Media Summit 2016'da Gündem "Dijital Dönüşüm" - Son Dakika
Güncel

Media Summit 2016'da Gündem "Dijital Dönüşüm"

Medya planlama ve satın alma etkinliği Media Summit 2016, "Dijital Dönüşüm" gündemiyle gerçekleşiyor.

03.06.2016 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medya planlama ve satın alma etkinliği Media Summit 2016, "Dijital Dönüşüm" gündemiyle gerçekleşiyor.

Media Summit açıklamasına göre, medya planlama ve satın alma ajansları, reklam verenler, medya kuruluşları ve akademisyenler, marka ve medya dünyasının kesişimindeki konuların kapsamlı biçimde ele alındığı Media Summit 2016'da "Dijital Dönüşüm" gündemi çerçevesinde buluştu.

Etkinlikte bir konuşma yapan Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura, Türkiye'de 2007 yılı ve öncesinde dijital mecra ile ilgili anlamlı bir veri olmadığını, son 6 yıldır bu bilgiye hakim olduklarını dile getirdi.

-"Önümüzde gidecek epey uzun bir yol var"

2010 yılından itibaren yıllara göre ciro büyümelerinin yüzde 30, 37, 30, 24, 21 ve 19 olarak gerçekleştiği bilgisini paylaşan Pura, şunları kaydetti:

"Bu mecra ikinci mecra konumuna yükselmiştir. 2015 yılı dijital reklam yatırımlarının dünyadaki payı yüzde 28-31, ortalamada yüzde 30 iken bu oran bizim ülkemizde yüzde 24 olarak gerçekleşmiştir. Ülkemizde medya harcamaları, zaman zaman kriz veya durgunluk etkisiyle kesintiye uğrasa da 3,5 milyar dolarlık büyüklüğü koruyor. Medya yatırımlarının gayrı safi yurt içi hasılaya oranına baktığımızda, oranın Türkiye'de binde 30-35 bandında seyrettiğini, dünya ortalamasının ise binde 75 olduğunu görüyoruz. Önümüzde gidecek epey uzun bir yol olduğunu söyleyebiliriz.

Medya yatırımlarının artması için ülkemizde markaların sayıca artması ve pazarın oyuncular bakımından sığlıktan kurtulması, medyada şeffaflık ve hesap verebilirliğin artması, sağlıklı ölçüm sistemlerinin geliştirilmesi, yeni teknolojiler yoluyla medyadaki üretim ve iş yapış biçimlerinin değişmesi, nitelik kazanması gerekmektedir. Media Summit 2016 bu perspektifleri de kucaklama amacıyla tasarlandı. Çözümleri bulmak her zaman kolay olmasa da sektörel platformlar yaratarak tartışmak, ortak aklı aramak çok önemli bir adımdır diye düşünüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Media Summit 2016'da Gündem 'Dijital Dönüşüm' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement