Mega Satınalanlar Zirvesi" Yarın Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Mega Satınalanlar Zirvesi" Yarın Başlıyor

Doğu Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Türkiye’nin 1000 büyük sanayi kuruluşu arasına giren şirketlerle bölge tedarikçilerini bir araya getirecek ‘Mega Satınalanlar Zirvesi’ yarın (Çarşamba) Adana Hiltonsa’da başlıyor.

24.11.2015 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Türkiye'nin 1000 büyük sanayi kuruluşu arasına giren şirketlerle bölge tedarikçilerini bir araya getirecek 'Mega Satınalanlar Zirvesi' yarın (Çarşamba) Adana Hiltonsa'da başlıyor.

Start Fuarcılık ve Refleks Gazetesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek 'Mega Zirve'nin Türkiye'de bir ilk olacağını belirten Refleks Gazetesi İmtiyaz Sahibi Esra Özden, "Yıllık 30 milyar TL ciro yapan büyük sanayi kuruluşlarımızın ürün ve hizmetlerinin büyük bölümünü bölgedeki KOBİ ve tedarikçilerden satın almasını istiyoruz. Böylece çarpan etkisiyle bölge ekonomisinin büyümesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Aylardır süren hazırlıklarımızın bu bölgede yatırımların artmasına, istihdama, ihracata olumlu yansımasını bekliyoruz" dedi.

Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk de Zirve'ye hem büyük sanayi kuruluşlarından hem de tedarikçilerden yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, "Bu yıl ilki gerçekleştirilecek etkinliği geleneksel hale getirmeyi planladık. Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın meslek odalarının desteğini aldığımız şirketlerin Business To Business (B2B) görüşmeleri gün boyu sürecek. Verimli bir etkinlik olacak" dedi.

Refleks Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Uluğtürkan da bölgenin ilk ve tek ekonomi yayını olarak sadece habercilik çalışmalarıyla yetinmediklerini belirterek, "Sloganımızda olduğu gibi 'İş'e Yarayan' gazetecilik yapıyoruz. Bölge ekonomisinin nabzını tutan haberlerimizin yanı sıra bu gibi düzenlediğimiz etkinliklerle ekonominin gelişimine katkı sağlıyoruz. Zirvemize yoğun ilgi var. Etkinliği başka bölgelere de taşımayı hedefliyoruz" diye konuştu.

25 Kasım 2015 Çarşamba günü açılış töreniyle başlayacak. Mega Zirve'ye Abdioğlulları, Adana Çimento, Akyem, Amylum Nişasta, Arbel Bakliyat, Arıkan Mensucat, Bakırlar İplik, Beyteks Tekstil, Bossa, Elita Gıda, Güney Çelik Hasır, Gürsoy Yem, İskenderun Demir Çelik, İskur İplik Kumaş, İskur Tekstil Enerji, KÇS Kahramanmaraş Çimento, Kıvanç Tekstil, Kimteks Tekstil, Kipaş Kağıt, Kipaş Mensucat, Koç Çelik, Mem Tekstil, Memişoğlu Tarım, Narteks, Oğuz Gıda, Özmaya, Sasa, Sepaş Plastik, Şirikçioğlu Mensucat, Tat Nişasta, Temsa, Tosçelik, Tosyalı Demir Çelik ve Zahit Alüminyum katılacak. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mega Satınalanlar Zirvesi' Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement