"Medet" İkinci Sezonda Yarın Akşam İtibariyle Sahnede - Son Dakika
Kültür Sanat

"Medet" İkinci Sezonda Yarın Akşam İtibariyle Sahnede

"Medet" İkinci Sezonda Yarın Akşam İtibariyle Sahnede

21'nci Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne sahip Melike Güner; Faruk Barman ve Sinem Reyhan Kıroğlu'nun rol aldığı "MEDET" oyunu 2'nci sezonunda izleyici karşısına çıkıyor.

07.11.2016 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tiyatro Yan Etki oyuncuları 8 ve 22 Kasım saat 20:30'da TOY İstanbul, 26 Kasım saat 20:30'da da Kadıköy Emek Sahnesi'nde tiyatro tutkunlarıyla buluşacak. TOY İstanbul'daki oyunun biletleri Biletiva, Kadıköy Emek Sahnesi'ndeki oyunun biletleri ise Biletix'ten ve sahnelerin gişelerinden alınabilecek.

Deniz Madanoğlu'nun yazdığı, Serkan Üstüner'in yönettiği "Medet", erkek egemen toplumsal yapıya itiraz eden, bu yapının yarattığı mağduriyeti sahneye taşıyan ve eleştirmenlerden tam not alan başarılı bir oyun olarak dikkat çekiyor.

Tiyatro Yan Etki'nin sahnelediği tek perde üzerinden 80 dakika süren oyunda; lise yıllarında sevgiliyken İzmit Depremi'nin ardından birbirinden kopan Çiçek ve Durukan'ın tekrar bir araya gelişine tanık oluyoruz. Oyunda; hayatın iki ayrı uca sürüklediği, bir felaketle ayrılan ve yıllar sonra yine bir felaketle bir araya gelen iki eski arkadaşın çıkmazlarını göz önüne seriliyor."Hayat bazen insanı öyle bir ters köşeye yatırır ki; prensip ya da inançlarımızı çiğnemek zorunda kalırız." "Medet" adlı oyunda; Çiçek ve Durukan karakterleri de böyle bir sınavdan geçiyor. Çiçek, başına gelen korkunç bir olay yüzünden eski bir tanıdıktan yardım ister. Ancak bu yardımın niteliği Durukan'ın inandığı her şeye aykırıdır. Çiçek onu ikna edebilmek için tüm kozlarını oynar. Peki mesleğiyle vicdanı arasında kalan bir doktor, ne yapar? Oyunda bu soruların cevapları karşılığını buluyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Medet' İkinci Sezonda Yarın Akşam İtibariyle Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement