Meclis'teki Terör Girişiminin CHP'li Vekille İlişkilendirilmesine Şentop'tan Yorum: Yanlış - Son Dakika
Güncel

Meclis'teki Terör Girişiminin CHP'li Vekille İlişkilendirilmesine Şentop'tan Yorum: Yanlış

Meclis'teki terör saldırısı girişimi CHP Milletvekili Mahmut Tanal'la ilişkilendirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Terör eylemi girişiminin bir milletvekiliyle ilişkilendirilmesi yanlış olur" dedi.

15.05.2019 15:09  Güncelleme: 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ı ziyaret için TBMM'ye kurşun kaleme yapıştırılmış kesici alet ile gelen ve DHKP-C'li olduğu açıklanan şüphelilerle ilgili açıklamada bulundu. Şentop, "Meclis'teki terör eylemi girişiminin bir milletvekiliyle ilişkilendirilmesi yanlış olur" dedi.

DHKP-C ile bağlantılı olduğu belirlenen 2 şüpheli dün CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın adını vererek Meclis'e girmeye çalışmışlardı.Meclis çalışanını rehin alacakları iddia edilen şüpheliler, güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirilmişti. Şentop, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"İLAVE GÜVENLİK GEREKİRSE YAPILIR"

"İkisi birden giriş yapmak istiyorlar. Kadın olan şüphelinin Meclis'e giriş yasağı olduğu anlaşılıyor. Görevlimize saldırıyor, erkek olan arkadan boğazını sıkıyor. Güvenlik güçlerince etkisiz hale getiriliyor. Savcılık olaya el koydu, soruşturma devam ediyor. Meclisimizde güvenlikle ilgili iyi işleyen bir sistem var. Güvenlik sistemi iyi bir sistem. Ama ilave bir şey gerekirse yapılır."

Meclis'teki Terör Girişiminin CHP'li Vekille İlişkilendirilmesine Şentop'tan Yorum: Yanlış
Meclis Başkanı Mustafa Şentop

"KADININ BAŞKA SUÇTAN ARAMASI VAR"

"Erkek olan şahısla ilgili bir arama kaydı yok. Kadın ile ilgili örgüt üyeliği değil başka bir suçtan var. Mahkeme kararı var."

"DİKKATLİ HAREKET ETMELERİNİ ÖNERİRİM"

TeröristlerinMahmut Tanal'la ilişkilendirilmesine dair Şentop şunları söyledi:

"Burada milletvekillerimizin talepleri oluyor. Belirli bir milletvekili ile doğrudan ilişkilendirilmesi yanlış olur. Bazen seçim bölgesinden tanımadığı kişilerle görüşebiliyor. Danışman arkadaşlarımızın daha dikkatli hareket etmelerini öneririm. Güvenlik görevlilerimizin giriş çıkışlarla ilgili aldığı önlemler kimseyi rahatsız etmemeli. Bütün ihtimaller değerlendiriliyor."

Meclis'teki Terör Girişiminin CHP'li Vekille İlişkilendirilmesine Şentop'tan Yorum: Yanlış
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal
Meclis\'teki Terör Girişiminin CHP\'li Vekille İlişkilendirilmesine Şentop\'tan Yorum: Yanlış

Son Dakika Güncel Meclis'teki Terör Girişiminin CHP'li Vekille İlişkilendirilmesine Şentop'tan Yorum: Yanlış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement