Mehmet Ali Birand Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika
Güncel

Mehmet Ali Birand Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Mehmet Ali Birand Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mehmet Ali Birand'ın, Türkiye'nin daima gündeminde olan çok büyük bir gazeteci ve televizyoncu olduğunu söyledi.

19.01.2013 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mehmet Ali Birand'ın, Türkiye'nin daima gündeminde olan çok büyük bir gazeteci ve televizyoncu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden gazeteci yazar Mehmet Ali Birand (72) için Teşvikiye Camisi'nde düzenlenen törende gazetecilere açıklamada bulundu.

Gül, Birand'ın mesleğinde her şeyin önceliğini yapmış bir isim olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Mehmet Ali bey Türkiye'nin daima gündeminde olan gerçekten çok büyük gazeteciydi, çok büyük televizyoncuydu. Mesleğinde her şeyin hep önceliğini yapmış ve ayrıca da demokrasi içinde, daima bütün meslek hayatı boyunca hiç korkmadan mücadele etmiş bir insandı. Bu vasıflarıyla da unutulmayacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün basın camiasına, ailesine, sevenlerine herkese de baş sağlığı diliyorum."

-TBMM Başkanı Cemil Çiçek-

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de sözlerine "Allah rahmet eylesin, hepimizin başı sağ olsun" diyerek başladı.

Mehmet Ali Birand'ın ailesine, sevenlerine ve basın camiasına taziyelerini sunan Çiçek, "Gerçekten ülkemiz için önemli bir kayıp. Yaşadığı sürece çok önemli işler yaptı. Çalkantılı bir yakın tarih yaşadık. Bunun arka planını, perde arkasını büyük ölçüde 32. Gün'den, yazdığı kitaplardan, röportajlardan, haberlerden dinlemeye, öğrenmeye çalıştık. Dolayısıyla bu manada basın camiasında ekol olan birisiydi. Kendisiyle ilgili çok önemli, çok güzel şeyler söylendi. Ben de bunların hepsine katılıyorum. Allah'tan rahmet diliyorum."

-Başbakan Yardımcısı Arınç-

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Mehmet Ali Birand'ın çok başarılı bir gazeteci olduğu kadar Türkiye için de çok önemli bir insan olduğunu belirterek, Birand'ın çok yararlı çalışmaları olduğuna dikkati çekti.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin geldiği bu demokratikleşme noktasında onun katkılarını hepimiz, her zaman minnetle anacağız. Cesur bir insandı. Türkiye'nin önünü açan demokratikleşme sürecinde katkıları olan bir insandı. Türkiye'nin özgür bir Türkiye olması için düşündüklerini, duyduklarını, hissettiklerini korkmadan yazan, söyleyen bir insandı. Bu yüzden büyük bir kayıp. Ama Allah'ın takdiridir. Kendisine rahmet diliyorum. Kalanlara sabır diliyorum. Tüm basın camiasının ve Türkiye'nin başı sağ olsun."

Muhabir: Muharrem Aksakallı/ Çiğdem Pala

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mehmet Ali Birand Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement