Mehmet Ali Birand, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Mehmet Ali Birand, Mezarı Başında Anıldı

Mehmet Ali Birand, Mezarı Başında Anıldı

Gazeteci Yazar Mehmet Ali Birand, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı.

17.01.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı.

Birand için, Anadoluhisarı Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Törene, Mehmet Ali Birand'ın eşi Cemre ve oğlu Umur Birand, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ile gazeteci ve yazar arkadaşları katıldı.

Törende konuşan Cemre Birand, eşinin unutulmadığını bildiğini belirterek, "Birkaç gündür gelen sevgi işaretleri, anmalar, bütün ailemizi çok mutlu etti. Unutulmadığını biliyorduk, unutulmayacağına da inanıyoruz. Onun gibi bir gazetecinin de Türkiye'den bir daha geçmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü Mehmet Ali cesurdu, cesur olduğunu da hiçbir zaman bilmedi. İyi bir insandı, liberal bir insandı. Mesleğini çok seviyordu" ifadelerini kullandı.

Umur Birand, bir yılın çok yavaş geçtiğini dile getirerek, "Yeri doldurulamayacak bir insan olduğunu bugün anladım. Hem medyada, hem baba olarak hem dede olarak eksik bir yıl geçti. Hep öyle geçecek, onun yerini dolduracak hiçbir şey yok" diye konuştu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, "Mehmet Ali Birand, yeri doldurulamayacak kadar çok büyük bir üstadımızdı. Mekanı cennet olsun. Mehmet Ali'yi yalnız bırakmayan tüm dostlarına ve sevenlerine teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra, Kur'an-ı Kerim ve duaların okunmasının ardından törene katılanlara mevlit şekeri dağıtıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mehmet Ali Birand, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement