Meclis'te Bütçe Görüşmeleri Sona Erdi - Son Dakika
Politika

Meclis'te Bütçe Görüşmeleri Sona Erdi

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, "Bütçemiz, adaletten, hakkaniyetten yana bir bütçedir.

16.12.2016 23:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, "Bütçemiz, adaletten, hakkaniyetten yana bir bütçedir. Sünni'si ile Alevi'si ile Türk'ü ile Kürt'ü ile garbı ile şarkı ile mazlumların bütçesidir." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, 2017 yılı bütçesi üzerinde şahsı adına konuşan Can, milletin aklı selim olduğunu belirterek, "Milletimizin asla ve asla vasilere, vesayete ihtiyacı yoktur. 'Millet bilmez, anlamaz, karar veremez' felsefesiyle kerameti kendilerinden menkul sananları ve bu şizofrenik yapıları, durumdan vazife çıkaranları aziz milletimiz siyaset mezarlığına defnetmiştir. Allah rahmet eylesin." ifadesini kullandı.

Bütçenin milli bir bütçe olduğunu dile getiren Can, "Bütçemiz, adaletten, hakkaniyetten yana bir bütçedir. Sünni'si ile Alevi'si ile Türk'ü ile Kürt'ü ile garbı ile şarkı ile mazlumların bir bütçesidir. Dünya zalimlerine korku salan bir bütçedir. Mazlumlara, yetimlere güven veren bir bütçedir, bereketli bir bütçedir." diye konuştu.

Milli birlik ve kardeşlik içinde bugünlere geldiklerini ifade eden Can, "Kenetlenerek, geleceğe hep beraber yürüdük, hep beraber yürüyeceğiz. Allah'ın izniyle ne FETÖ, ne DEAŞ, ne de türevleri engel olamayacak, ezip geçeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Kınamanın, tehdidin sonuç vermediğini 40 yıldır görüyoruz"

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise yaşanan terör olayları ile insanların öldüğünü, ülkenin felakete sürüklendiğini söyledi.

Çam, "Bağıra çağıra terörü kınayarak vicdanımızı rahatlatıp işin içerisinden çıkamayız. Canlı bomba olmayı kafasına koymuş, ölmeyi göze almış bu kimselere 'Seni mahvedeceğim' diyerek onları korkutacağını sanmak kadar absürt bir durum yoktur. Kınamanın, tehdidin sonuç vermediğini 40 yıldır görüyoruz. Bu ülkeyi terör örgütleri değil, 14 yıldır mutlak iktidar olarak siz yönetiyorsunuz. Ölen her insanda sizin sorumluluğunuz ve suçunuz vardır." görüşünü savundu.

Sorunun çözümü için değil sorunun kendisi ile kavga etmenin tercih edildiğini öne süren Çam, şöyle konuştu:

"Çünkü akılla, mantıkla değil, siyasi bir düşünce ile hareket ediyorsunuz. Teröristler uzaydan gelmiyor. Terör eylemleri yapanlar da bu ülkenin çocukları. Bu çocukları kurtarmaya yönelik de bir çabanız yok. Kaba kuvvete dayalı politikalarla bu çocukları örgütlerin safına itiyorsunuz. Bu sorunların tek çözümü daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük. Terörün, teröristin güçlenmesini istemediğimiz için daha fazla demokrasi istiyoruz. Bu gencecik çocukların aklını, vicdanını insanlığını kaybetmiş örgütlerin pençesine düşmelerini istemediğimiz için eşit, özgür, refah düzeyi yüksek, kendi inancıyla, kimliğiyle yaşayabileceği bir ülke olmayı sağlayacak politikalara ağırlık verilmesini istiyoruz."

Hukukun içinde hareket edilmesinin önemli olduğunu ifade eden Çam, "Hukuku devre dışı bırakıp sorunu kaba kuvvet ile çözeceğini sananlar terörün değirmenine su taşıyorlar. Buna rağmen aynı yöntemi sürdürmek, farklı sonuçlar beklemek eğer kötü niyetten değilse bir cehalet örneğidir." diye konuştu.

Anayasa değişikliği teklifi

Musa Çam, hükümetin bugüne kadar istediği her şeyi yaptığını, başkanlık sisteminde ısrar edilmesini bir türlü anlayamadıklarını söyledi.

Esas meselenin sistem tartışması olmadığını iddia eden Çam, bütün dünya ve insanlığın, yapılmak istenenin insanların yaşam standardını yükseltmek ile bir ilgisinin olmadığını bildiğini öne sürdü.

Çam, "Burada tek adamın hırsını, arzusunu yerine getirme gayreti vardır. Gerçekten tek derdiniz sistem değişikliği olsaydı 'başkanlık olmuyorsa bari partili cumhurbaşkanlığı olsun.' der miydiniz. 'Başkanlık sistemi çok gerekli' demek, gönüllü kölelik ve taraftar toplamaktan başka bir şey değildir. 'Başkanlık sistemi çok yararlı' demek, 'Kölelik çok konforlu' demekten başka bir şey değildir. Köleliği yaygınlaştırmaya çalışmak ölümü gösterip sıtmayı kabul ettirmekten başka bir şey değildir." görüşünü savundu.

"Terör bizimle başlamadı"

Sataşma üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, haysiyete bir değer atfederek onun üzerine konuşanların başkalarının haysiyetini en az kendi haysiyeti kadar aziz bilmesi gerektiğini söyledi.

Hamasete karşı çıkan Çam'ın hamaset dolu bir konuşma yaptığını belirten Bostancı, "Baştan sona kadar 200 ile giden bir arabanın motor sesinin çıkardığı tonla konuştu. Bizi akıldan yoksun politikalarla suçladın, siyasi sorumluluğun ötesinde bir de suç yükledin. Terör bizimle başlamadı. Terörün bir geçmişi var, 19. yüzyılda dünyanın birçok yerinde var. Bizde 14 yıldan bu yana işin sosyal boyutu, kültürel boyutu ve devlet vasfı çerçevesinde devletin meşru gücüyle mücadele ediyoruz. Anlatılanlar haksızlıktır." diye konuştu.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yapılan konuşmaların ve 2017 yılı bütçesinin oylanmasının ardından 20 Aralık Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Meclis'te Bütçe Görüşmeleri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement