Mehmet Görmez İbadete Açılan Camide İlk Hutbeyi Okudu - Son Dakika
Güncel

Mehmet Görmez İbadete Açılan Camide İlk Hutbeyi Okudu

Mehmet Görmez İbadete Açılan Camide İlk Hutbeyi Okudu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Sancaktepe'de açılışı yapılan Hacı Ahmet Kahraman Camii'nde ilk cuma hutbesini okudu, ardından cuma namazını kıldırdı.

17.03.2017 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Sancaktepe'de açılışı yapılan Hacı Ahmet Kahraman Camii'nde ilk cuma hutbesini okudu, ardından cuma namazını kıldırdı.

Mehmet Görmez, hutbesinin başında açılışı yapılan caminin kıyamet saatine kadar müminlerin secde ettiği bir mekan olması temennisinde bulundu. Camilerin var oluş sebebi üzerinde duran Mehmet Görmez, cami ve mescitlerin İslam medeniyetinin kalbi olduğuna işaret etti.

"CAMİLER AYNI ZAMANDA ÖZGÜRLÜK MEKANLARIMIZDIR"

İslam medeniyetinde hiçbir islam şehrinin camisiz ve mabetsiz olarak düşünülemeyeceğini vurgulayan Görmez,

"Niçin camileri inşa ediyoruz? Niçin ülkemizde 85 bini aşkın cami, mescit var? Çünkü camilerin gayesi sadece namaz kılmak değildir. Camiler, namazla birlikte rahmanın huzurunda kalpleri birleştiren yerlerdir. Camiler, vahdet mekanlarıdır. Camiler ve mescitler, Allah'ın huzurunda 'birlikte kıyam edelim', 'birlikte secde yapalım' diye inşa edilmiştir. O birlik ruhunu sokaklara taşıyabilelim diye camiler inşa edilmiştir. Camiler, aynı zamanda bilim, ilim mekanımızdır. Sevgili peygamberimizin hayatını ve de hayatı öğrendiğimiz, ilmimizi artırdığımız mekan demektir. Camilerimiz, mescitlerimiz bizim aynı zamanda özgürlük mekanlarımızdır. Biz orada özgürlüğü öğreniriz. Çünkü islam'ın en temel esası: 'kula kul olmayı terkedenler Allah'a kul olurlar.' Allah'a kul olmak özgürlüğün en önemli noktasıdır. Allah'a kulluğu öğrenenler özgürlüğü de öğrenirler" dedi.

"ÇANAKKALE BÜYÜK BİR ZAFER MEKTEBİDİR"

Hutbede Çanakkale Zaferi'nin 102. yılının idrak edildiğini anımsatan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, özgürlük ve bağımsızlığın tescillendiği en büyük muharebenin yıldönümünün yaşandığına dikkat çekti. Görmez, "Tarih sadece zaferlerle avunmak için var değildir. Tarih ibret almak için vardır. Çanakkale'den millet olarak da insan olarak alacağımız çok önemli dersler vardır. Çanakkale büyük bir zafer mektebidir. 'Fetih' ve 'Nasr' suresinde zaferler için ne yapılması gerektiğini bize öğretir. 'Zafere kavuştuğunuz zaman, fethe kavuştuğunuz zaman Allah'ın ismini tespih edin ve Allah'tan istiğfarda bulunun. Onun için tesbih etmemiz gereken Allah'a hamdetmemiz gereken bir zaferin yıldönümündeyiz" dedi.

"250 BİN ŞEHİDİN O AZİZ HATIRALARINA SAHİP ÇIKMAYI BİZE MİLLET OLARAK NASİP EYLESİN"

"Çanakkale aynı zamanda bir vahdet ve ahlak mektebidir" diyen Mehmet Görmez, "Orada şehit olanları unutmamamız lazım. Savaş ahlakını ve savaş hukukunu dünyaya öğreten bir okul mekteptir. Yaralı düşman askerini sırtına alıp tedaviye götüren askerleri insanlık tarihi Çanakkale Savaşı'nda gördü. Susuzluktan kıvranan düşman askerine kendi kırbasından su içirerek savaşın ahlakını ve hukukunu dünyaya gösteren kahramanları Çanakkale Savaşı gösterdi bütün insanlığa...Cenab-ı Hak, Çanakkale'de hayatlarını bu topraklar için, bizi millet kılan yüce değerler için veren 250 bin şehidin o aziz hatıralarına sahip çıkmayı bize millet olarak nasip eylesin. Onların canlarını verdiği yüce değerlerden bizleri asla kıyamet sabahına kadar mahrum kılmasın" ifadelerini kullandı.Mehmet Görmez, hutbesinin ardından cemaate cuma namazını kıldırdı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mehmet Görmez İbadete Açılan Camide İlk Hutbeyi Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti
    18:08 Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti

    Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Medine Porsuk'un kullandığı otomobil şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Porsuk'un hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze, otopsi için Isparta Şehir Hastanesi morguna götürüldü.

  • Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan görevini Kadir Özkaya'ya devretti
    17:58 Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan görevini Kadir Özkaya'ya devretti

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, 12 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle Kadir Özkaya'ya görevini devretti. Özkaya, AYM üyelerinin çoğunluğunun oyunu alarak Yüksek Mahkemenin başkanlığına seçildi. Görev devir töreni basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

  • CHP Milletvekili, depremzedelere yapılmayan eşya yardımlarını eleştirdi
    17:56 CHP Milletvekili, depremzedelere yapılmayan eşya yardımlarını eleştirdi

    CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 6 Şubat depremlerinin ardından depremzedelere sözü verilen eşya yardımlarının hala yapılmadığına dikkat çekerek AKP hükümetine çağrı yaptı. Yıldırım Kara, 'İnsanlar bir koltuk, bir bardak dahi çıkaramadı evlerinden. Bu insanların eşya yardımları ne olacak? Artık bunları görün ve hemen bu konularla ilgili bir takvim açıklayın' dedi.


Advertisement