İstanbul'da Lüks Restorandaki Kanlı İnfaz İçin Karar Çıktı: Saral'a 25 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Lüks Restorandaki Kanlı İnfaz İçin Karar Çıktı: Saral'a 25 Yıl Hapis

İstanbul Beykoz'daki lüks restoranda yemek yediği sırada Mehmet Ali Büyüksarıoğlu'nu öldüren Hüseyin Saral'ın oğlu Hüseyin Mert Saral, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

06.03.2018 12:37  Güncelleme: 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmet Ali Büyüksarıoğlu'nun Beykoz'da ünlü bir restoranda yemek yediği sırada öldürülmesine ilişkin Hüseyin Saral'ın oğlu Hüseyin Mert Saral, "kasten öldürme" suçundan 25 yıl hapse çarptırıldı. Duruşmada söz alan sanık, "Olay günü onların oraya geleceğini bilseydim, ben oraya gitmezdim. Kesinlikle öldürme kastım yoktu" dedi.

MÜEBBETLE HAPİS İSTEMİYLE YARGILANDI

Beykoz'da ünlü bir restoranda yemek yediği sırada Sedat Şahin'e yakınlığıyla tanınan Mehmet Ali Büyüksarıoğlu'nun öldürülmesine ilişkin Hüseyin Saral'ın oğlu Hüseyin Mert Saral'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hüseyin Mert Saral, cezaevinden getirilirken, avukatı da salonda hazır bulundu.

"KESİNLİKLE ÖLDÜRME KASTIM YOKTU"

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Hüseyin Mert Saral, "Şeffaf bir hayat sürdüm. Nasıl bir eğitim aldığım ortada. Bunun haricinde cinayeti tasarlayacak kadar hiç kimseye kin duymadım. Bu olayların dışında kendimi yetiştirdim. Olay günü sürekli gittiğim restoranın başka bir şubesine gittim. Onların oraya geleceğini bilseydim, ben oraya gitmezdim. Kesinlikle öldürme kastım yoktu. Şahsın 2 kişi olması benim üzerimdeki tehdidi arttırdı" ifadelerini kullandı.

Mahkeme başkanının sanığa son sözünü sorması üzerinde sanık, "Tahliyemi istiyorum" dedi.

 <a class='keyword-sd' href='/istanbul/' title='İstanbul'>İstanbul</a>'da Lüks Restorandaki Kanlı İnfaz İçin Karar Çıktı: Saral'a 25 Yıl Hapis

25 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Hüseyin Mert Saral'ı Mehmet Ali Büyüksarıoğlu'na yönelik eyleminden dolayı "kasten öldürme" suçundan 25 yıl hapse çarptırdı. Mahkeme ayrıca sanığın, "korku, kaygı veya panik oluşturacak tarzda silahla ateş etme" suçundan beraatine karar vererek tutukluluk halinin devamına hükmetti.

İDDİANAMEDEN DETAYLAR

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 30 Ocak 2017'de Beykoz Anadolu Hisarı'nda ünlü bir restoranda meydana gelen silahlı saldırıda 58 yaşındaki Mehmet Ali Büyüksarıoğlu'nun hayatını kaybettiği ve iki kişinin yaralandığı anlatılmıştı.

Olaya ilişkin İtalya'nın başkenti Roma'da 31 Ocak 2005'te öldürülen Hüseyin Saral'ın oğlu Hüseyin Mert Saral'ın gözaltına alındığının kaydedildiği iddianamede, olayın kin gütme güdüsüyle planlı bir şekilde gerçekleştirildiği, aynı zamanda olay esnasında restorandaki genel güvenliğin tehlikeye sokulduğu belirtilmişti.

İddianame Hüseyin Mert Saral'ın "tasarlayarak kan gütme saikiyle öldürme", "korku, kaygı veya panik oluşturacak tarzda silahla ateş etme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 1 yıl 6 aydan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

İstanbul\'da Lüks Restorandaki Kanlı İnfaz İçin Karar Çıktı: Saral\'a 25 Yıl Hapis
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Lüks Restorandaki Kanlı İnfaz İçin Karar Çıktı: Saral'a 25 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Tahir : Returanta yemek yerken kasten adam öldür ve 25 yıl ceza vay sizin adaletinizin lan bu adamın yatarı 10 yıl bumu adalet 14 0 Yanıtla
  • MÜNİR: EN AZ MÜEBBET OLMALIYDI BU KARAR YARGININ HALİNİ ORTAYA ÇIKARMIŞTIR YARGI SADECE FAKİRE YOKSULA VAR BU ÜLKEDE 9 1 Yanıtla Ismail bilir: Isiniz gucunuz muhalefet anca bos konusun chp 80 yildir konusuyor ?? 2 5
  • cesur bey : ya şov yaparak adam öldürürsün sonrada hakimin karşısında bas bas bağırırsın yok öyle gün yüzü görmek 8 1 Yanıtla
  • ahmet: iyi okuyun onun babasını öldürüyor ölen şahıs ben bu yazıları yazalara soruyorum sizin babanızı öldürseler siz neyapardınız verilen ceza çok ağır bir cezadır 0 9 Yanıtla
  • GEO : Kanaat cezası denilen bir olay var Hkim bunu istediği kişiye kullanıyor.. Ağır tahrik altında mevsi müdafa) sayialcak nitelikte bir konuya 20 yıl veren mahkeme var.. Adliyeler de adalet aramak belirli bir kısmın da dediği gibi özetle Adalet sadece bir bayan ismi olarak akıllarda kalacak!) 3 3 Yanıtla
  • Tahir : Aklıma baklava çalan çocuklar ve onlara verilen ceza geldi birde kasten adam.öldürüp verilen ceza bu .adalet adalet adalet hekese eşit adalet istiyoruz mantıklı insanları vicdanlari yaralamayan adalet diyoruzzz 5 1 Yanıtla
  • esesli26: 25 yıl cezaya şaşıranlar yarın birgün bilmem kaç milyon kefaletle serbest kalırsa o zaman görürler daha önce örnekleri var ve bu adamlarda bu tutarları her türlü bulur welcome to Turkey.... 0 3 Yanıtla
  • Temiz dünya: Cezaevinden çıktı mı millete racon kesmeye başlar.ne kadar mafya varsa hepsi korkak aslında.milliyetçiyim der gider pkk lılarla çatışcağına milleti haraca bağlar.yani gücünün yettiğine çöker. 3 0 Yanıtla
  • BEYAZ: TEKİRDAĞ ADLİYESİNDE MOBBİNG NEDENİYLE BİR MÜBAŞİR İNTİHAR ETTİ, NEDEN HABERLERDE YER ALMIYOR??? 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi
    19:44 Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi

    Muş Valisi Avni Çakır başkanlığında yapılan 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve koordinasyonun önemi vurgulandı. Muş'ta 2024 yılında planlanan 172 projenin durumu açıklandı. Toplantıda, işlerin hızlı bir şekilde ilerlemesi ve tüm yatırımların vatandaşın hizmetine sunulması için uyum içinde çalışılacağı belirtildi.

  • Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü
    19:43 Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü

    Yeşilova ilçesindeki otluk ve kavaklık alanda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangın sonucunda yaklaşık 40 dönümlük arazideki ağaçlar zarar gördü.

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.

  • İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
    19:39 İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı

    İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Y.B. (18) idaresindeki otomobil kontrolden çıkarak takla attı. Kazada, araçta bulunan Batuhan Kahraman hayatını kaybederken, sürücü ve araçtaki P.A.G. ağır yaralandı. Yaralılardan P.A.G'nin hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi
    19:38 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi

    Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ilçe merkezinde yürüyüş yapıldı ve Atatürk Parkı'nda halı sergisi açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, turizmin ilçenin geleceği olduğunu belirtti.

  • Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı
    19:35 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

    Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gaziantep'te başladı. Şampiyonaya 1500 sporcu, sporcu ailesi, antrenör ve hakemler katıldı.

  • BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti
    19:19 BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti

    Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi Direktörü Aarti Holla-Maini, Çin'in uzay keşfi alanındaki başarılarından ve tüm insanlığa fayda sağlamak üzere uzay teknolojilerinden yararlanma konusunda ofisiyle yaptığı yakın işbirliğinden övgüyle bahsetti. Holla-Maini, Çin'e yapacağı ilk ziyarette Çinli uzay yetkilileri ve uzmanlarıyla bir araya gelmeyi beklediğini ifade etti.

  • Emine Erdoğan: Bitkilerle tedavi bilimsel geçerliliği olan bir yöntem halini almıştır
    19:16 Emine Erdoğan: Bitkilerle tedavi bilimsel geçerliliği olan bir yöntem halini almıştır

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, bitkilerle tedavinin bilimsel geçerliliği olan bir yöntem haline geldiğini belirtti. Emine Erdoğan, Türkiye'nin bitkilerle tedavi alanında önemli bir yere sahip olduğunu ve bu alanda yapılan araştırmaların insan hayatına büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.


Advertisement