Mehmet Öğütcüoğlu Bitcoin Piyasasını Yorumluyor - Son Dakika
Advertorial

Mehmet Öğütcüoğlu Bitcoin Piyasasını Yorumluyor

Kripto para piyasasının ilk olarak yükselmeye başladığı zamanlar Bitcoin'in değerinin 100.000 dolardan aşağıya düşmeyeceği söyleniyordu. Fakat finans piyasalarının gel-gitli ve tahmin edilmesi zor yapısından dolayı kısa süre sonra Bitcoin piyasasının hızla düşüşe geçtiği görüldü.

07.06.2018 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

2017 yılında bir dönem değeri 6.000 dolara kadar düşerek, yatırımcılarını tedirgin eden Bitcoin, kısa bir süre sonra dalgalanan piyasa içerisinde değerini tekrar 10.000 dolar seviyesine çıkarttı. Ancak bu günlerde değeri 7.500 dolara düştü.

Mirza Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öğütcüoğlu'na göre kripto para birimlerinin fiyatları önümüzdeki seneden itibaren tekrar yükselişe geçecektir. Şimdiye kadar değerinin düşmesinin sebebinin, bazı ülke borsalarının Bitcoin'i birer birer yasaklaması ve insanların kendi ülkelerinde de yasaklanacağı tereddütünü yaşaması olduğunu söyleyen Öğütcüoğlu, bu durumun ve bu miktarın aldatıcı olabileceğini yatırımcılara söylemektedir. Zira günümüzde birçok doğru yatırımı ve finans piyasası hakkında doğru tahminleriyle bilinen Mehmet Öğütcüoğlu, 2017 senesinde kripto para piyasasının kademeli olarak düşeceğini de söylemişti.

Bir taraftan Çin gibi dünyanın en büyük ekonomisi olan ülkelerden birinin Bitcoin'in kullanımına sınırlama ve yasaklama getirmesi, diğer taraftan dünyaca ünlü alışveriş sitelerinin ödemeleri Bitcoin ile de kabul etmeye başlaması gibi ikilemlerden dolayı, Mehmet Öğütcüoğlu'na göre sanal para yatırımcılarına bu noktada kendilerini geri çekmelerini ve beklemelerini önermektedir. En azından tahmin edilmesi zor piyasanın koşullarından ötürü ellerindeki kazanç aracı olabilecek son miktarları da bir sonraki dalgalanmaya kadar piyasaya sürmemelerinin daha sağlıklı olacağını söylemektedir.

Mehmet Öğütcüoğlu'na sorduğumuz ''Bitcoin hakkındaki piyasadan bağımsız kişisel görüşleri neler, risk alacak mı?'' gibi sorulara ''Gitgide sanallaşan dünyamızda alışverişlerimizi ve bankacılık işlemlerimizi, hatta yatırımlarımızı bile sanal dünya üzerinde yapıyorsak, paramız da artık sanallaşmak zorundadır'' diye cevap verdi. ''Ayrıca kripto paraları birer borsa hissesi olarak düşündüğümüzde kısa vadeli ve uzun vadeli yatırımlarımız için seçebilecek olmamız bize aslında geleneksel borsanın dijitalleşmiş halini sunmaktadır. Bazı bankaların (Örneğin : Letonya Bankası) kendi kripto para birimlerini üretiyor olması, insanların sektöre olan güvenini arttırmaktadır. Bazı kripto para birimleri ülkemizde de yatırımcıların dikkatini çekmektedir ve bunun yanı sıra bazı bankalar yurt dışına para gönderim işlemlerini hızlandırmak adına kripto para kullandıklarını müşterilerine açıklamıştır'' diyerek kendisinin kripto para piyasasına olumlu baktığını söylemektedir.

Mirza Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öğütcüoğlu'na göre Bitcoin'in en büyük avantajı işlemlerin hızlı yapılabilmesi ve işlemlerin isteyen herkes tarafından, istenildiğinde Blockchain üzerinden izlenebilecek kadar şeffaf olmasıdır. Ayrıca dünyanın neresinde olursanız olun, her gün, her saat, her an Bitcoin ile para transferinin yapabiliyor olması, zorunlu limit kısıtlandırması veya tatil gibi günlerde işlem yapamamak gibi durumların söz konusu olmamasından dolayı, kullanıcılara tamamen paralarını dilediği zaman, dilediği yerde kullanabiliyor olmalarının verdiği özgürlük de Bitcoin'in insanlara çekici gelmesine sebep olan etmenler.

Bununla beraber dezavantajlarından da söz eden Mirza Group' tan Mehmet Öğütcüoğlu ''Bu para biriminin fiziksel olarak takip edilemiyor olması, kripto paraların en büyük dezavantajı. Bu nedenle birçok suç işlenirken bu para birimleri kullanılıyor. Ayrıca transfer sırasında kaybolması ve hesapların hacklenmesi durumundaki kayıplarda da geri almak nerdeyse imkânsız. Bu sebeple bir çoklarımız tarafından geleceğin para birimi olarak görülen kripto paralar konusunda yine de güvenliği elden bırakmamaya dikkat edilmeli. Geleceğin bir parçası olarak Bitcoin tüm riskleriyle bir yenilik başlattı. Yeniliğe ayak uyduramayanın kaybolup gittiği dünyamızda, her konuda yeniliklere açık olmak gerekiyor. Bitcoin'in alım-satımının yapılabildiği birçok site var ve sayıları da her geçen gün artıyor. Bitcoin ve diğer altcoinlerin nereden, nasıl alındığı çok önemli. Özellikle yerli ve güvenilir Bitcoin alım-satım platformları tercih edilmeli'' diyerek sözlerini tamamladı.

Son Dakika Advertorial Mehmet Öğütcüoğlu Bitcoin Piyasasını Yorumluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement