Medeniyet ve Doğal Dünya Düzeni" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Medeniyet ve Doğal Dünya Düzeni" Konferansı

Medeniyet ve Doğal Dünya Düzeni" Konferansı

Medeniyet Öncu¨leri Hareketi Genel Bas¸kanı Akgu¨l: "Gezi olayları basit gibi görünüyor ama orada samimi olan gençlerin bir kısmı özgürlük mücadelesi veriyor, arkasındaki illegal örgüt de bunu kendi rantı haline çevirmeye çalışıyor"

03.06.2014 21:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medeniyet Öncu¨leri Hareketi Genel Bas¸kanı Hikmet Akgu¨l, "Gezi olayları basit gibi görünüyor ama orada samimi olan gençlerin bir kısmı özgürlük mücadelesi veriyor, arkasındaki illegal örgüt de bunu kendi rantı haline çevirmeye çalışıyor" dedi.

Akgül, Ali Emiri Efendi Ku¨ltu¨r Merkezi'nde düzenlenen "Medeniyet ve Dogˆal Du¨nya Düzeni" konferansında yaptığı konuşmada, toplumda medeniyet kelimesini "Avrupa medeniyeti" olarak algılayanlar olduğunu söyledi.

Ülkede hastalıklı bir medeniyet anlayışı olduğunu savunan Akgül, "Düzen dediğimiz şey de yapay değil doğal olmalıdır. Yani yaradılışa uygun bir düzen olmalı ki, ilkeleri evrensel olsun, bozulmasın. Fakat yaradılışa göre bir düzen yok" dedi.

Birilerinin söylediği bir düzeni uygulamanın "güdümlü demokrasi" olarak adlandırıldığını dile getiren Akgül, bu durumun gerçek demokrasi felsefesine uymadığını anlattı.

Akgül, son 30 yılda toplumun kaç darbe yediğinin sorgulanması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Aslında her gün darbe oluyor Türkiye'de. 12 Eylül, 28 Şubat, 1960 darbesi... Türkiye'de öyle bir yapı var ki, her gün darbeye müsait. Darbenin silahı olmaz. Milletin özgürlüğünü kaldıran ne yapıyorsanız aslında darbedir. Çünkü hayat, özgürlük mücadelesidir, ister Müslüman olun, ister başka bir zihniyette olun mücadele, özgürlük mücadelesidir. Gezi olayları basit gibi görünüyor ama orada samimi olan gençlerin bir kısmı özgürlük mücadelesi veriyor, arkasındaki illegal örgüt de bunu kendi rantı haline çevirmeye çalışıyor. İşte yöneticiler bunu kavramalı. O gencin burnunu kırmak yerine arka plandaki illegal olanları istihbaratla tespit etmek lazım."

Kurunun yanında yaşın yanmamasını sağlayan yöntemin özgürlük mücadelesi olduğunu vurgulayan Akgül, illegal hiçbir örgütün özgürlük mücadelesi olamayacağını sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Medeniyet ve Doğal Dünya Düzeni' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement