Meclis'te Arbede Çıktı, Ak Partili Vekil Hastaneye Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Meclis'te Arbede Çıktı, Ak Partili Vekil Hastaneye Kaldırıldı

Meclis Genel Kurulu'nda çıkan kavga sonucunda AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar kaşından yara aldı ve hastaneye kaldırıldı.

06.07.2013 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis Genel Kurulu'nda çıkan kavga sonucunda AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar kaşından yara aldı ve hastaneye kaldırıldı.

Meclis Genel Kurulu'nda Torba Teklifin üçüncü bölümü üzerinde yapılan soru cevap bölümünde tartışma çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın oturduğu komisyon sıralarına doğru yürüdü. Ardından AK Parti ve CHP'li bazı milletvekilleri komisyon sırasının önünde toplandı. Çıkan kavgada bazı vekiller yere düştü, Genel Kurul'da gergin anlar yaşandı. Çıkan kavga sonucunda AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar kaşından yara aldı ve hastaneye kaldırıldı.

Taksim Gezi Parkı ve darbe tartışması nedeniyle çıkan kavga öncesinde tutanaklara şu konuşmalar yansıdı:

-"KENDİNİZİ HALA MEŞRU BİR BAKAN OLARAK SAYIYOR MUSUNUZ?"-

ALAATTİN YÜKSEL (İzmir) - Sayın Bakan İzlemek ister misiniz Sayın Bakan? Elinde satırla çocuklara saldırıyorlar Taksim'de, izlemek ister misiniz? (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

BAŞKAN - Sayın Bakan cevap verecek lütfen sayın milletvekili.

ALAATTİN YÜKSEL (İzmir) - Kendinizi hala meşru bir bakan olarak sayıyor musunuz? (AK PARTİ ve CHP sıralarından gürültüler)

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, lütfen

Sayın Bakan, siz lütfen cevap verin, sorulara cevap verin.

(AK PARTİ ve CHP sıralarından gürültüler)

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - Evet, polis memuru arkadaşlarımız (AK PARTİ ve CHP sıralarından gürültüler)

BAŞKAN - Sayın Yüksel, lütfen yerinize oturunuz, Sayın Yüksel

RAMAZAN CAN (Kırıkkale) - Otur yerine!

BAŞKAN - Sayın Yüksel

Sayın Bakan siz cevap verin lütfen.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - Evet, polis memurları, AK PARTİ hükümetlerinden önce 1'in 4'ünde çalışan bir polis memurumuz 816 Türk lirası maaş alıyordu. (AK PARTİ ve CHP sıralarından gürültüler) Evet, Sayın Başkan

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Neden rahatsız oluyorsunuz beyler? Yazıklar olsun, nerede o İçişleri Bakanı?

AHMET AYDIN (Adıyaman) - Soru sordunuz, cevapları almadınız.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - 2013 yılının temmuz ayı itibarıyla bir polis memurunun 1'in 4'ünde çalışan bir polis memurunun aldığı maaş 3.091 Türk lirasıdır. Artış yüzde 279'dur. 2002 yılında 9'un 2'sinden göreve başlamış olan bir polis memurunun (AK PARTİ ve CHP sıralarından gürültüler)

Sayın Başkan, sustursanız da, konuşsak.

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, birleşime beş dakika ara veriyorum.

-ARA VERİLDİ, ANCAK TANSİYON DÜŞMEDİ-

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 132'nci Birleşiminin Sekizinci Oturumunu açıyorum.478 sıra sayılı Kanun Teklifi'nin görüşmelerine kaldığımız yerden devam edeceğiz.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - Sandıkta yönetme yetkisi alınır, yönetilir sonra sandıkta hesap verilir

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) - Hayır, çarpıtma. Sandıkla ne alakası var!

FATMA NUR SERTER (İstanbul) - Hayır, ben onu sormadım. Neyi sorduğumu çok iyi biliyorsunuz. Sorudan kaçma!

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - vatandaş iktidar değişikliğini demokrasilerde sadece sandıkta yapar. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) - Ne hukukundan bahsediyorsunuz? Şu anda Türkiye'de demokrasi mi var, hukuk mu var? Hangi hukuktan bahsediyorsun? (CHP sıralarından gürültüler)

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - Onun dışında yargıyla, onun dışında sokakta, onun dışında darbeyle, askerle el ele başka tür yöntemlerle yapılan her türlü değişiklik darbedir. (CHP sıralarından gürültüler)

FATMA NUR SERTER (İstanbul) - Neden bahsediyorsun yahu! Karşı devrim yapmanın çabası içindesiniz! (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) -Bunu sizin iyi öğrenmeniz lazım. Darbenin taşeronluğunu siz iyi yaptınız, ikna odalarında millete (AK PARTİ sıralarından alkışlar, CHP sıralarından gürültüler)

BAŞKAN - Sayın Bakan, soruya

FATMA NUR SERTER (İstanbul) - Neden bahsediyorsun ya! Soruya cevap mı veriyor! Cevabını ver (AK PARTİ ve CHP sıralarından gürültüler)

RECEP ÖZEL (ISPARTA) - ya sen bir sus!

FATMA NUR SERTER (İstanbul) - Bu, cevap mı ya!

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - iyi darbecilere hizmet ederek, ikna odalarında nasıl hizmetkarlık yaptığınızı bütün Türkiye biliyor.

ENGİN ALTAY (Sinop) - Sayın Başkan, bu bir Parlamento mu! Böyle bir şey olabilir mi?

MAHMUT TANAL (İstanbul) - Amerika'nın taşeronluğunu yapan sizsiniz!

FATMA NUR SERTER (İstanbul) - Orada oturuyor

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - Sizin bu konuda soru sorma hakkınız yok.

ENGİN ALTAY (Sinop) - Sayın Bakan, lütfen susun. Sayın Bakan, bir dakika(AK PARTİ ve CHP sıralarından gürültüler)

FATMA NUR SERTER (İstanbul) - Orada oturuyorsunuz, hala

BAŞKAN - Sayın Altay, oturun Sayın Bakan, cevabını versin, sonra

ENGİN ALTAY (Sinop) - Sayın Başkan Duyamıyoruz gürültüden

BAŞKAN - E, sizinkileri durduramıyorum.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - Affedersiniz

Sayın Yeniçeri'nin

ENGİN ALTAY (Sinop) - Sayın Başkan

MAHMUT TANAL (İstanbul) - Hangi demokrasinden bahsediyorsunuz? Amerika'nın taşeronu sizsiniz!

BAŞKAN - Sayın Tanal

(İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Komisyon sıralarına yürüdü)

MAHMUT TANAL (İstanbul) - Taşeron olan sizsiniz, Amerika'nın taşeronu sizsiniz! (AK PARTİ ve CHP sıralarından gürültüler)

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - Ne var? Sensin taşeron, terbiyesiz herif!

MAHMUT TANAL (İstanbul) - Siz nasıl bize bunu söylersiniz! Ayıptır! (AK PARTİ ve CHP sıralarından gürültüler, Komisyon sıraları önünde toplanmalar)

BAŞKAN - Birleşime beş dakika ara veriyorum.

-İÇİŞLERİ BAKANI BİLGİ VERDİ-

Aradan sonra İçişleri Bakanı Muammer Güler, Taksim Gezi Parkı'ndaki çıkan olaylara ilişkin, "Kanunsuz bir toplantı için çağrıda bulunulmuştur. Taksim'de toplantı için hiçbir yasal müracaat olmadığı halde bir toplantı için çağrıda bulunmuştur. 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nda, genel yollar üzerinde, parklarda toplantı yapılması kanunda belirtilen şartlara tabidir" diyerek şöyle devam etti:

"Şimdi bir kere, böylesine bir kanunsuz toplantıyı engellemek için güvenlik güçlerimiz gerekli önlemleri almışlardır. Biz Galatasaray'da, Galatasaray Lisesi önünde ve İstiklal Caddesi'nde mutat olarak basın açıklamalarına imkan veriyoruz ancak grupların ısrarla Taksim'de toplanma talebi güvenlik güçleri tarafından engellemiştir. Bu engelleme sonrasında bazı marjinal gruplarca sokak içlerine kaçılarak polislere taşlı ve Molotoflu saldırıda bulunulmuştur ve kendilerine güvenlik güçlerince zor kullanmak suretiyle dağıtılmışlardır. Dağıtılmanın akabinde Halaskargazi Caddesi'nde bugün sosyal medyaya da yansıyan elinde bir sopa ve elinde bir satır veya palaya benzeyen bir aletle 2 kişinin bazı kişilere saldırdığı tespit edilmiştir. Kendileri güvenlik güçlerince yakalanmıştır. O cadde üzerinde esnaflık yapan 2 kişi olduğu tespit edilmiştir, haklarında gerekli işlem yapılmaktadır.

Değerli arkadaşlarım, kanunsuz hiçbir işleme, hiçbir eyleme göz yumulması mümkün değildir. Elbette bunun çirkinliği kadar bu olay üzerinden bu kişileri belli bir siyasi partinin mensubu gibi başkalarına karşı kışkırtmak da doğru değildir. Hepimiz sağduyu içerisinde hareket etmeliyiz. Biz kanunsuz gösterilere de karşıyız, kanunsuz eylemlere de karşıyız. Kişilerin can ve mal güvenliğini engelleyecek her türlü şiddet eylemini veya kanunsuz eylemini de engellemek bizim görevimizdir. Haklarında gerekli işlem yapılacaktır." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meclis'te Arbede Çıktı, Ak Partili Vekil Hastaneye Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya'da Barakanın Üzerinden Düşen Kişi Yaralandı
    15:21 Konya'da Barakanın Üzerinden Düşen Kişi Yaralandı

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir kişi, çıktığı barakanın üzerindeki sacın kırılması sonucu aşağıya düşerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Fethiye'de Dalgıçlar Turizm Haftasını Su Altında Kutladı
    15:21 Fethiye'de Dalgıçlar Turizm Haftasını Su Altında Kutladı

    Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dalgıçlar, Turizm Haftası dolayısıyla su altında temsili bir turizm sezonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Dalgıçlar, su altında kurdukları masada oturarak, birbirlerinin sorularını cevaplandırdı ve notlar aldı. Dalış eğitmeni Önder Diktaş, bu etkinlikle dalışı Türkiye'de tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçladıklarını belirtti.

  • Van'da Yapılan Arkeolojik Kazıların İl Turizmine Olan Katkıları
    15:19 Van'da Yapılan Arkeolojik Kazıların İl Turizmine Olan Katkıları

    Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen panelde, Van'da yapılan arkeolojik kazıların il turizmine olan katkıları ele alındı. Panelde konuşmacılar, eski Van Şehri'nde planlanan çalışmalar ve kazıların Van turizmine olan etkisini anlattılar.

  • Ağrı'da 17 kilo 602 gram metanfetamin ele geçirildi
    15:19 Ağrı'da 17 kilo 602 gram metanfetamin ele geçirildi

    Ağrı Valiliği İl Jandarma Komutanlığı, Gümrük Muhafaza ve Gümrük KİM personelleri ile Doğubayazıt ilçesinde yapılan operasyonda, poşetlere sarılmış şekilde toplam ağırlığı 17 kilo 602 gram olan 14 paket metanfetamin ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Posof'ta İklim Değişikliği Hissediliyor
    15:19 Posof'ta İklim Değişikliği Hissediliyor

    Ardahan'ın Posof ilçesinde iklim değişikliği gözle görünür şekilde hissediliyor. Posof vadisinde bulunan köylerde farklı hava şartlarına rastlamak mümkün. Bazı köyler hala kar altında olmasına rağmen bazı yerleşim alanlarında her taraf yeşillendi ve ağaçlar çiçek açmaya başladı. Vatandaşlar ise hayvanlarını otlaklarda otlatmaya başladı. Posof'ta değişken iklim şartları içinde çimen üzerine yatarak dinlenen insanları da görmek mümkün.

  • Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, işten çıkarmaları savundu
    15:19 Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, işten çıkarmaları savundu

    Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, seçimi kaybetme pahasına bir kişiye bile işe alacağına dair söz vermediğini belirterek, işten çıkarılan çalışanlarla ilgili değerlendirme yaptı.

  • Samsun'da 77 bin 600 adet sahte bandrollü boş makaron ele geçirildi
    15:18 Samsun'da 77 bin 600 adet sahte bandrollü boş makaron ele geçirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Tekkeköy ilçesinde bir tütüncüde kaçak makaron satışı yapıldığı bilgisini aldı. Yapılan operasyonda 77 bin 600 adet sahte bandrollü boş makaron ele geçirildi. Olayla ilgili B.Y. hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Balıkesir Jandarma Ekipleri Okul Çevresinde Arama Kaydı Bulunan 14 Şahsı Yakaladı
    15:18 Balıkesir Jandarma Ekipleri Okul Çevresinde Arama Kaydı Bulunan 14 Şahsı Yakaladı

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, okul önleri ve çevresinde gerçekleştirdiği denetimlerde arama kaydı bulunan 14 şahsı yakaladı. Denetimlerde, okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslar ile bu yerlerin yakınında faaliyet gösteren umuma açık alanlarda çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik çalışmalar yapıldı. Toplamda 199 okul çevresi, 507 umuma açık yer, 4 bin 389 şahıs ve 223 araç kontrol edildi.

  • Aksaray'da Köpek Dövüştürerek Bahis Yapan 14 Şüpheli Yakalandı
    15:17 Aksaray'da Köpek Dövüştürerek Bahis Yapan 14 Şüpheli Yakalandı

    Aksaray'da köpek dövüştürerek bahis yöntemiyle para kazancı sağlayan dövüş organizasyoncusu ve köpek dövüştüren 14 şüpheli, önce drona yakalandı, kaçmak isterken de jandarma ekiplerine yakalandı. Operasyon sonucunda 14 şahıs gözaltına alındı ve hayvanları koruma kanunu çerçevesinde toplam 93 bin 808 TL idari para cezası kesildi. Dövüştürülen köpekler ise koruma altına alınarak hayvan barınağına teslim edildi.

  • Eskişehir'de Sahte ve Kaçak Deterjan Operasyonu
    15:17 Eskişehir'de Sahte ve Kaçak Deterjan Operasyonu

    Eskişehir'de jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda, Mahmudiye İlçesi'nde piyasaya sürmeye hazırlandığı sahte ve kaçak deterjanlarla birlikte yakalanan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, ucuz deterjanları sahte markalar kullanarak piyasaya süreceği bilgisine ulaşması üzerine operasyon düzenledi. Yapılan yol kontrolünde şüpheli şahsın aracında 40 paket özel markanın adıyla ambalajlanmış deterjan ve 58 paket başka bir özel markanın adıyla ambalajlanmış sahte ve kaçak deterjan ele geçirildi. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.


Advertisement