Meclisten Cumhurbaşkanlığı kabinesine 5'inci milletvekili - Son Dakika
Politika

Meclisten Cumhurbaşkanlığı kabinesine 5'inci milletvekili

Meclisten Cumhurbaşkanlığı kabinesine 5\'inci milletvekili

AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan'ın, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanmasıyla birlikte meclisten istifa eden milletvekili sayısı 5'e yükselecek.

10.11.2020 01:26  Güncelleme: 01:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan'ın, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanmasıyla birlikte meclisten istifa eden milletvekili sayısı 5'e yükselecek.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde bakan olarak atanan milletvekillerinin, sistemin gereği olarak milletvekilliğinden istifa etmesi gerekiyor. Daha önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve görevden affı kabul edilen Hazine Maliye Bakanı Berat Albayrak milletvekilliğinden istifa etmişti. Bakan olarak atanan TBMM Plan ve Bütçe Komiysonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfü Elvan da milletvekilliğinden istifa edecek. Böylece 27'nci Dönem Meclisi'nde bakan olan 5 milletvekili istifa etmiş olacak. Elvan'ın istifasıyla TBMM'deki milletvekili sayısı 584'e AK Parti'nin milletvekili sayısı ise 289'a düşecek.

Haber:  ?Besti KARALAR/ANKARA,


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Meclisten Cumhurbaşkanlığı kabinesine 5'inci milletvekili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli İrade Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı
    15:58 Milli İrade Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

    Afyonkarahisar'da Milli İrade Platformu Başkanı Ali Zengin, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı. Zengin, ülkenin istikrarlı bir şekilde yönetildiğini ve büyüdüğünü belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğini güçlü ve kararlı bir şekilde destekleyeceklerini ifade etti.

  • Hatay'da Vali Mustafa Masatlı Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:57 Hatay'da Vali Mustafa Masatlı Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Hatay'da Vali Mustafa Masatlı başkanlığında gerçekleştirilen seçim güvenliği toplantısında, güvenlik, seçim süreci ve oyların sayımı konularında alınacak tedbirler ele alındı. Toplantıda, il genelinde asayiş, güvenlik ve diğer alanlarda alınan önlemler ve atılması gereken adımlar görüşüldü.

  • Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi
    15:55 Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi

    31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda seçim sürecinin kentte huzur ve güven ortamı içerisinde tamamlanması için alınması gereken tedbirler ele alındı.

  • Özgür Özel:
    15:54 Özgür Özel: "Yerlikaya, Soylu Gibi Makamın Ağırlığını Taşıyamayacak İşler Yapmıyordu. Bu Yaptıkları O İmajına Çok Ters"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en müstesna, en mahrem kurumunun yıllarca başında olmuş kişi gidiyor, uzman doktor Halil Nacar'a destek istiyor. Devlete yazık, kuruma yazık. Siyaseti bu hale getirmemek lazım. Adaya, hatta Ömer Çelik'e de yazık. Sen partinin sözcüsü olacaksın, ilin yıllarca milletvekilliğini yapmış olacaksın, ilinde bir tane belediye başkan adayın var. Ona sen yetemeyeceksin de Hakan Fidan'ı getireceksin. Süleyman Soylu son derece partizan, sürekli polemiklere giren bir kişiydi ve bu çok ayıplanacak bir durumdu. Onun yerine Ali Yerlikaya gelmiş, farklı bir profil çizmişti. Elbette AK Parti'liydi. Elbette birçok yaptığını eleştirdim ama Soylu gibi o makamın ağırlığını taşıyamayacak işler yapmıyordu. Bu yaptıkları, o imajına çok ters.” dedi.

  • Murat Kurum: İstanbullular 31 Mart'ta gereken cevabı verecek
    15:53 Murat Kurum: İstanbullular 31 Mart'ta gereken cevabı verecek

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbulluların 31 Mart'ta gereken cevabı vereceğini söyledi. Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun villasına ilişkin sorulara cevap verirken, dürüstlük ve adalet vurgusu yaptı. Ayrıca, terörün kırmızı çizgi olduğunu belirten Kurum, İstanbul'un tüm etnik kökenlerine ve inançlarına hizmet edeceklerini ifade etti.

  • Eskişehir'de Silah ve Fişek Operasyonu: 4 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı
    15:51 Eskişehir'de Silah ve Fişek Operasyonu: 4 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı

    Eskişehir'de polis ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışma sonucunda, 5 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, çok sayıda şarjör ve mermi ele geçirildi. Yakalanan 4 şahıs hakkında işlem başlatıldı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Bektaş-ı Veli Cem Evi'ni Ziyaret Etti
    15:51 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Bektaş-ı Veli Cem Evi'ni Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Hacı Bektaş-ı Veli Cem Evi'ni ziyaret ederek, birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor.

  • Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Mobil Göç Noktası aracına ziyaret gerçekleştirdi
    15:49 Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Mobil Göç Noktası aracına ziyaret gerçekleştirdi

    Karabük Valisi Mustafa Yavuz, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında faaliyetlerini sürdüren Mobil Göç Noktası aracını ziyaret etti. Vali Yavuz, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı ve düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Ziyarete, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse ve İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek de katıldı.

  • Murat Kurum: İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar Tanıtım Toplantısı
    15:48 Murat Kurum: İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar Tanıtım Toplantısı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar Tanıtım Toplantısı'nın lansmanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurum, İmamoğlu'nun Kürtçe seçim şarkısı ve mal beyanı ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Ayrıca, İBB'ye ait iştiraki şirketlerde yaşanan grevler ve adalet konularında açıklamalarda bulundu.

  • Bozkurt Belediyesi Cumalı Sosyal Tesisi Açıldı
    15:48 Bozkurt Belediyesi Cumalı Sosyal Tesisi Açıldı

    Bozkurt Belediyesi, Cumalı Mahallesi'nde yer alan Sosyal Tesisin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde Başkan Çelik, hemşehrileriyle bir araya geldi ve yüzleri güldüren projelerle hizmetlerine devam ettiklerini belirtti.


Advertisement