Mehmet Emin Tokaî Üzerine Panel Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Mehmet Emin Tokaî Üzerine Panel Düzenlendi

Mehmet Emin Tokaî Üzerine Panel Düzenlendi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen "Tokat'ın Yetiştirdiği İlim ve Fikir Önderleri" panel serisinde bu ay Mehmet Emin TOKADÎ üzerine konuşuldu.

23.12.2013 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen " Tokat'ın Yetiştirdiği İlim ve Fikir Önderleri" panel serisinde bu ay Mehmet Emin TOKADÎ üzerine konuşuldu. 26 Haziran Atatürk Kültür Saray'ında düzenlenen panele Tokat Valisi Mustafa TAŞKESEN, Tokat Belediye Başkan Vekili Ahmet ÇETİN, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN, İl Protokolü, Dekanlarımız, öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve Mehmet Emin Tokadî'nin hemşehrileri katıldı.

Panel öncesi okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir ÖZKÖSE açılış konuşmasını yaptı. Özköse, konuşmasında; "Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin İlahiyat Fakültemizin Tokat'ın yetiştirdiği ilim ve fikir önderini konu edinen araştırma ve incelemeye dayalı bilimsel toplantılar gerçekleştirmesini istemişti. Rektörümüzün yerinde talebini hayata geçirmek arzusuyla bu paneller dizisini başlattık. Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimizi Aralık 2013 panelinde Mehmet Emin TOKADÎ'nin tarihi şahsiyetini ele almaktayız. İlahiyat Fakültesi olarak Mehmet Emin TOKADÎ örneğindeki yerel kıymetlerimizin temsil ettiği evrensel gerçekleri çağımız insanının idrakine sunmak istiyoruz. Zira, Peygamber Efendimiz salihlerin anıldığı yere rahmetin ineceğini vaadetmektedir. Tokat'ı ülkemiz ve dünya gündeminde canlı tutmak istiyorsak bilelim ki Tokat'ı diğer kentlerden farklı kılan temel hususiyet ilim ve külgtür kenti olmasıdır. Dolayısıyla biz de bu akşam panelimizde bu abide şahsiyetlerden birini sizlerle buluşturmak istiyoruz." dedi.

Tokat'ın Yetiştirdiği ilim ve Fikir Önderlerinden Mehmet Emin TOKÂDÎ konulu panelin oturum başkanı Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman PAK, Mehmet Emin TOKADÎ'nin hayatını özetledi. Panele konuşmacı olarak katılan İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan MUSLU, Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Aynur KOÇAK, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet AKKUŞ ve Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil İbrahim ŞİMŞEK katılımcılara Mehmet Emin TOKADÎ'nin yaşadığı dönemde Anadolu'daki dinî ve ilmî hayatı, menakıbnamelerini, edebi yönünü ve tasavvufi şahsiyetini, temsil ettiği Nakşibendiyyenin Müceddidiyye kolunu anlattılar.

Panel sonunda Tokat Valisi Mustafa TAŞKESEN ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN panelistlere teşekkür belgesi ve hediye takdiminde bulundular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mehmet Emin Tokaî Üzerine Panel Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement