Mehmet Çobanoğlu Kitabında "Huzura Yolculuğu" Anlattı - Son Dakika
Güncel

Mehmet Çobanoğlu Kitabında "Huzura Yolculuğu" Anlattı

Mehmet Çobanoğlu (Majisyen Kontenjan), "Rabb'in Nefesi/Esma-ül Hüsna" adlı eserinde huzura yolculuğu anlattı."Rabb'in Nefesi/Esma-ül Hüsna" adlı eserinde "huzura yolculuğu" anlatan Mehmet Çobanoğlu, kitabını şöyle tarif etti."Rabb'in"...

15.02.2013 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmet Çobanoğlu (Majisyen Kontenjan), "Rabb'in Nefesi/Esma-ül Hüsna" adlı eserinde huzura yolculuğu anlattı.

"Rabb'in Nefesi/Esma-ül Hüsna" adlı eserinde "huzura yolculuğu" anlatan Mehmet Çobanoğlu, kitabını şöyle tarif etti:

"Rabb'in Nefesi/Esma-ül Hüsna, ilk izlenimin tersine dini bir kitap değil. Kişisel gelişim veya büyü, iksir ya da terapi kitabı da değil. Bu kitap Rabb'in isimlerini ve fanilere verilmiş Rabb'in nefesini açıklamayı amaçlayan bir çalışma. Dolayısıyla kiminin elinde kişisel gelişim kitabı, kiminin elinde dini bir kitap, kiminin elinde ise mucizelerin kaynağı bir kitaba dönüşecek. Aradığınız ne ise, bu kitapta da bulduğunuz o olacaktır. Yazar, okurunu tüm geçmişi geride bırakıp yeniden doğmak, güç ve mucize kavramlarını doyasıya yaşamak ve kendi değerinin farkına varabilmek için bu yolculuğa davet ediyor."

Kitapta esmaların anlamları, nasıl okunmaları gerektiği, ses düzenleri, nerelerde nasıl kullanılacaklarını da anlattığını ifade eden Çobanoğlu, "İsimlerle ilgili tüm sorulara cevaplar veriliyor ve isimler gruplara bölünerek, bolluk bereket, korunma, arınma ve arındırma, sevgi, aşk, şifa gibi temel gereksinimlere nasıl ulaşmamız gerektiği vurgulanıyor. Bunun yanı sıra Kabala sisteminde yer alan 72 isim de tek tek bildirilerek, örnek sembolleri veriliyor. Kitapta affetmek, sabretmek ve sevmek gibi en temel üç erdemin üzerinde durularak Rabb'in nefesi nasıl olunacağı da açıklanıyor. Kitap içerisinde şifa enerjileri, bereket enerjileri, reiki, EFT, ho'oponopono gibi unsurların esmalarla ilgili bağlantıları bildiriliyor" diye konuştu.

Yazar, "huzura yolculuğu" da şöyle anlatıyor:

"Hayatınıza ve kendinize çok önemli katkılar sunacak, yolunuzu bilgiyle aydınlatacak, güven dolu bir yolculuğun ilk adımını atmaktasınız. Bedenleriniz, olduğu yerde yaşam sürecine devam ederken siz zihinlerinizle yedi kat semayı gezecek, yeryüzü ve gökyüzünün ilk eğitimini, temel öğretisini, gözden kaçırdığınız noktalarıyla ele alacaksınız. Esmanın zahiri ve batıni yönlerini görecek, hem İslami hem de diğer din ve öğretilerdeki esma kavramlarını öğrenecek, maji, spiritüalizm, kişisel gelişim ve evrensel enerjilere bakışlar sunacak, hangi kapıdan girmek istiyorsanız onun eşiğinden geçecek, böylece yükseliş için yol haritanızı belirleyeceksiniz. Yıllardır üzerinde düşünülen, konuşulan, çeşitli kitaplar ya da makaleler yazılan konulardan birisidir esma. Onların sırları, hikmetleri, hangi alanlarda tecelli ettikleri, yaşantımızda olan tezahürleri, önem ve gerekçeleri merak edilir ve araştırılır. Her bireyin seçimi, ihtiyaçları ya da öğrenmek istedikleri farklıdır bu sonsuz bilgi denizinde. Kimileri esmayı Rabb'e giden yol olarak seçer, manayla yaşayarak Hakk'a uzanır, kimileri esmanın ezoterik varlığını ve anlamını öğrenmeyi arzular, kimileri ise esma öğretisiyle kişisel olgunluğunu yükseltir. Sebep ne olursa olsun, sonuçta herkes kendisine verilen akıl ve iradeyle tercihlerini ortaya koyarak, yaşam sürecine mutlak bir katkı sağlar. Günümüz dünyası, bireylerin mutluluk arayışlarına, hırslarına, arzularına o denli tuzaklar hazırlamıştır ki, bunun sonucunda kişilerin kendi özlerinden uzaklaşmaları ya da kopmaları hızla ilerlemiştir. Zaman zaman herkesin içinde bulunabileceği manevi boşluklar ve içsel yolculukların buhranlı dönemleri, bu endüstri dünyasına ilave olarak yeni bir trend oluşturmada uygun zemini de beraberinde getirmiştir. Popüler hale getirilen sırlar, gizemler, spiritüalist ve mistik çalışmalar, asılsız söylemler ve ticari amaç güden mantaliteler, ortaya sadece bir bilgi kirliliği çıkarmış ve zararı faydadan büyük bir hale getirmiştir. Arz-talep doğrultusunda okuyucunun ihtiyacından önce bireysel menfaatlerini ön planda tutan bazı ciddiyetsiz kişilerin elinde esma, melek, gizem kelimeleriyle başlayan konular, spiritüalizm ve okült bilimler hak ettiği değeri ve saygıyı görmemektedir. Hal böyle olunca 'bin kafadan bin ses çıkıyor' deyişinin haklılığıyla kime güveneceğiz, herkes bir şey söylüyor isyanının gerçeklik payı belirmiştir. " - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mehmet Çobanoğlu Kitabında 'Huzura Yolculuğu' Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadının cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte, zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı. Olayın meydana geldiği bölgede inceleme yapan yetkililer, kadının yol ortasına atıldığını ve silahla öldürüldüğünü tespit etti. Ceset, kimlik tespiti ve otopsi işlemleri için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri ise olayın faillerini yakalamak için soruşturma başlattı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.


Advertisement