"Meclis'teki Baz İstasyonları" Meclis Gündeminde - Son Dakika
Güncel

"Meclis'teki Baz İstasyonları" Meclis Gündeminde

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, "TBMM yeni hizmet binası içerisinde GSM operatörlerinin baz istasyonları veya benzer amaçla kurulmuş sistemleri mevcut mudur?

08.05.2014 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, "TBMM yeni hizmet binası içerisinde GSM operatörlerinin baz istasyonları veya benzer amaçla kurulmuş sistemleri mevcut mudur?" diye sordu.

Akgöl, TBMM Başkanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"TBMM yeni hizmet binası içerisinde GSM operatörlerinin baz istasyonları veya benzer amaçla kurulmuş sistemleri mevcut mudur? Şayet mevcut ise Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, baz istasyonlarının uzun zaman diliminde insan sağlığına zarar vereceği, insanların psikolojik yapısında tedirginlik ve ümitsizlik yaratacağı, gerekçesiyle şehir dışına taşınmasına karar vererek hukuki açıdan olaya son noktayı koymuş iken, TBMM Yeni hizmet binası içerisine soruma konu GSM operatörlerine ait bu cihazlar hangi gerekçe ile yerleştirilmiştir?

Söz konusu baz istasyonlarının çevreye yaydıkları radyasyonun insan sağlığı ve bu istasyonların bulunduğu odalarda depolanan gıda ürünleri üzerindeki, etkilerinin belirlenmesine yönelik olarak Başkanlığınızca bir çalışma yapılmış mıdır? Şayet bu yönde bir çalışma yapıldı ise hangi sonuçlara ulaşılmıştır? Böyle bir çalışma yapılmadı ise bu hususta bir inceleme yaptırarak, personel üzerinde olumsuzlukları şimdiden gözlemlenmeye başlanan bu durumun biran önce ortadan kaldırılması ve yüksek mahkeme kararlarına uygun hareket edilmesi için baz istasyonlarının bina dışına, örneğin TBMM Kampüsü içerisinde görece yüksek tepeye alınması için girişimde bulunacak mısınız?

Yargıtay Genel Kurulu Kararı ile bina çatılarında dahi insan sağlığına zararlı olduğu gerekçesi ile kaldırılmasını ve hatta şehir dışına taşınması gerektiğini ifade ettiği baz istasyonlarının TBMM hizmet binası içerisine yerleştirilmesi neyin karşılığında kabul edilmiştir? Başkanlığınız söz konusu baz istasyonları ile ilgili olarak ne kadar kira bedeli almaktadır? Söz konusu baz istasyonlarının kiralama sözleşmesi var mıdır? Sözleşme şartları nelerdir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Meclis'teki Baz İstasyonları' Meclis Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement