkulu, kayakçı Aslı Nemutlu'nun Erzurum'da yaşamını yitirdiği kayak pistinin, uluslararası standartlara kaza sonrasında kavuşturulduğu ve ardından gelen ihale-harcama iddialarına ilişkin yazılı soru...

07.12.2013 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Dr. M. Sezgin Tanrıkulu, kayakçı Aslı Nemutlu'nun Erzurum'da yaşamını yitirdiği kayak pistinin, uluslararası standartlara kaza sonrasında kavuşturulduğu ve ardından gelen ihale-harcama iddialarına ilişkin yazılı soru önergesi verdi.

CHP'li Tanrıkulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde

Erzurum Konaklı Kayak Merkezinde antrenman sırasında yaşamını yitiren Aslı Nemutlu'nun ölümüne ilişkin ciddi iddialar bulunduğunu bildirdi.

Aslı Nemutlu'nun ailesi, spor kamuoyu ve yurttaşlar bu ölümün neden meydana geldiğini bundan sonraki süreçte bu tür kazaların yaşanıp yaşanmayacağını merak ettiklerini kaydeden Tanrıkulu, bu çerçevede ve FIS (Uluslararası Kayak Federasyonu) kuralları ışığında yanıtlanmasını istediği bir dizi soru yöneltti.

-"PİST KAZADAN SONRA ULUSLARARASI OLDU"-

Erzurum Konaklı'da bulunan pistte, antrenman yaparken elim bir kaza neticesinde vefat eden, Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun vefatı sonrası, pistin çık kısa süre içerisinde uluslararası normlara uygun hale getirilmesi, pist kenarlarına ağ çektirilmesinin, kayak pistlerinin yapımı ihalelerinde şaibe olabileceği iddialarını doğrular nitelikte olup olmadığını soran Tanrıkulu, "Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok'un yaptığı basın açıklamasından sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı konuyla ilgili araştırma yaptırmış mıdır? Yaptırmamışsa sebebi nedir?" diye sordu.

Tanrıkulu, pistlerin uluslararası normlara sonradan uygun hale getirilmiş olması Erzurum Üniversitelerarası Kış Oyunları için yapılan ihalelerde şaibe olduğu iddiasını doğruladığı iddialarını da soran Tanrıkulu önergesine şöyle devam etti:

"-Milli Kayakçımız Aslı Nemutlu'nun antrenman sırasında geçirdiği kaza sonucu vefat etmesinin sorumluları ile ilgili yasal inceleme yapılmış mıdır? Yapıldı ise sonuçları nedir?

-Pistleri ve tesisleri uluslararası normlara uygun olarak yaptırması gereken ama bu konuda kuşku uyandıran kurumlar ile ilgili yasal inceleme yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonuçları nelerdir?

-Erzurum Spor İl Müdürü Fatih Çintımar hakkında, (Ardahan Spor İl Müdürlüğüne atanmıştır.) Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok'un basın açıklamasından sonra soruşturma başlatılmış mıdır?

-10 Milyon lira harcanan ve suni kar üretmek için yaptırılan göletin ihalesini veren kurumun başındaki sorumlu kimdir?

-Bu gölet yıllardır su tutmadığı için atıl durumda mıdır?

-Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık hakkında, 2012 yılında hazırlanan 62 sayfa, 207 maddelik Müfettiş Tenkit Raporu Spor Genel Müdürlüğünde aylarca bekletilmiş midir? Bekletilmiş ise bu durumun gerekçesi nedir? Bu Müfettiş Tenkit Raporu işleme alınacak mıdır?

-O raporda yer alan 207 maddenin içeriği nedir? Usulsüz harcama kalemleri ile ilgili olduğu iddiası doğru mudur?

-Doğru ise, Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulunun sadece 2 madde üzerinden Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ı Merkez Ceza Kuruluna sevk etmesinin sebebi nedir?

-Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık Tahkim Kurulu tarafından 4 ay hak mahrumiyeti almış mıdır? Eğer almışsa Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık hala görevi başında mıdır?

-Türkiye Kayak Federasyonuna, Erzurum Kış Olimpiyatları öncesi 70 Milyon Lira aktarıldığı, 70 Milyon liranın usulsüz olarak kullanıldığı iddiası doğru mudur?

-Raporda yer alan ancak yakıt alım belgeleri olmayan, 1 Milyon 800 bin liralık mazot Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı tarafından nereye harcanmıştır?

-Raporda yer alan usulsüz harcamalar ile ilgili yasal inceleme yapılacak mıdır?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meclis'e 'Beyaz Ölüm' Soruları: Kayak Federasyonu'nda 2 Milyonluk Akaryakıt Nereye Harcandı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement