Mehmet Genç'e İstanbul Yolu Açıldı - Son Dakika
Sinema

Mehmet Genç'e İstanbul Yolu Açıldı

Mehmet Genç\'e İstanbul Yolu Açıldı

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde çektiği kısa filmlerle adından söz ettiren genç yönetmen Mehmet Genç, bir özel televizyon programı ile sözleşme imzalayarak İstanbul'a gitti.

21.08.2011 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde çektiği kısa filmlerle adından söz ettiren genç yönetmen Mehmet Genç, bir özel televizyon programı ile sözleşme imzalayarak İstanbul'a gitti. "Sular Çekilmeden" adlı kısa metrajlı filmi, Hollanda'da düzenlenen Leiden Film Festivali'nde dünya ikinciliği ödülü kazanan Genç'i, ailesi ve köylüleri birlikte uğurladı.

İzmir'den sinema dünyasına atılan, "Asmalı Konak ve Çemberimde Gül Oya" dizileri, "Babam ve Oğlum, Mustafa Hakkında Herşey ve Issız Adam" gibi filmlere imza atan Çağan Irmak'ın ardından, genç yönetmen Mehmet Genç (30) için yollar açıldı.

İzmir'in Beydağ İlçesi'ne bağlı Yağcılar Köyü'nde doğan, Bursa Uludağ Üniversitesi Grafik Animasyon Bölümü'nden mezun olan Genç, Ödemiş Belediyesi'nde grafiker olarak çalışırken, sinemayla ilgisini hiç kesmedi. Üniversitede okurken 2003'te düzenlenen yarışmada "Ayakkabılarım yok diye üzülüyordum ta ki ayakları olmayan birini görene kadar" afişi ile birinci oldu.

2007'de DSİ'nin ülke genelinde düzenlediği su kıtlığı ile mücadele konulu yarışmada, Küçükmenderes'i anlatan "Sular çekilmeden" afişi ile ikinci olan Genç, konuyu kısa filme taşıdı. Genç, senaryosunu öğretmen Osman Berber'in yazdığı "Sular Çekilmeden" filmiyle Hollanda'da yapılan Leiden Kısa Film Festivali'ne katılarak dünya ikinciliği elde etti.

Daha sonra yine Osman Berber'in senaryosunu yazdığı "Topaç" adlı kısa metrajlı filmiyle, bir özel televizyon kanalının (ATV) hazırladığı bir yarışmaya (Çek Bakalım) katıldı ve "Topaç" en iyiler arasında finale kalmayı başardı.

Mehmet Genç'teki yeteneği gören program ekibi, yarışmanın dışında yönetmenle 5 yıllık sözleşme imzaladı. İç yapımlarda proje üretecek ve zaman zaman yönetmen koltuğuna oturacak anlaşmaya imza koyan Mehmet Genç, ailesi ve köylüleriyle vedalaşarak İstanbul'a gitti.

BİRLİKTE UĞURLADILAR

Genç yönetmen, yola çıkmadan önce Beydağ İlçesi'ne 7 km. uzaklıktaki Yağcılar Köyü'ne giderek annesi Fatma Genç ve babası Orhan Genç'in ellerini öperek helalleşti ve evlerinin balkonundan köyünü bir kez daha seyretti. Oğlu ile gurur duyduğunu belirten anne Fatma Genç, gözyaşlarını tutamazken, baba Orhan Genç de, "Oğlumuz için hayırlı olsun, yolu açık olsun" dedi.

Ardından köylüleriyle biraraya gelen Genç, Beydağ'ın Belediye Başkanı CHP'li Vasfi Şentürk'ü de ziyaret etti. Şentürk, "Mehmet Genç, İstanbul yolcusu. Başarıları, yöremize katkı sağlayacaktır. Genç ile gurur duyuyoruz ve destekliyoruz" dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı CHP'li Bekir Keskin de, "Belediyemizde çalışmakta olan sevgili Mehmet Genç'in ulusal ve uluslararası kısa film dalında kazandığı başarılar bizi çok mutlu etti. Daha güzel işlere imza atacağına inananıyoruz" diye konuştu.

GENÇLERE YARDIMCI OLDU

Genç, İstanbul'a gitmeden bir kez daha yönetmen koltuğuna oturarak, "Sıkıntı" isimli yeni bir film daha çekti. Ödemiş doğumlu olan ve çeşitli üniversitelerde okuyan 14 ve sekiz lise öğrencisinin rol aldığı filmin çekimleri, Bit Pazarı'ndaki bir kahvehanede, Bozdağ ve Gölcük beldelerinde yapıldı.

"Sıkıntı" adlı filmin senaryosunu Utku Yılmazlar ile birlikte yazdıklarını kaydeden Genç, çevre ve doğadaki insan tahribatıyla ilgili filmde gençlerin rol almasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Mehmet Genç, İstanbul'a gidişiyle de ilgili olarak, "Film yarışmasının finallerinde başarı sağladım. Şimdi çok daha güzel projelere imza atacağım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Sinema Mehmet Genç'e İstanbul Yolu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement