Mehmet Ceylan Yeniden Kalkınma Bakan Yardımcısı Oldu - Son Dakika
Güncel

Mehmet Ceylan Yeniden Kalkınma Bakan Yardımcısı Oldu

Mehmet Ceylan Yeniden Kalkınma Bakan Yardımcısı Oldu

22 ve 23. dönem AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, yeninden Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na atandı.

12.09.2014 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22 ve 23. dönem AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, yeninden Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na atandı.

Kanun gereği hükümetin görev süresi ile sınırlı olan ve 61. Hükümet ile görevleri sona eren 21 bakan yardımcısından 17'si 29117 sayılı bugünkü Resmi Gazetede yayınladı. 21 bakan yardımcısı arasında kanun gereği görev süresi dolan Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, yeniden aynı göreve atandı.

Mehmet Ceylan, kendileri için onurlu olan bu göreve yeniden atanmış olmaktan son derece onur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Ceylan, "Bize bu görevi layık görenlere teşekkür ediyorum. Başta birlikte çalıştığımız Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli büyüğümüz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Şahin'e özelikle teşekkür ediyorum. Bu süre içinde hayırlı dualarını esirgemeyen Karabüklü hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Karabük bizim açımızdan önemli. Karabük ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Ben tekrar görevimizin hayırlı olmasını dileyerek, Karabüklü hemşehrilerimin dualarını beklerim" dedi.

1958'de Karabük'ün Safranbolu ilçesinde dünyaya gelen Mehmet Ceylan, ilk, orta ve lise öğrenimini Safranbolu ve Karabük'te tamamladı. Konya DMM Akademisi'nden (Selçuk Üniversitesi) bölüm birincisi olarak mezun olduğu Makine Mühendisliği eğitimini müteakiben, aynı daldaki Yüksek Lisans derecesini ise İstanbul DMM Akademisi'nde (Yıldız Teknik Üniversitesi) tamamladı. Bir süre Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde Asistanlık ve Öğretim Görevliliği yaptıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nu bitirdi ve bu üniversitede araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarına devam etti. 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde Safranbolu Belediye Başkanı olarak siyaset hayatına giren Ceylan, 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007 tarihli genel seçimlerde, iki kez AK Parti Karabük Milletvekili seçilerek TBMM'de görev yaptı. Mehmet Ceylan, 22. Dönem Milletvekilliği süresinde sırasıyla; Plan ve Bütçe Komisyonu ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu üyelikleri ile Türkiye - AB Karma Parlamento Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 23. Dönem Milletvekilliği süresinde ise Dışişleri Komisyonu Başkan Vekilliği ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliği görevlerini yürüten Ceylan, TBMM'deki temsil sürecinde kuruluşunu gerçekleştirdiği, Türkiye - Suudi Arabistan Dostluk Grubu'nun 8 yıl süreyle başkanlığını üstlendi. 61 hükümet döneminde Kalkınma Bakan Yardımcılığı görevini başarıyla yürüttükten sonra 62. Hükümet döneminde de yeniden aynı göreve atandı. Evli ve 3 çocuk babası olan Ceylan, iyi derecede İngilizce biliyor. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mehmet Ceylan Yeniden Kalkınma Bakan Yardımcısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement