Mehmet Hakan Atilla, New York'taki Davada Kendini Savunmak İçin Tanık Kürsüsüne Çıkacak - Son Dakika
Güncel
BBC

Mehmet Hakan Atilla, New York'taki Davada Kendini Savunmak İçin Tanık Kürsüsüne Çıkacak

Reza Zarrab'ın tanık olarak dinlendiği New York'taki davanın tek sanığı olan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, kendini savunmak için tanık kürsüsüne çıkma kararı aldı.

14.12.2017 21:16  Güncelleme: 21:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de İran'a uygulanan yaptırımların yasa dışı yollarla delindiği iddiaları hakkında açılan davanın tek sanığı olan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın "yakın bir zamanda" kendisini savunmak için tanık kürsüsüne çıkması bekleniyor.

AVUKATLARI, KARARI HAKİME BİLDİRDİ

New York'taki mahkemeden bildiren ABD'li gazetecilerin attığı Twitter mesajlarına göre, Atilla'nın savunma makamı adına tanık kürsüsüne çıkartılacağı bugünkü duruşmanın ilk bölümünün ardından avukatları tarafından davanın hakimi Yargıç Richard Berman'a bildirildi.

Davanın tek sanığı olan Atilla'nın tanıklık yapmasına avukatlarının, kendi aleyhine olabilecek bir ifade verebileceği gerekçesiyle sıcak bakmadığı belirtiliyordu.

FETÖ'CÜ TERÖRİST ZOR DURUMDA KALDI

Davanın bugünkü oturumunda, 17 Aralık 2013 tarihinde kumpasta görev alan FETÖ'cü eski polis memuru Hüseyin Korkmaz'ın dinlenmesine devam edildi.

Korkmaz, New York Güney Savcılığı'nın davada kanıt olarak sunduğu belgeleri ABD'ye nasıl getirdiğine dair detayları aktardı. Savunma avukatları da Korkmaz'ın FETÖ ile bağlantılarına yönelik sorular yöneltti. Korkmaz, FETÖ bağını inkar etti ancak belgeleri ABD'ye nasıl kaçırdığı ve belgeleri hangi savcıdan aldığı konusunda cevep verirken zor durumda kaldığı görüldü..

Mehmet Hakan Atilla, New York\'taki Davada Kendini Savunmak İçin Tanık Kürsüsüne Çıkacak
Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel Mehmet Hakan Atilla, New York'taki Davada Kendini Savunmak İçin Tanık Kürsüsüne Çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement