Mehmet Ağar'ın da Arasında Bulunduğu 12 Kişiye Açılan Dava - Son Dakika
Güncel

Mehmet Ağar'ın da Arasında Bulunduğu 12 Kişiye Açılan Dava

Mehmet Ağar\'ın da Arasında Bulunduğu 12 Kişiye Açılan Dava

Davanın ilk duruşması 27 Kasım Çarşamba saat 10.00'da görülecek

05.10.2013 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın'ın 1993'te öldürülmesine ilişkin Mehmet Ağar, İbrahim Şahin ve Korkut Eken'in de arasında bulunduğu 12 kişi hakkında açtığı davanın ilk duruşması 27 Kasım Çarşamba saat 10.00'da görülecek.

Davanın tensip zaptını hazırlayan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklara duruşma gününü bildiren çağrı kağıdı çıkarılmasına karar verdi.

Mahkeme, iddianamede "müşteki" olarak yer alan Abdulmecit Baskın'ın eşi Raife Baskın'ın ifadesinin alınması için TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılmasını, gizli tanık "Ayışığı" ile tanıklar Şerif Bedirhanoğlu, Esat Canan, Behçet Uzunay, Abdullah Oktay ve Hacı Bekir Dağlı'nın ifadelerinin, müşteki ve sanık beyanlarının alınmasından sonra tespit edilmesini kararlaştırdı.

Öte yandan tensip zaptında, "Mehmet Ağar'ın avukatının, davanın ayrılmasına dair talebinin bu aşamada reddedildiği" de bildirildi.

İddianamede Ağar, Şahin ve Eken ile eski özel harekat polisleri Ayhan Çarkın, Ziya Bandırmalıoğlu, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Seyfettin Lap, Ahmet Demirel, Ayhan Özkan, Uğur Şahin ve Alper Tekdemir "sanık" olarak gösterilirken, Baskın'ın 1993'te Ağar ve Eken'in bilgisi dahilinde, Şahin'in talimatı üzerine sanık özel harekat polislerince kaçırıldığı ve bunlardan Ayhan Akça ve Ziya Bandırmalıoğlu tarafından öldürüldüğü" öne sürülüyor.

Sanıkların, suç tarihinde yürürlükte bulunan 765 sayılı TCK'nın "cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında adam öldürmek, adam öldürmeye iştirak" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet hapisle" cezalandırılmaları isteniyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mehmet Ağar'ın da Arasında Bulunduğu 12 Kişiye Açılan Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement