Mehmet Ali Alabora'nın annesi Betül Arım isyan etti (Gezi Parkı Olayları) - Son Dakika
Medya

Mehmet Ali Alabora'nın annesi Betül Arım isyan etti (Gezi Parkı Olayları)

Mehmet Ali Alabora\'nın annesi Betül Arım isyan etti (Gezi Parkı Olayları)

Gezi Parkı olaylarına verdiği destek nedeniyle tehditler aldığını ve can güvenliğinin olmadığını söyleyen oyuncu Memet Ali Alabora'nın annesi Betül Arım oğlunun hedef gösterilmesine isyan etti. Arım, hislerini yazdığı bir mektupla dile getirdi.

18.06.2013 15:38  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşte Betül Arım'ın o mektubu...

"NEDEN?"

Sosyal medyayı çok kullanan biri olmadığımdan, olayları 29 Mayıs Çarşamba günü öğrendim. İşten çıkıp Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki bir geceye, ödül almak için katıldım ve oradan 22:30 gibi Gezi Parkı'na gittim. Daha çok gençlerden oluşan, şarkı söyleyen, halay çeken, muhabbet eden çok güzel insanlarla tanıştım. Ağaçları korumak için biber gazına maruz kaldıklarını duyduğumda gerçekten inanamadım ve hep şunu sordum; "NEDEN, NEDEN?"

Ben doğadan beslenen, yaratılmış olan her şeyle bir olduğumuza ve aramızda görünmez ipliklerin olduğuna ve her şeyle, ağaçla, çiçekle, böcekle akraba olduğumuza inanan, gün aşırı pir parka ya da ormana giden ( Belgrad, Emirgan, Yıldız, Taksim, Hidiv-Selamiçeşme, Göztepe, Maçka, Beykoz, nereye yakınsam…), ağaca sarılan, sırtını dayayan, toprağa basan ve randevularını ve hatta bazı TV çekimlerini parklarda gerçekleştiren biri olarak; bir tek ağacın bile kesilmesini sanki akrabamı kesmişler gibi hisseden ve bunun için ağlayan, aynı zamanda şiddete, baskıya ve dayatmaya karşı biri olarak işten kalan vakitlerimde Gezi Parkı'na gittim.

Bu arada oğlumun tehdit mesajları aldığını duyduğumda inanamadım ve yine sordum; "NEDEN, NEDEN?"

İçinde sevgi barınan biri için bütün dünya bir aileydi benim için. Demek ki aile üyelerinden bazıları sevgiyle büyümemişlerdi. Olsun, ben yine de "Yaradılanı severim Yaradan'dan ötürü" dedim. Endişelendim ama korkmadım, nasıl olsa zamanla her şey anlaşılırdı.

Ta ki, Yeni Şafak gazetesinde çıkan habere kadar… Okudum, algılayamadım, inanamadım, "Yok artık, bu kadar da olamaz" dedim. Ama olmuştu, yazı önümdeydi ve oğlum hedef gösteriliyordu.

Bu yazıyı yazan bir kadınmış ama eminim anne değil. Anne olsaydı, bu, rüyamda görsem inanamayacağım yazısını yazamazdı. Anne olsaydı, mutlaka empati yapardı. Kızılderili atasözü der ki; "Bir insan hakkında tek bir kelime etmeden, tek bir yargıda bulunmadan, gökte 3 ay değişene kadar onun ayakkabılarıyla dolaş." Belli ki "Çamur at izi kalsın" demişti ama, Memet Ali'yi hiç tanımadan… Onu tanıyanların hepsine sorsa (özellikle hepsine yazdım), izi kalmayacağını anlardı.

MEMET ALİ ALABORA: CAN GÜVENLİĞİM YOK

Onu ben doğurdum ama Halil Cibran'ın "Çocuklar" şiirinde olduğu gibi, onu evrenin çocuğu olarak büyütmeye çalıştım.

O benim sadece oğlum değil, aynı zamanda çok saygı duyduğum, çok değer verdiğim, öğrettiklerimin belki 50 katını ondan öğrendiğim bir birey.

İzi kalmaz çünkü Memet Ali, inanın anne olarak söylemiyorum, hayatımda tanığım en şeffaf, en "insan" insanlardan biridir. Diğer özelliklerini ben değil, başkaları söylesin.

Bana nerdeyse her gün ya bir telefon gelir ya da yolda çevirirler, onunla bir şekilde tanışmış ve çalışmış olanlar "Böyle bir çocuğu nasıl büyüttün, sırrı nedir?" diye sorarlar.

Dün bir arkadaşım telefon etti, "Şu anda Başbakan oğlunu suçladı." dedi. Ben "Yok canım yanlış duymuşsundur, olur mu hiç öyle şey? Bir ülkenin başbakanı hiç tanımadan, araştırmadan bir insanı, bir genci, bir sanatçıyı suçlar mı? O da bir annenin evladı, önce annesini düşünür, bunun vebali çok büyüktür." dedim.

Benim içim her konuda rahat, çünkü oğlumu biliyor ve tanıyorum. Ama yarın bu durumdan vazife çıkaran biri olursa, oğlumu suçlayanlar önce Yaradan'a, sonra kendine, topluma ve dünyaya bunun hesabını nasıl verecekler? Bu çok büyük bir günah değil mi? Sadece, bir fidan nasıl yetişir, herkese bunu sormak isterim. Fidan yetiştirmek için anne olmaya gerek yok, bunu anlayabilirsiniz.

Ama çocuğu hayati tehlike içinde olan bir annenin acısını, haykırışını sadece anneler bilir.

Yüreğim acıyor.

Betül ARIM

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Medya Mehmet Ali Alabora'nın annesi Betül Arım isyan etti (Gezi Parkı Olayları) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında yerel basın sergisi açıldı
    19:40 Çanakkale'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında yerel basın sergisi açıldı

    Çanakkale'de düzenlenen 18 Mart etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde ÇOMÜ İletişim Fakültesi ve Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan 'Geçmişten Günümüze 18 Mart Yerel Basın Sergisi' açıldı. Sergiye Vali İlhami Aktaş ve birçok protokol üyesi katıldı.

  • Canan Kaftancıoğlu'ndan
    13:23 Canan Kaftancıoğlu'ndan "para sayma" haberine yalanlama

    CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 5 yıl önceki 'para sayma' görüntüleriyle ilgili kendisinin Ekrem İmamoğlu'nu kastettiğiyle ilgili haberleri yalanlayarak yasal işlem başlatılacağını açıkladı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 'Kurtlar Vadisi' açıklaması
    11:38 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 'Kurtlar Vadisi' açıklaması

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bursa'da gençlerle bir araya geldiği bir etkinlikte sosyal medyadaki 'Kurtlar Vadisi' editleri hakkında konuştu. Fidan, yapılan editlere ilişkin 'Yapacak bir şey yok, kaderimiz' şeklinde açıklama yaptı.

  • Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu Medya Mensuplarıyla Buluştu
    17 Mar Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu Medya Mensuplarıyla Buluştu

    Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Geleneksel Medya Mensupları Sahur Buluşması'nda medyanın önde gelen isimleriyle bir araya geldi. Başkan Kartoğlu, 'Başakşehirli ailemizin bir parçası olarak gördüğüm kıymetli medya mensuplarımıza hem belediyemizin hem de gönlümüzün kapıları sonuna kadar açık' dedi.

  • Sinema Genel Müdürü Birol Güven, İstanbul'da dizi çekim süreçlerinde yaşanan sorunları ele aldı
    16 Mar Sinema Genel Müdürü Birol Güven, İstanbul'da dizi çekim süreçlerinde yaşanan sorunları ele aldı

    Sinema Genel Müdürü Birol Güven, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde dizilerin idari ve uygulayıcı yapımcıları ile bir araya geldi. Toplantıda, İstanbul'da dizi çekim süreçlerinde sahada yaşanan sorunlar ve çözüm yöntemleri ele alındı. Güven, dizi çekim ekiplerinin işini kolaylaştırmak ve şehrin gündelik hayatını etkilemeyecek çalışma yöntemleri üzerinde çalıştıklarını belirtti. İstanbul'un dünya çapında popüler olan dizilerin çekimlerine ev sahipliği yaptığını vurgulayan Güven, bu çalışmaların sinema filmlerinin yapım tasarımlarını yapanlarla da devam edeceğini ifade etti.

  • Slovakya'da Basın Özgürlüğü İhlali Protesto Edildi
    15 Mar Slovakya'da Basın Özgürlüğü İhlali Protesto Edildi

    Slovakya'da muhalefet partileri İlerici Slovakya (PS) ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (SAS), basın özgürlüğünün ihlal edildiği iddiasıyla binlerce kişinin katıldığı bir protesto gösterisi düzenledi. Başbakan Robert Fico hükümeti aleyhinde gerçekleşen gösteride, hükümetin Slovakya Radyo ve Televizyonu'nu (RTVS) siyasallaştırmak istediği iddia edildi. Protestoya destek verenler, hükümetin medyayı kendi sözcüsü haline getirmek istediğini ve totaliter uygulamalara başvurduğunu savundu.

  • Oktay Yerdelen, Türkiye Gazetesi ve İhlas Pazarlama eski çalışanları tarafından dualarla uğurlandı
    15 Mar Oktay Yerdelen, Türkiye Gazetesi ve İhlas Pazarlama eski çalışanları tarafından dualarla uğurlandı

    Erzurum'da uzun yıllar Türkiye Gazetesi'nde görev yapan Oktay Yerdelen, rahatsızlığına yenik düşerek vefat etti. Cenazesi Narmanlı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. İhlas Pazarlama ve İhlas Haber Ajansı yetkilileri, spor kulüplerinin temsilcileri ve yakınları da cenaze namazına katıldı.

  • Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, AA Teknoloji Masası'na konuk oldu Açıklaması
    15 Mar Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, AA Teknoloji Masası'na konuk oldu Açıklaması

    Anadolu Ajansı Teknoloji Masası'nın ikinci toplantısı, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen'in katılımıyla gerçekleştirildi.


Advertisement