"Meclis'e, modern ve akıllı yeni Halkla İlişkiler Binası" - - Son Dakika
Politika

"Meclis'e, modern ve akıllı yeni Halkla İlişkiler Binası" -

Meclis, modern ve elektronik kontrol sistemli akıllı bina statüsündeki yeni Halkla İlişkiler Binası'na kavuştu.

25.03.2014 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

COŞKUN ERGÜL - Meclis, modern ve elektronik kontrol sistemli akıllı bina statüsündeki yeni Halkla İlişkiler Binası'na kavuştu. Milletvekilleri, kura çekiminin ardından, binadaki yeni odalarını görmeye başladı.

TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milletvekillerinin yeni Halkla İlişkiler Binası'ndaki odalarının kura çekiminin biraz gecikmeli de olsa bugün yapıldığını söyledi.

Milletvekillerinin 27 Mart Perşembe gününden itibaren yeni odalarına taşınacaklarını belirten Çiftçi, binanın toplam kapalı alanının 98 bin metrekare olduğunu kaydetti. Çiftçi, TBMM KİT ile Plan ve Bütçe Komisyonu hariç bütün ihtisas komisyonlarının yeni binaya taşınacağını ifade etti.

Çiftçi, Milletvekili Hizmetleri Başkanlığı, İşletme ve Yapım Başkanlığı ile Destek Hizmetleri Başkanlığı personelinin de bu binaya taşınacağını kaydederek, binanın akıllı bina statüsünde olduğunu bildirdi. Yeni binadaki milletvekili odalarının, eski binadaki odalar ile mukayese edilemeyecek kadar daha kullanışlı olduğunu söyledi.

Binada resimlerle klasik Türk sanatları konusunda nasıl bir çalışma yapabileceklerini düşündüklerini dile getiren Çiftçi, "Bu çalışma sonucunda iyi bir ekip kurduk. Prof. Dr. Uğur Derman hocanın da içinde olduğu İstanbul'dan bir ekip oluşturarak, Türkiye'nin alanında en değerli sanatçılarının hazırladığı eserleri binamızın uygun yerlerine koyduk. Bütün bu eserlerin kendine göre bir anlamı ve mahiyeti vardır. Bu eserler Türkiye'de bu boyutta ve ölçüde yapılan kayda değer tek çalışmadır. Umarım bu eserler de buraya gelen ziyaretçilerin beğenisini kazanır" dedi.

Haydar Çiftçi, Hakla İlişkiler Binası'nda A ve B Blok'ta bulunan bankaların da bu binaya taşındığını belirterek, binada yemekhaneler ile 530 araçlık otopark olduğunu bildirdi. Çiftçi, bugün, bu binaya taşınacak 459 milletvekili için kura çekimi yapıldığını anımsattı.

Odasını görmek için yeni Halkla İlişkiler Binası'na gelen CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, "Yeni binada umarım kavgasız, gürültüsüz, küfürsüz bir dönem başlar; halkın özlediği, Atatürk'ün kurduğu Meclis'e yakışır bir dönem olmasını dilerim" ifadesini kullandı.

Binanın çalışma ofisinden daha çok hastane görüntüsünde olduğunu iddia eden Çetin, "Kim yapmış, nasıl yapmış, hangi akla hizmet yapmış, onu gerçekten merak ediyorum. Meclis'te milletvekillerinin rahat çalışması için ziyaretçilerin içeriye girmesi engellenmiş ama bu engel abartılı olmuş. Çok daha iyi yapılabilirdi, işlevsel olabilirdi" diye konuştu.

Çetin, odalarının çok kullanışlı olmadığını ifade ederek, "Mutlaka eskilerine göre alet, cihaz ve donanım yönüyle daha iyidir ama estetik yönüyle iyi değil. Böyle bir israfa bence hiç gerek yoktu; Türkiye bu kadar israf yapacak kadar zengin bir ülke değil" sözlerini sarfetti.

-"Bizim değil halkımızın manzarası iyi olsun"

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de odasını ilk kez gören milletvekilleri arasında yer aldı. Gök, özel kartla açtığı odasına girdi ve odasında gazetecilere ilk açıklamasını yaptı.

Odasının eskisinden biraz daha büyük olduğunu, sekreter ve danışman bölümünün ayrı olduğunu belirten Gök, "Bakalım bundan sonra hangi çalışmaları birlikte sürdüreceğiz. Ama her zaman söylüyorum: Önemli olan mekanların ötesinde halkın çıkarına yasalar yapmaktır. Biz bu gayret içerisinde yeni heyecanla çalışmalarımızı burada sürdüreceğiz. Tüm Ankaralı hemşehrilerimi 3. katta 3082 nolu odada ağırlamaktan memnuniyet duyacağım" dedi.

Levent Gök, bir soru üzerine, odasının manzarasının bina boşluğuna baktığını ifade ederek, çalışmalardan dolayı manzara izlemeye vaktinin olmayacağını söyledi. Gök, "Bizim değil halkımızın manzarası iyi olsun, ona çalışacağız" diye konuştu.

-Akıllı bina

Yeni Halkla İlişkileri Binası'nda 40'ar metrekarelik 472 oda bulunuyor. Milletvekili odası 23 metrekare, danışman ve sekreterya odası 17 metrekare. 1 adet 500 kişilik çok amaçlı toplantı salonu; 9 adet de 90 ile 180 metrekare arasında değişen toplantı salonu var.

Yeni binada, komisyon başkanları ve çalışma birimleri için 26 adet oda ayrıldı. Başkanın odası 40 metrekare, danışman odası 23 metrekare, uzman odası ile 17 metrekare. 4 tane de ziyaretçi kabul salonu bulunuyor.

685 metrekarelik 450 kişilik milletvekili yemek salonu, 900 metrekarelik 370 kişilik personel yemek salonu var. Binada ayrıca, bin 700 metrekarelik baştatiplik, bin 500 metrekarelik arşivler, 400 metrekarelik mescid, 600 metrekarelik ticari alan, 21 araçlık açık otopark, 546 araçlık kapalı otopark, 50 metrekarelik 11 adet kat toplantı salonu var. Binanın toplam inşaat alanı 105 bin 800 metrekare.

Yeni Halkla İlişkiler Binası'ndan TBMM Ana binaya, 81 ilin önemli figürlerinin resmedildiği tünelde ulaşılacak.

Milletvekili odalarına ve diğer mekanlara giriş ve çıkışlarda elektronik kontrol sistemi ile sağlanacak. Binada, ısıtma, soğutma ve aydınlatma gibi ihtiyaçlar için otomasyon sistemi bulunuyor.

-akıllı bina

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Meclis'e, modern ve akıllı yeni Halkla İlişkiler Binası' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement