Mehmet Ağar Yeniden Cezaevine Girecek - Son Dakika
Güncel

Mehmet Ağar Yeniden Cezaevine Girecek

Mehmet Ağar Yeniden Cezaevine Girecek

Faili meçhul davasının 1 numaralı şüphelisi olan Eski Emniyet Genel Müdürü Ağar, iddianamenin kabul edilmesiyle denetimli serbestlik hakkını kaybetti.

03.10.2013 07:29  Güncelleme: 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Altındağ Nüfus Müdürü Macit Baskın öldürülmesiyle ilgili iddianameyi kabul etti. İddianamenin bir numaralı şüphelisi olan dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, böylece yararlanmakta olduğu denetimli serbestlik hakkını da kaybetti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın'ın 1993'te öldürülmesine ilişkin 12 kişi hakkında hazırladığı iddianame Ankara 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin, o dönem dairede görev yapan Korkut Eken ile eski Özel Harekat Polisleri Ayhan Çarkın, Ziya Bandırmalıoğlu, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Seyfettin Lap, Ahmet Demirel, Ayhan Özkan, Uğur Şahin ve Alper Tekdemir 'şüpheli' olarak yer aldı. Şüpheliler hakkında "cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında adam öldürmek, adam öldürmeye iştirak" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmaları istendi.

AĞAR'IN HER EYLEMDEN HABERİ VARDI

İddianamede, eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ın, "Güneydoğu'daki terörle mücadelede rol almak ve yeni personeli eğitmek için Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda oluşturulan grubun, sonradan Ankara'da bazı infazlar gerçekleştirdiği ve Ağar'ın her eylemden haberi olduğunu beyan ettiği" belirtildi. Çarkın, Abdulmecit Baskın'ın 1993'te, sanıklardan Ahmet Akça tarafından öldürüldüğünü iddia etti. O arada Ankara'da bazı kamu görevlileri ile sivillerin infaz edildiğini ve bunlara kendisinin de tanık olduğunu söyleyen Çarkın, bu sırada İbrahim Şahin'in kendisine bir listeden bahsederek "Bu listede bölücü örgütlere yardım ve yataklık yapan iş adamları ve bürokratlar var. Mücadele için bertaraf edilmeleri gerek. Bu devletin bir kararı" dediğini anlattı.

Bu konuşmaların, Özel Harekatta görevli tüm personele yapıldığını savunan Çarkın, "Baskın'ın nüfus müdürü olması sebebiyle PKK'nın dağ kadrosuna sahte nüfus cüzdanı verdiği ve bertaraf edilmesinin gerektiği söylendi" dedi.

AĞAR'A CEZAEVİ YOLU GÖRÜNDÜ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan "denetimli serbestlik" uygulamasının kaldırılmasını talep ettiği, savcılığın iddianamenin bir örneğini Mehmet Ağar'a gönderdiği belirtildi.

TESLİM OLMAZSA YAKALAMA KARARI ÇIKACAK

Ağar'ın iddianameyi aldıktan 2 gün içerisinde teslim olmadığı takdirde hakkında yakalama kararı çıkarılacağı kaydedildi. Öte yandan Ağar'ın avukatlarının iddianameye itiraz edecekleri öğrenildi.

5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirleri'nin İnfazı Hakkında Yasa'nın 105A maddesinin 7. fıkrasına göre iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte Ağar'ın denetimli serbestliği de yandı. Yasa, "Denetimli serbestlik tedbiri uygulanmaya başlanmasından önce işlediği iddia olunan ve cezasının üst sınırı yedi yıldan az olmayan bir suçtan dolayı soruşturma veya kovuşturmaya devam edilmesi halinde denetimli serbestlik müdürlüğünün talebi üzerine, infaz hâkimi tarafından, hükümlünün kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmesine karar verilir" hükmünü düzenliyor.

2 YILA MAHKUM EDİLMİŞTİ

Susurluk Davası kapsamında yargılanan ve 2 yıl hapse mahkum edilen Mehmet Ağar, 25 Nisan 2012 günü Aydın'ın Yenipazar İlçesi'ndeki Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti. Ancak Ağar'ın avukatları, Meclis'te kabul edilen 3. Yargı Paketi'nin ardından müvekkilinin durumunun bu çerçevede incelenmesini istemiş, yapılan inceleme sonrası Ağar'ın yasadan yararlandığı ortaya çıkmıştı. Böylece 2 yıl cezaevinde kalacak olan Ağar, 1 yıl 4 gün sonra 29 Nisan 2013 günü tahliye olmuş olmuştu.

Ağar şimdi, geriye kalan 1 yılını da yatacak.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Mehmet Ağar Yeniden Cezaevine Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk Gençleri Savunma ve Havacılıkta Başarı Hikayesi Yazıyor
    14:09 Türk Gençleri Savunma ve Havacılıkta Başarı Hikayesi Yazıyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin son 20 yılda savunma ve havacılıkta büyük bir başarı hikayesi ortaya koyduğunu belirtti. Türk gençlerinin önündeki engeller kaldırıldığında dünyanın en iyi teknolojilerini geliştirebileceklerini gösterdiklerini vurgulayan Kacır, Türkiye'nin iftihar kaynağı projelerin genç mühendisler tarafından geliştirildiğini söyledi. Ayrıca, Bakan Kacır, Türk gençliğiyle birlikte yeni başarı hikayelerini sürdürmek istediklerini ve uzayda da daha geniş bir ekosistem inşa etmek için çalıştıklarını belirtti.

  • DÜ'de Türk Tasavvuf Müziği Konseri Gerçekleştirildi
    14:09 DÜ'de Türk Tasavvuf Müziği Konseri Gerçekleştirildi

    Düzce Üniversitesi'nde Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü tarafından düzenlenen Türk Tasavvuf Müziği konserinde, tasavvuf eserleri seslendirildi. Konserin sonunda Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi. Konserde Rektör Yardımcısı, Genel Sekreter, Dekan, akademik ve idari personel ile öğrenciler de yer aldı.

  • Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in bağımsız adaylık kararı tartışma yarattı
    14:06 Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in bağımsız adaylık kararı tartışma yarattı

    Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in 31 Mart yerel seçimlerinde aday gösterilmemesi sonrası bağımsız aday olarak katılma kararı alması ve CHP'nin Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu'nun açıklamaları tartışma yarattı.

  • Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi
    14:05 Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi

    Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafeyev, MÜSİAD Antalya Başkan'ı Ali Akçay ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek Kazakistan'ın potansiyel yatırım alanları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başkonsolos Kanafeyev, Kazakistan'ın stratejik konumu, büyük pazarlara erişim kolaylığı, yatırım teşvikleri, doğal rezervleri ve Astana Uluslararası Finans Merkezi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Görüşme sonunda Başkonsolos Kanafeyev, MÜSİAD Antalya yönetimini Kazakistan'a davet etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
    14:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız.

  • CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi
    14:04 CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi

    CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, emeklilere yönelik açıklamalarda bulunarak, Pamukkale Belediyesi'nin emeklilere sosyal ve ekonomik destekler sağlayacağını belirtti.

  • Cumhur İttifakı adayı Tosun, Bodrum'da kıyı işgaline son verecek
    14:02 Cumhur İttifakı adayı Tosun, Bodrum'da kıyı işgaline son verecek

    Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, hazırladığı kıyı kenar projesi ile hem Bodrumluları yeniden denizle buluşturacak, hem de sahillerdeki işgallere son verecek.


Advertisement