Medicana Sağlık Grubu, Dr. Fikret Hacıosman için Tek Yürek! - Son Dakika
Sağlık

Medicana Sağlık Grubu, Dr. Fikret Hacıosman için Tek Yürek!

Medicana Sağlık Grubu, Dr. Fikret Hacıosman için Tek Yürek!

Medicana Sağlık Grubu, tedavi ettiği hastasının saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman anısına tören düzenledi.

03.10.2018 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Grubun, Türkiye'deki tüm hastanelerinde eş zamanlı olarak düzenlenen törende yapılan ortak açıklama ile sağlık çalışanlarına yönelik şiddet kınandı.

Medicana Bahçelievler Hastanesi'nde, tedavi ettiği hastasının saldırısı sonucu 2 Ekim Salı günü vefat eden Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman, hastanede düzenlenen törenle anıldı. 3 Ekim Salı günü gerçekleştirilen törene Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt, Grubun İstanbul'daki tüm hastanelerinde görev yapan hekimler, Dr. Fikret Hacıosman'ın yakınları ve hekim arkadaşlarının yanı sıra Medicana Sağlık Grubu çalışanları katıldı. Ayrıca Medicana Sağlık Grubu'nun Türkiye genelindeki 13 hastanesinde eş zamanlı olarak düzenlenen törenlerde, ortak bir basın açıklaması da yapıldı.

"MEDİCANA AİLESİ DERİNDEN YARALANDI"

Medicana Bahçelievler Hastanesi Medikal Direktörü Dr. Oğuzhan Cücü, Medicana Bahçelievler Hastanesi önünde yapılan törende yapılan saldırının tüm sağlık camiasını üzdüğünü, Medicana Sağlık Grubu'nu ise derinden yaraladığını söyledi. Cücü, şu açıklamada bulundu: "2 Ekim'de, tedavi ettiği hastası tarafından ateşli silahla saldırıya uğrayan ve yoğun bakımda tedavi altına alınan Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanımız Dr. Fikret Hacıosman, yapılan tüm müdahalelere rağmen, ne yazık ki dün gece hayatını kaybetti. Medicana Ailesi'nin bir ferdini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Tüm sağlık camiasını üzen bu elim saldırı bizleri de derinden yaralamıştır. Medicana Ailesi olarak bu saldırıyı, aynı zamanda sağlık hizmetinin ayrılmaz bir parçası olan iyilik ve şefkat kavramlarına yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz."

"HAYAT KURTARAN ELLERE UZANAN ŞİDDETİ KINIYORUZ"

Sağlık çalışanlarına yönelen şiddetin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini söyleyen Dr. Oğuzhan Cücü, "Mesleklerine hayatlarını adayan, hastaları için gece gündüz demeden bin bir türlü fedakarlıklarla çalışan hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının tek amacı, insanları iyileştirmektir. Gayeleri hayat kurtarmak olan doktorlarımızın hayatlarını ellerinden almaya yönelen şiddet eylemleri hiçbir şekilde kabul edilemez. Sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddeti esefle kınıyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından Dr. Fikret Hacıosman için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Basın açıklamasının ardından Medicana Bahçelievler Genel Müdürü Ozan Yaşar tüm Medicana çalışanlarına başsağlığı diledi ve Dr. Fikret Hacıosman'ın arkadaşları üzüntülerini deli getiren mesajlar paylaştılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Medicana Sağlık Grubu, Dr. Fikret Hacıosman için Tek Yürek! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement