Meclis'teki 'Twit' Gerginliği - Son Dakika
Politika

Meclis'teki 'Twit' Gerginliği

Meclis\'teki \'Twit\' Gerginliği

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Meclis Genel Kurulu'nda gerginliğe neden olan twiti değerlendirdi.

28.03.2012 12:53  Güncelleme: 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Meclis Genel Kurulu'nda gerginliğe neden olan Şamil Tayyar'ın attığı twit için, "Twit'ler atılabilir, gerginlikler çıkabilir. AK Parti'nin dayatmacı anlayışı, tepeden inmeci anlayışı bu tür gerginliklere yol açıyor. Gerginliklerin nedeni CHP değil, AK Parti'nin dayatmacı anlayışıdır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin eski milletvekillerinden Eşref Erdem'in vefat eden abisi Mahmut Erdem için Haymana'nın Bumsuz beldesine taziye ziyaretine gitti. Erdem ailesine taziye ziyaretinde bulunan Kılıçdaroğlu, taziye sonrasında ise gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin dün Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan gerginlikleri ve AK Parti milletvekili Şamil Tayyar'ın CHP'lilere yönelik attığı twit'i hatırlatması üzerine şunları söyledi:

" Türkiye'nin en önemli konusu, en stratejik konusu eğitimdir. Bizim çocuklarımız, parlamentodan geçen yasa çerçevesinde okuyacak fakat ne gariptir ki, bu ülkenin insanları 4+4+4 ne getiriyor, anlamı nedir, bunu bilmiyorlar. Teklifi veren arkadaşların da eğitimle yakından uzaktan alakası yok. Biz CHP olarak bu teklifin tartışılmasını istiyoruz; kamuoyu bilsin, halk bilsin. Çocuğunu okula gönderecek, anne baba bilsin ne olduğunu. Ama AK Parti 'hayır, ben bunu bir takvime bağladım, süratli bir şekilde

gerçekleştireceğim, yasalaştıracağım' diyor. Bu demokrasiye yakışan bir olay değildir. Twit'ler atılabilir, gerginlikler çıkabilir. AK Parti'nin dayatmacı anlayışı, tepeden inmeci anlayışı bu tür gerginliklere yol açıyor. Gerginliklerin nedeni CHP değil, AK Parti'nin dayatmacı anlayışıdır."

Bir gazetecinin 'Mitinglere devam edecek misiniz?' sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Yeri, zamanı gelince elbette yapacağız" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in CHP'nin dün gerçekleşen mitingiyle ilgili olarak fotoğraf paylaşarak 'Hezimet' nitelendirmesi yapmasını da değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, Gökçek'in bu nitelendirmesine ise, "Ben düşünen insana yanıt veririm" diyerek cevap verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement