Mehmet Kızıl, Rehin Şoförlerin Ailelerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Mehmet Kızıl, Rehin Şoförlerin Ailelerini Ziyaret Etti

Mehmet Kızıl, Rehin Şoförlerin Ailelerini Ziyaret Etti

Şırnak’ın Silopi ilçesine gelen kızıl lojistik sahibi Mehmet Kızıl, Musul’da rehin alınan şoförlerin ailelerini ziyaret etti.

15.06.2014 20:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesine gelen kızıl lojistik sahibi Mehmet Kızıl, Musul'da rehin alınan şoförlerin ailelerini ziyaret etti.

Doruklu köyünde şoför yakınlarıyla bir araya gelen Mehmet Kızıl, ailelerin sıkıntılarını dinledi. Burada bir süre ailelerle görüşen Mehmet Kızıl daha sonra firma önünde eylem yapan şoför yakınlarını ziyaret etti. Mehmet Kızıl, yaptığı açıklamada, "Irak'ta yaşanan hadiselerin sonucu gerek konsolosluktaki arkadaşlar gerekse 32 tanker şoförü rehin durumdadır. Bununla ilgili Dışişleri Bakanlığı, Irak müsteşarı başbakanlık nezdinde bizim görüşmelerimiz sürüyor. Silopi ziyaretimiz 32 şoförün yakın ailelerine telselli amacında bilgi vermek, acılarını paylaşmak adına bir ziyaret oldu. Tabii ki bizim temennimiz biran önce bu şoförlerin oradan kurtulmasıdır. Biz şirket olarak hizmet eden şoförlerin kurtulması için üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumu söyledik. Şuan ki ortam itibariyle fidye ve para olayı söz konusu değildir. İki ülke arasında yaşanan bir siyasi krize dayanan ortam mevcuttur. Biz devletin en üst düzeyine bağlı makamları ile bağlantı halindeyiz. Bu iş en yakın zamanda en kısa sürede kimsenin burnu bile kanamadan çözüleceğine inanıyoruz. Bir saat sonrada bitebilir, 5 günde sürebilir. Bunun adını koymak söz konusu değildir. Şoförler ile görüşme yapabiliyoruz. Sağlıkları ile ilgili her hangi bir sıkıntı yok. Aileleri ile konuşuyorlar ve her hangi eziyette söz konusu değildir. IŞİD olduğu netlik kazandı. Bir takım insanlar bizden paraya isteyerek IŞİD'in elinde değil bizim elimizde diyerek para istediler. Oluşan ortamdan fırsatçılık yapan bir takım insanlar oldu. Ama bunu biz devlet ile paylaştığımızda bunun bir aslı olamadığını teyit ettik. Böyle 32 canın bedeli parayla ölçülmez. Devletimiz Türkiye Cumhuriyeti çok güçlüdür. Eğer 5 milyon dolar ile bu iş çözülecekse çoktan çözülürdü. Bizde şirket olarak ta çözmüştük, devlette çözmüştü. Olay parasal değil yaşanan kaosun gereği olan bir durum. İnşallah bu kaos ortamı da biran önce ortadan kalkar" dedi.

Firma önünde şoför yakınlarıyla görüşen Mehmet Kızıl daha sonra ilçeden ayrıldı. Ziyarete Silopi Belediye Eş Başkanları Emine Esmer ve Seyfettin Aydemir, Cizre Belediye Eş Başkanları Leyla İmret ve Kadir Konur da katıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mehmet Kızıl, Rehin Şoförlerin Ailelerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement