Zengin Etme Vaadinde Bulunan Holdinge Soruşturma Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Zengin Etme Vaadinde Bulunan Holdinge Soruşturma Açıldı

Zengin Etme Vaadinde Bulunan Holdinge Soruşturma Açıldı

Zincire katılan binlerce kişiden para toplayan Mega Holdings, savcılığı harekete geçirdi. Soruşturmada Beşiktaşlı ünlü bir futbolcunun da bulunduğu birçok isim sorgulandı.

19.03.2015 17:26  Güncelleme: 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz yıl başında gündeme gelen Mega Holdings ile ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Bir tür 'saadet zinciri' olarak görülen ve web sitesi satışı ile yeni üye yapılan sistem ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bir soruşturmanın yürütüldüğü öğrenildi. Savcılık talimatı ile harekete geçen İstanbul Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü, sisteme binlerce kişinin üye yapıldığını ortaya koydu. Üye olanların arasında Beşiktaşlı ünlü futbolcuda var.

POLİS DE VAR İTFAİYECİ DE

Web sitesi satışı yapılarak yeni üyelerin kazandırıldığı sisteme üniversite öğrencilerinin yanı sıra, asker, polis, hemşire ve avukatların da dahil edildiği anlaşıldı. Edinilen bilgilere göre sisteme üye olan polis sayısı 100'ü buluyor. Bir bölümü İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerden bazıları yüksek gelir elde eden 'lider' grup arasında yer alıyor. Derinleştirilen soruşturma sürecinde bazı polislerin, şirketin yurtdışı etkinliklerine de katıldığı belirlendi.

DOSYADA 160 KİŞİ 'ŞÜPHELİ'

Hong Kong merkezli Mega Holdings'e bağlı İstanbul'da kurulu Mega Bilişim Ağ Pazarlama ve İnternet Hizmetleri isimli şirketi üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran Mali Şube ekiplerinin yürüttükleri çalışmalar kapsamında 160 kadar kişinin ismi şüpheli olarak dosyaya girdi. Şüpheliler arasında şirket ortakları ve sigortalı çalışan olarak görünen isimlerden Mesut Öpengin, İran asıllı Hossein Khezrzadeh, Mahmut Yaman, K. Enes Olğun, Mahmut İnan, M. Selma Olğun, Fatih Yazıcı, Dr. Şeref Menteşe, Akşemsettin Kocabaş, Erhan Baş gibi 'lider' konumdaki isimler bulunuyor.

ODUN HERİF'E TEHDİT İDDİASI

Yürütülen soruşturma kapsamında 100'e yakın kişi de 'mağdur' olarak ifade verdi. Mali Şube ekiplerinin tanık olarak ifadesini aldığı isimler arasında 1,8 milyon aşkın takipçisi bulunan Twitter fenomeni Odun Herif'in de bulunduğu öğrenildi. Odun Herif'in Mega Holdings sistemi ile ilgili yaptığı paylaşımlar sonrası tehdit edildiği kaydedildi. Öte yandan ünlü bir futbolcusunun da önümüzdeki günlerde 'mağdur' olarak ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

"YAPILAN NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK"

Savcılığın soruşturma dosyasının önemli belgeleri arasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettişinin hazırladığı rapor da bulunuyor. Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Şakir Engin Yüksel'in hazırladığı raporda, Mega Holdings'in faaliyetlerinin Türk Ceza Kanununa göre 'nitelikli dolandırıcılık' olduğu kaydedildi.

"EN ALTTAKİLER KAYBETMEYE MAHÛM"

Raporda özetle, piramit satış sisteminin belirgin özelliklerinin görüldüğü belirtilerek "Üye kayıtları doygunluğa ulaşılınca ani düşüş yaşanacak. Bu durumda sisteme en son giren en az yüzde 71,8'i parasal olarak kaybedecek. İnsanlara, zenginlik, hiç çalışmama gibi gerçekçi olmayan vaatlerde bulunuluyor. Sistem, üye gençler üzerinde yürütülen psikolojik algı yöntemi üzerinden sürdürülüyor. Yapılan törenlerde ödül dağıtılan hediye çekleri gerçeği yansıtmıyor. Satışı yapılan ürün web sayfası ürünü pazardaki benzerleri ile karşılaştırıldığında daha pahalı. Ürün (web sitesi) yapılan üye kaydı için tamamen bir araç olarak kullanılıyor. Sürdürülebilir bir işletme modeli değil. Piramidin el alt katmanındakiler her zaman kaybetmeye mahkûm" denildi.

MASAK DA İNCELEME YAPMIŞ

Soruşturma dosyasına bir Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunun da girdiği anlaşıldı. Raporda, bir dizi şüpheli para transferlerinin yapıldığına işaret edildi.

"DAHİL OLMAM İÇİN BASKI YAPTILAR"

Soruşturma kapsamında 'mağdur' olarak ifadesi alınan Odun Herif (Kadir Doğrubakar) şunları söyledi: "Olay temmuz ayında yaşanmıştı. İlgili şirket çalışanlarından Facebook ve Twitter üzerinden sürekli davetler alıyordum. Sisteme dahil olmam için sürekli baskı yapıyorlardı. Sonunda dayanamayıp 8-10 tweetlik sistemi tiye alan bir yazı yazdım. Bu tweetleri attığım sırada şirket çalışanları tarafından tehdit edildim. Attıkları tehdit mesajlarını Twitter'dan yayınladım. Daha sonra emniyetten ulaştılar. Şirketle ilgili soruşturma yürütüldüğünü söyleyip ifadeye çağırdılar. Gidip ifademi verdim."

Odun Herif'in paylaştığı bu mesajlar sonrası tehdit edildiği anlaşıldı.



(Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Zengin Etme Vaadinde Bulunan Holdinge Soruşturma Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • Pers: bedava peynir fare kapaninda bulunur sozu geliyor aklima : 15 2 Yanıtla
  • alliswell: kardeşim 100 tllik diosunzda ben websmasterlarin mağduru olan bir isletmeciyim easy builder sayesinde kendi webstemi tasarlayip o webmaster adama verecegim parayı cebimde ben 3 yıl boyunca kuruş para vermiycm ve 3 yıllık dolsa yine 3yil daha alırım megada sadece webste kullanicisiyim kardeşim hepsini kutluyorum helal olsun adamlar bugun burda seeserisi olanlar aksa m tekel bayiisinin onunde sarhoş olanlar burda laf atabiliolar bnm çok tanıdığım var adamlar türkçe konuşmayı bilmioeular suan sahne deneyimleRi kitap okuma helal olsun burda laf atanların hepsi bos.... taktir ediyorum bütün megacilari 7 10 Yanıtla
  • mehmet: Domain veya websitenin ne olduğunu bilmeyen insan sana söylüyorum şuan yorum yazdığın yer de bir site bunu anlayamayacak ne var.ayrıca mega holdings bir network şirketidir.ve ürününde websitesidir.siz network marketingi araştırın önce..... 4 7 Yanıtla
  • Ka akıl: Sistem sürekli yeni Katılan üyelerin para girişiyle Dönüyor yani aşağıdan toplayıp yukardakilere veriyorlar kısaca saadet zinciri 9 0 Yanıtla
  • Has türk : Nereye para yatıracaz acil zengin olmam lazım.?? 5 4 Yanıtla
  • Hayretin paşa: Go go mega salaklar: 8 1 Yanıtla
  • HALICI: ARKADAŞTA GELDİ BANA SENİDE ÜYE YAPALIM DEDİ. DEDİM NE YAPACAĞIZ SİTE VERECEĞİZ TAKIM ELBİSEYLE TOPLANTI YAPACAĞIZ DEDİ. PEKİ BİŞEY SATACAĞIZ MI DEDİM YOK DEDİ. LA OĞLUM DON LASTİĞİNİN BİLE FİYATI VAR SATARSIN PARA KAZANIRSIM DEDİM SUSTU :) :) DEMEKKİ SONUNDA KOKUSU ÇIKTI. 7 1 Yanıtla
  • yok: Zamaninda titan zinciri vardi fakir fukara unit verip evlerini yikmisti simdide mega kilifi uydurmus umut tacurleri 7 0 Yanıtla
  • FEVZİ: Dünyadaki yerleşik sistemin küçük modeli, Dünya neden doygunluğa ulaşmıyor çünkü doğum ve ölümler var ve devamlı lüks empoze ediliyor. Dünya da insanlar devamlı hayallerin peşinden koşturtulur, burada da aynı. İnsan yeter demeden bu saadet zincirleri bitmez. Acaba insan bu aç gözlülükle yeter dermi?Her zaman fatura en alttakine kesilir. 4 2 Yanıtla
  • Feda: Ben bilmiyorun arkadaşlar çok memnun 4 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement